Επιπλέον 18,5 δισ. στο δημόσιο χρέος φέρνει η αποτυχία του κυβερνητικού «Ηρακλή»

Κανένα σχόλιο

Έντονη αγωνία επικρατεί στο Μέγαρο Μαξίμου με φόντο το μπαράζ αποκαλύψεων για τη “φάμπρικα” αναθέσεων εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ από φορείς του Δημοσίου σε πρόσωπα πρωθυπουργικού περιβάλλοντος.

Αναλυτές ήδη εκτιμούν πως ο αντίκτυπος των υποθέσεων αυτών στην κοινωνία είναι σημαντικότερος από τον αντίστοιχο του σκανδάλου των υποκλοπών και στην Κουμουνδούρου δουλεύουν συστηματικά προκειμένου να «ξεψαχνίζουν» κάθε ανάθεση με οσμή σκανδάλου.

Μέχρι στιγμής πάντως τρεις είναι οι βασικές υποθέσεις, που αφορούν πρόσωπα της “αυλής” του Κ. Μητσοτάκη:

"Sponsored links"

Η πρώτη αφορά την πρόεδρο του Μητρώου Στελεχών της Ν.Δ. και σύμβουλο του πρωθυπουργού, Ρεβέκκα Πιτσίκα, η οποία φέρεται να έχει λάβει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από απευθείας αναθέσεις δημόσιου χρήματος στην εταιρεία της, People for Business IKE.

Συγκεκριμένα, η εταιρία της φαίνεται να έλαβε ανάθεση για κάλυψη 56-70 θέσεων Συμβούλων – Ειδικών Συνεργατών στα ΕΛΤΑ ναντι 287.000 ευρώ, ανάθεση από την ΕΡΤ για ανάπτυξη Ολοκληρωμένου Συστήματος της Απόδοσης του Ανθρώπινου Δυναμικού, έναντι 59.000 ευρώ και ανάθεση από τον ΑΔΜΗΕ για μοντέλο ικανοτήτων, online testing και κάτι συνεντεύξεις, έναντι 90.000 ευρώ.

Σύμφωνα μάλιστα με όσα αποκάλυψε ο τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Μάριος Κάτσης η εταιρία της κας. Πιτσίκα δεκαπλασίασε τα κέρδη της μέσα σε έναν χρόνο, από το 2020 στο 2021.

Επιπλέον, σύμφωνα με τον κ. Κάτση, η κ. Πιτσίκα έχει διοριστεί από τον υπουργό Εξωτερικών στον Οργανισμό Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων, αλλά και από τον υπουργό Επικρατείας σε Ομάδα Εργασίας αναφορικά με την εκπόνηση της έκθεσης «Ελλάδα 2050».

Η δεύτερη υπόθεση αφορά την Χάρις Κούτση, η οποία φέρεται να είναι «ειδική σύμβουλος του πρωθυπουργού για επενδύσεις» και με ρόλο συντονίστριας στη ΝΔ.

Σύμφωνα με όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας, τα συνολικά κέρδη που φέρεται να αποκόμισαν οι εταιρείες συμφερόντων της από δημόσια έργα ανέρχονται σε 235.000 ευρώ.

Αρχικά, οι αποκαλύψεις αφορούσαν το γεγονός πως το Νοέμβριο του 2021 εταιρεία, στην οποία συμμετείχε η Χάρις Κούτση,  πήρε έργα από το κράτος συνολικής αξίας 55.000 ευρώ.

Όπως προκύπτει όμως από τα επίσημα έγγραφα που έχουν αναρτηθεί στη Διαύγεια, η Χάρις Κούτση (η οποία επιπλέον είχε διατελέσει συνεργάτιδα του Κ. Χατζηδάκη όταν αυτός ήταν ευρωβουλευτής) συνδέεται με μία ακόμη εταιρεία η οποία παίρνει δουλειές από το κράτος, όπως για παράδειγμα υπουργεία και κρατικούς οργανισμούς.

Πρόκειται για την εταιρεία «HAVAKO MON. IKE» με έδρα τη Βάρκιζα στην οποία η κα Κούτση εμφανίζεται ως νόμιμος εκπρόσωπος της και η οποία έχει λάβει την περίοδο 2021 – 2022 αναθέσεις συνολικού ύψους περίπου 180.000 ευρώ από το ελληνικό Δημόσιο.

Την ώρα δηλαδή που κα Χάρις Κούτση εμφανίζεται ως σύμβουλος του πρωθυπουργού ταυτόχρονα συνδέεται με μία ακόμη εταιρεία με κρατικές αναθέσεις, μετά και την Virality, της οποίας απέκτησε το 35% από τον Νοέμβριο του 2021 έως και τον Ιούλιο του 2022.

"Sponsored links"

Η τρίτη (και τελευταία μέχρι στιγμής) υπόθεση αφορά την εταιρεία επικοινωνίας V&O που εκπροσωπείται από τον Θωμά Βαρβιτσιώτη, ο οποίος διετέλεσε μέλος του επικοινωνιακού επιτελείου του πρωθυπουργού.

Σύμφωνα με ερώτηση που κατέθεσαν 42 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, υπήρξαν απευθείας αναθέσεις συνολικού ύψους 142.000 ευρώ στη συγκεκριμένη διαφημιστική εταιρεία από τα ΕΛΤΑ ΑΕ, από τις Ταχυμεταφορές ΕΛΤΑ ΑΕ, από τον ΔΕΔΔΗΕ και από το Ελληνικό Φεστιβάλ ΑΕ.

tvxs.gr

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live