27.8 C
Chania
Friday, July 18, 2025

Επιπλέον χρηματοδότηση 300.000 ευρώ για τη δακοκτονία στα Χανιά μετά από παρέμβαση Σταθάκη, Πολάκη, Βαγιωνάκη

Ημερομηνία:

Οι βουλευτές Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ, Βάλια Βαγιωνάκη, Παύλος Πολάκης, σε συνεννόηση με τον Υπουργό Γιώργο Σταθάκη, συναντήθηκαν χθες Τετάρτη 20/5 με τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κύριο Ευάγγελο Αποστόλου προκειμένου να συζητήσουν τα προβλήματα που απασχολούν τον Αγροτικό κόσμο των Χανίων.

Στην συζήτηση δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στο πρόβλημα που έχει ανακύψει από το νέο καθεστώς επιδοτήσεων και την χρηματοδότηση για την δακοκτονία.

Ο κ. Αποστόλου δεσμεύτηκε να επισκεφτεί τα Χανιά τον Ιούνιο για να έρθει σε άμεση επαφή με τους φορείς των αγροτών προκειμένου να εξεταστούν από κοινού επωφελείς λύσεις τόσο για την κτηνοτροφία όσο και για την ελαιοκαλλιέργεια και την Νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική (Κ.Α.Π.).

Σε ότι αφορά στο πρόγραμμα Δακοκτονίας για το έτος 2015 – κι αφού έλαβε υπόψιν του την άποψη των Βουλευτών για την άνιση κατανομή των κονδυλίων – αποφάσισε την επιπλέον χρηματοδότηση του Νομού Χανίων με 300.000 ευρώ, τα οποία και θα είναι άμεσα διαθέσιμα προς εκταμίευση. Συγκεκριμένα, θα διατεθούν 200.000 τον Μάιο και 100.000 τον Ιούνιο.

Με την αναπροσαρμογή αυτή το ποσόν που θα διατεθεί για την Δακοκτονία στα Χανιά, ανέρχεται σε 1.971,185 Ευρώ, έναντι του ποσού των 1.323.712 που δαπανήθηκε το 2014.

Οι βουλευτές, δεδομένης και της οικονομικής συγκυρίας, δήλωσαν ικανοποιημένοι από την έκβαση της συνάντησης με τον Αναπληρωτή Υπουργό .

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. 1. Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. 2. Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Παλιότερα, εσείς οι αναγνώστες μας, αναγνωρίζατε την προσπάθειά μας και στηρίζατε το έργο μας αγοράζοντας την εφημερίδα από τα περίπτερα. Στην ψηφιακή εποχή που ζούμε σας ζητάμε να κάνετε ξανά το ίδιο με μία μικρή μηνιαία συνδρομή. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ