14.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Επιστολή: Επιδόματα, βοηθήματα, συντάξεις

Ημερομηνία:

Κύριε διευθυντά,

θέλω μέσω της έγκριτης εφημερίδας σας, αγανακτισμένος και βαθιά προδομένος, να σμίξω και τη δική μου φωνή με χιλιάδες άλλες πιστεύω φωνές συνανθρώπων μου για τον διαχωρισμό σε δεύτερης κατηγορίας ανθρώπων, τους συνταξιούχους, τους μεροκαματιάρηδες κι άλλους Έλληνες πολίτες αυτής της χώρας.

Συγκεκριμένα, άκουσα κάποιο πρωινό πρόσφατα από τον εκφωνητή κάποιου τηλεοπτικού καναλιού ότι οι ευρωβουλευτές, αυτό άκουσα και γι’ αυτό γράφω τη σημερινή μου επιστολή, εκτός των μισθών που παίρνουν ως βουλευτές κι ένα σωρό άλλα χρηματικά ποσά, που η αλήθεια είναι δεν είμαι εγώ εκείνος που θα κρίνω πόσα επιδόματα και βοηθήματα πρέπει να παίρνουν εκείνοι που με αντιπροσωπεύουν στην ευρωπαϊκή ένωση. Αυτά είναι σοβαρά θέματα και τα κανονίζουν οι αρμόδιοι. Εκείνο όμως που όταν το άκουσα και πιστέψτε με έμεινα άφωνος ήταν ότι οι παραπάνω παίρνουν και το δώρο των Χριστουγέννων και σας ρωτώ κύριοι της σημερινής κυβέρνησης αλλά και τους πρωθυπουργούς και βουλευτές των προηγούμενων κυβερνήσεων: Γιατί κόψατε από μένα τον συνταξιούχο τον τρίτο μισθό, δώρο Χριστουγέννων, το δώρο του Πάσχα και το επίδομα αδείας; Φταίω εγώ, που μόλις πληροφορήθηκα αυτή την αδικία, να πω ότι γίνεται εις βάρος μου σκόπιμα κι αναίτια και την εφαρμόζετε για να παίρνετε εσείς τα δικά μου χρήματα; Όχι, αν λέω ψέματα διορθώστε με.

Δεν γνωρίζω βέβαια αν το παραπάνω δώρο το παίρνουν όλοι οι βουλευτές κι όχι μόνο οι ευρωβουλευτές. Κι ερωτώ για δεύτερη φορά. Γιατί δεν το επαναφέρετε εφόσον η οικονομία της χώρας μας πηγαίνει πολύ καλά; Κι αυτό δεν το λέω εγώ, εσείς το διατυμπανίζετε καθημερινά από όλα τα Μ.Μ.Ε. τι σας εμποδίζει να το επαναφέρετε; Επιπλέον άκουσα τον κύριο πρωθυπουργό ότι θα μας δώσετε ή μάλλον θα δώσει το κράτος ένα επιπλέον επίδομα που είναι 10% από την αξία των αγαθών που θα ψωνίσουμε. Μα κύριε πρωθυπουργέ, 10% από το ποσό που θα δώσω, π.χ. 100 ευρώ, θα πάρω πίσω – και από ποιον δεν γνωρίζω, από το κράτος ή από τον καταστηματάρχη – 10 ευρώ. Είναι σοβαρό βοήθημα το εν λόγω επίδομα; Βέβαια, δεν είμαι σε θέση εγώ να κρίνω τις όποιες αποφάσεις που εσείς παίρνετε.

Εσείς γνωρίζετε πως πρέπει να διαχειρίζεστε όλα τα εθνικά θέματα, οικονομικά, αμυντικά, εργασιακά κ.τ.λ.και εύχομαι να τα καταφέρετε και να ανεβάσετε την Ελλάδα μας στην πιο ψηλή βαθμίδα της δικαίωσης και της ευημερίας. Αφουγκραστείτε όμως και τις φωνές του λαού σας, ειδικότερα των αδικημένων, συνταξιούχων, των χαμηλόμισθων κ.τ.λ. Είναι οι μόνες φωνές που σας λένε την αλήθεια. Εσείς κύριοι βουλευτές της όποιας παράταξης κι αν είστε, πέστε μου, ένας μεροκαματιάρης με εισόδημα 10.000 ευρώ το χρόνο μπορεί να τα βγάλει πέρα έστω κι αν είναι μόνος του; Εγώ λέω όχι. Πολύ περισσότερο δε αν εκτός από το δικό του στομάχι έχει να θρέψει τρία ακόμα στόματα. Όλοι γνωρίζουμε ότι ένας μισθός δικό σας αντιστοιχεί με τους μισθούς ενός χρόνου κάποιου απλού υπαλλήλου. Αυτό δεν το γνωρίζετε εσείς;

Τέλος θέλω κύριοι να μου απαντήσετε και στην παρακάτω ερώτηση: Γιατί φεύγετε από την βουλή όταν διαφωνείτε μεταξύ σας; Αυτή δεν είναι η δουλειά σας; Δεν μπορεί να συμπίπτουν όλες οι απόψεις. Εσείς δεν δώσατε όρκο ότι θα υπερασπίζεστε τα δίκαια του έθνους και του λαού; Άλλωστε, εσείς διαλέξατε αυτή τη θέση. Κύριοι, όταν εσείς μαλώνετε μεταξύ σας δεν γνωρίζετε ότι εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες κι όχι μόνο σας παρακολουθούν από τα κανάλια κι όλα τα Μ.Μ.Ε.;Δεν γνωρίζετε ότι η βουλή δεν είναι το σπίτι σας ώστε να μπαινοβγαίνετε όποτε εσείς θέλετε; Γιατί αγνοείτε εκείνους που σας εκλέξανε και σας τοποθέτησαν στην σημαντικότερη αίθουσα, στην βουλή των Ελλήνων;

Κλείνω την παρούσα, ευελπιστώντας ότι θα τύχει τηνδέουσα ανταπόκριση.

Δημήτρης Κ. Τυραϊδής
συγγραφέας – ποιητής
μέλος της Παγκοσμίου Ενώσεως Ελλήνων Λογοτεχνών,
μέλος των Πνευματικών Δημιουργών νομού Χανίων
και άλλων πολλών πολιτιστικών συλλόγων

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...