17.8 C
Chania
Friday, May 3, 2024

Επιστολή: Απαραίτητος καθαρισμός των οικοπέδων

Ημερομηνία:

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή *

Κύριε δ/ντά,

Θέλω μέσω της έγκριτης εφημερίδας σας να εκφράσω την βαθιά μου ανησυχία όσον αφορά την εκδήλωση πυρκαγιάς σε αρκετά μεγάλο οικόπεδο εντός της πόλης μας και συγκεκριμένα στην διασταύρωση των οδών Μαργουνίου και Αναγνώστου Μάντακα, λίγο πιο νότια από το πάρκο Φράγκικο νεκροταφείο.

Τώρα, ακριβώς απέναντι από το εν λόγω οικόπεδο υπάρχουν τον αριθμό παιδικοί σταθμοί που φιλοξενούν πάρα πολλά μικρά παιδιά με διάφορες ηλικίες. Το εν λόγω οικόπεδο, εκτός από τα πολλά χόρτα που το καλύπτουν απ’ άκρη σ’ άκρη, στη μέση ακριβώς της επιφάνειας του υπάρχει ένας σκίνος αρκετά μεγάλος, φανταστείτε – ω μη γένοιτο – την εκδήλωση κάποιας πυρκαγιάς πόσο επικίνδυνα θα είναι. Γύρω απ’ αυτό υπάρχουν σπίτια που τα χόρτα του έχουν επαφή με τους τοίχους των σπιτιών.

Εκείνο όμως που με ανησυχεί περισσότερο γιατί προερχόμενος από το Π. Σ. γνωρίζω πολύ καλά πόσο επικίνδυνα και πόσο καταστρεπτικά είναι μια πυρκαγιά. Το χειρότερο όμως είναι να εκδηλωθεί πυρκαγιά σ’ εκείνο το οικόπεδο… και μόνο τον πανικό που θα προκαλέσουν οι αδυσώπητες φλόγες της θα είναι πολύ μεγάλος, ειδικότερα όταν τις δούνε τα παιδιά… φανταστείτε πως θα αντιδράσουν. Εγώ σας διαβεβαιώνω ότι θα προκληθεί πανικός. Άλλα θα κλαίνε άλλα θα ζητούν απελπισμένα τους γονείς τους… κι άιντε, στην ψυχική κατάσταση που θα βρίσκονται πως θα μπορέσουν να τα συνεφέρουν οι δάσκαλοί τους;

Τα πρώτα ανησυχητικά μηνύματα έχουν έρθει προ πολλών ημερών όπως τα στέλνουν μέσω των ανησυχητικών τους εικόνων τα Μ.Μ.Ε. Μέχρι σήμερα που γράφω την παρούσα έχουν εκδηλωθεί περίπου 600 πυρκαγιές στην χώρα μας και διανύουμε ακόμα τον μήνα Απρίλιο με ότι αυτό συνεπάγεται.

Παρακαλώ τον ιδιοκτήτη του εν λόγω οικοπέδου να προβεί τώρα στον καθαρισμό και από τα χόρτα και από την σκίνο και από άλλα εύφλεκτα υλικά που τυχόν είναι διασκορπισμένα στον χώρο του. Θαρρώ πως η κυβέρνηση έχει κάνει σαφές στους ιδιοκτήτες οικοπέδων ότι είναι υποχρεωμένοι δια νόμου να πράξουν το αυτονόητο. Ελπίζω η παρούσα να βρει την δέουσα ανταπόκριση.

 

* συγγραφέας – ποιητής
μέλος της Παγκοσμίου Ενώσεως Ελλήνων Λογοτεχνών,
μέλος των Πνευματικών Δημιουργών νομού Χανίων
και άλλων πολλών πολιτιστικών συλλόγων

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Ερντογάν διακόπτει τις εμπορικές σχέσεις με το Ισραήλ – Κατηγορεί τις ΗΠΑ για υποκρισία

Η Τουρκία διακόπτει όλες τις εξαγωγές και εισαγωγές από και προς...

Ιωάννα Παλιοσπύρου: Οι πρώτοι μήνες νοσηλείας, τα “γιατί” που τη βασάνιζαν και το κύμα αγάπης

Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε στην εκπομπή της ΕΡΤ...

Ρέθυμνο: Κατασχέθηκαν πάνω 52.800 κροτίδες – Συνελήφθη ο κάτοχος τους

Συνελήφθη σήμερα (02.05.2024) το μεσημέρι, σε περιοχή του Δήμου...