13.7 C
Chania
Τρίτη, 31 Μαρτίου, 2026

Επετειακός 10ος Διεθνής Μαραθώνιος Κρήτης: Ρεκόρ συμμετοχών πριν την εκκίνηση

Ημερομηνία:

Με εξαιρετικά αυξημένη συμμετοχή και έντονο διεθνές ενδιαφέρον, ο Επετειακός 10ος Διεθνής Μαραθώνιος Κρήτης 2026 προδιαγράφεται ως η μεγαλύτερη διοργάνωση στην ιστορία του θεσμού. Η μεγάλη δρομική γιορτή θα πραγματοποιηθεί στα Χανιά την Κυριακή 19 Απριλίου 2026, με επίκεντρο το Εθνικό Στάδιο Χανίων.

Οι εγγραφές στον Μαραθώνιο δρόμο καταγράφουν αύξηση 45% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, φτάνοντας ήδη τις 468 συμμετοχές έναντι 330 πέρυσι, είκοσι ημέρες πριν από τη διοργάνωση. Παράλληλα, έχει ήδη καταρριφθεί το ρεκόρ διεθνών συμμετοχών στον Μαραθώνιο, με 181 εγγραφές από το εξωτερικό έναντι 84 την προηγούμενη χρονιά.

Ανοδική είναι η πορεία και στις υπόλοιπες διαδρομές των 10 χλμ., 5 χλμ. και 2,5 χλμ., με αύξηση 30%, ενώ οι συνολικές συμμετοχές από το εξωτερικό έχουν φτάσει τις 432 από 46 χώρες, έναντι 255 πέρυσι, επιβεβαιώνοντας τη διεθνή απήχηση της διοργάνωσης.

Από το 2016 μέχρι σήμερα, ο Μαραθώνιος Κρήτης έχει εξελιχθεί σε έναν σημαντικό αθλητικό, κοινωνικό και πολιτιστικό θεσμό για τα Χανιά και ολόκληρη την Κρήτη. Η επετειακή 10η διοργάνωση αναμένεται να προσφέρει μια ξεχωριστή εμπειρία σε δρομείς και επισκέπτες, μέσα από διαδρομές που αναδεικνύουν εμβληματικά σημεία της πόλης, όπως το ενετικό λιμάνι, η παλιά πόλη και η παραλιακή ζώνη έως το Μάλεμε.

Ο Μαραθώνιος Κρήτης είναι αφιερωμένος στον Μακαριστό Μητροπολίτη Ειρηναίο Γαλανάκη, ενώ οι επιμέρους αγώνες τιμούν τον Ήρωα Σμηναγό Κώστα Ηλιάκη, τον Μίκη Θεοδωράκη και τις Αξίες του Μαζικού Αθλητισμού.

Η διοργάνωση περιλαμβάνει σειρά πολιτιστικών δράσεων. Στις 15 Απριλίου στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων στις 18:30 θα πραγματοποιηθεί ημερίδα με θέμα «Οι αξίες του Μαζικού Αθλητισμού». Την Παρασκευή 17 Απριλίου στις 19:00 προγραμματίζεται η κοπή κότινου για τη βράβευση των αθλητών από την Αρχαία Ελιά των Βουβών του Δήμου Πλατανιά. Το Σάββατο 18 Απριλίου στις 13:00 στο ξενοδοχείο SAMARIA θα παρουσιαστεί το βιβλίο «Τρέχω» του Γιώργου Σαββίδη.

Την ίδια ημέρα θα πραγματοποιηθεί Λαμπαδηδρομία από την Περιφέρεια και τους Δήμους με κατάληξη στο Ε.Α.Κ. Χανίων (γήπεδο) στις 20:10 για την τελετή έναρξης, ενώ θα ακολουθήσει pasta party.

Ο Μαραθώνιος Κρήτης διοργανώνεται από τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Χανίων, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης και τους Δήμους Χανίων, Πλατανιά, Αποκορώνου, Κισσάμου, Σφακίων και Γαύδου. Λόγω της μεγάλης συμμετοχής, οι εγγραφές ενδέχεται να κλείσουν νωρίτερα από την προβλεπόμενη ημερομηνία της 9ης Απριλίου λόγω εξάντλησης των ορίων συμμετοχών, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της διοργάνωσης.

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το ποτάμι της ανανέωσης της Νέας Αλλαγής ξεκίνησε και δεν γυρίζει πίσω

Του Ματθαίου Σουλαδάκη Το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ ήταν ένα πλήρες...

Η ντόπια πλουτοκρατία και οι πόλεμοι των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Ισραήλ

Του Νεκτάριου Κοκολαντωνάκη Οι αγορές υποφέρουν και αυτές, αλλά κυρίως...

Μιλένα Αποστολάκη: Προκλητική η σιωπή της κυβέρνησης για τις χρεώσεις των τραπεζών στους απλούς λογαριασμούς

Κοινωνικά άδικη και θεσμικά απαράδεκτη χαρακτήρισε η Μιλένα Αποστολάκη την πρακτική...