Επιβεβαιώνονται οι φόβοι των ελαιοπαραγωγών: Αύξηση της δακοπροσβολής στον Αποκόρωνα

Κανένα σχόλιο

Επιβεβαιώνονται οι φόβοι των ελαιοπαραγωγών του Αποκόρωνα σχετικά με την αύξηση της δακοπροσβολής.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Χανίων ο Σταύρος Σταυρουλάκης, Υπεύθυνος Πρωτογενούς Τομέα και ανάδοχος εργολάβος δακοκτονίας στο Δήμο Αποκόρωνα, υπογράμμισε ότι οι καιρικές συνθήκες όλο το καλοκαίρι μα και το φθινόπωρο ήταν ευνοϊκές για τον πολλαπλασιασμό του εντόμου.
Παράλληλα, το κρατικό πρόγραμμα έληξε στις αρχές Οκτωβρίου.

Έως τις αρχές Νοεμβρίου, το ελαιόλαδο που παρήχθη ήταν εξαιρετικής ποιότητες. Μετά τις 5 Νοεμβρίου, οι τομεάρχες γεωπόνοι στην περιοχή με καθημερινούς ελέγχους στους ελαιώνες, διαπίστωσαν ότι ξεκινάει μια επιταχυνόμενη δακοπροσβολή. Παράλληλα, εκτός της δακοσπροσβολής παρατηρείται αύξηση της προσβολής των ελαιοδέντρων και από ρυχίτη -πυρηνοτρίτη και γλοιοσπόριου, κάτι που σηματοδοτεί την ανάγκη να προχωρήσουν οι ελαιοπαραγωγοί στην άμεση αποκομιδή του ελαιόκαρπου.

"Sponsored links"

Το ίδιο διαπιστώνεται και από τα Ελαιοτριβεία της περιοχής την εβδομάδα (από 7 -11/11/) έχει αυξηθεί η δακοπροσβολή σχεδόν στο σύνολο της επικράτειας του Δήμου και ανέρχεται σε διψήφιο ποσοστό στις περισσότερες περιοχές.

Επομένως, με δεδομένο ότι το κρατικό πρόγραμμα δακοκτονίας έχει λήξει ήδη από αρχές Οκτωβρίου στις περισσότερες περιοχές, το ποσοστό ελαίωσης ήδη είναι σταθεροποιημένο για αρκετό διάστημα γύρω στο 5 προς 1 κατά μέσο όρο σύμφωνα με τα στοιχεία των ελαιοτριβείων, καθώς και το γεγονός σύμφωνα με τις παρατηρήσεις των ελαιοτριβείων η οξύτητα έχει αυξηθεί τις τελευταίες ημέρες στο παραγόμενο προϊόν. τους.

Η περαιτέρω αναμονή συγκομιδής θα έχει ως συνέπεια τόσο την υποβάθμιση της ποιότητας όσο και την μείωση του παραγόμενου προϊόντος.

Ρεπορτάζ: Κατερίνα Πολύζου

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live