Επιβεβαιώθηκαν οι αρχικές αναφορές: Η ΔΕΗ υπεύθυνη για τη μεγάλη πυρκαγιά στο Βαμβακόπουλο το 2013 – Ξεκινούν προσφυγές στα δικαστήρια για αποζημιώσεις

Κανένα σχόλιο

Η πυρκαγιά τον Μάη του 2013, πριν 7 ολόκληρα χρόνια, είχε οδηγήσει σε καταστροφή δεκάδες επαγγελματίες και κατοίκους στο Βαμβακόπουλο. Η ομόφωνη απόφαση του Τριμελές Πλημμελειοδικείου Χανίων να κηρύξει ένοχη για την πυρκαγιά τη ΔΕΗ ανοίγει τον δρόμο για τη διεκδίκηση αποζημιώσεων.

Συμφωνα με την ομόφωνη απόφαση του δικαστηρίου, υπεύθυνη για την πυρκαγιά στο Βαμβακόπουλο είναι η ΔΕΗ με το δικαστήριο να επιβάλλει ποινή φυλάκισης 12 μηνών με αναστολή στον υπεύθυνο του συνεργείου καθαρισμού των μονοτήτων της εταιρείας.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι στο Πρωτοδικείο η ΔΕΗ είχε αθωωθεί, όμως μετά την άσκηση έφεσης από την Εισαγγελέα Χανίων, η δίκη επαναλήφθηκε σε ανώτερο βαθμό με το αποτέλεσμα να είναι καταδικαστικό για την εταιρεία.

"Sponsored links"

Τι είχε συμβεί

Ήταν μία μέρα περίεργη στα Χανιά η 29η Μαϊου αφού πυρκαγιές ξέσπασαν σε τουλάχιστον 9 μέτωπα και κατέκαψαν τα πάντα στο διάβα τους.

Όλες οι πυροσβεστικές δυνάμεις του νομού βρέθηκαν επί ποδός ενώ ακόμα και ο Στρατός βρισκόταν σε κατάσταση επιφυλακής.

Από την πυρκαγιά υπέστησαν ζημιές πολλά κτίρια στην περιοχή γύρω από το Βαμβακόπουλο ενώ 3 επιχειρήσεις, ο Συνεταιρισμός Αλουμινοκατασκευαστών, μια επιχείρηση με αγροτικά προϊόντα και μια αντιπροσωπεια με βάρκες υπέστησαν πολύ σημαντικές ζημιές.

Η φωτιά έκαψε φορτηγά αυτοκίνητα, Ι.Χ τροχοβίλες, σκάφη θαλάσσης προς πώληση, γραφεία, αλλά και αποθήκες.

Στη συγκεκριμένη περιοχή βρέθηκαν 14 πυροσβεστικά οχήματα, 2 εκ των οποίων κατέφθασαν από Ρέθυμνο και Ηράκλειο,  μεγάλος αριθμός πυροσβεστών, οχήματα των ΟΤΑ και του στρατού.

Σύμφωνα και με τις αρχικές αναφορές κατοίκων της περιοχής του  Βαμβακόπουλου η πυρκαγιά ξεκίνησε εξαιτίας της ελλιπής συντήρησης στους μετασχηματιστές της ΔΕΗ ενώ προκλήθηκε στους καλαμιώνες κοντά στον ποταμό.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις