Επιστολή Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Χανίων προς την Υπουργό Παιδείας: Τα σχολεία θα περιέλθουν σε τραγική κατάσταση αν απολυθούν οι 33 καθαρίστριες

Κανένα σχόλιο

Με επιστολή του το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Χανίων προς τους Υπουργούς Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως, τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Μάκη Βορίδη και τον Υφυπουργό Εσωτερικών κ. Στέλιο Πέτσα, επισημαίνει τα πολλά προβλήματα που αναμένεται να δημιουργήσει η απόφαση για λύση των συμβάσεων των 33 καθαριστριών που εργάζονται για τον καθαρισμό των σχολείων.

Αναφέρει σχετικά:

Κ. Υπουργέ,

"Sponsored links"

Με την παρούσα επιστολή σας γνωστοποιούμε την τραγική κατάσταση στην οποία θα περιέλθουν τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Χανίων με τη λύση σύμβασης 33 καθαριστριών που εργάζονται σε αυτά με δίμηνες συμβάσεις,-από ιδίους πόρους του δήμου,-με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να μείνουν τασχολεία απροστάτευτα από την πανδημία COVID-19, και 33 καθαρίστριες να πάρουν τον δρόμο της ανεργίας και της φτωχοποίησης με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις ίδιες και τις οικογένειές τους.

Παρ΄όλες τις ενέργειες που έχει κάνει ο Δήμος Χανίων με επιστολές προς εσάς, εντούτοις όλες έπεσαν στο κενό. Οι τελευταίες πληροφορίες μάλιστα μας λένε ότι αποταθήκατε στον Δήμο και προφορικά, η μόνη λύση που δώσατε είναι να κάνουν υπερωρίες οι ήδη υπάρχουσες καθαρίστριες. Οι συναδέλφισσες που ήδη έχουν αναλάβει τον καθαρισμό των σχολικών κτιρίων στις αντίξοες συνθήκες που εργάζονται, μετά βίας μπορούν να ανταπεξέλθουν στα καθήκοντά τους. Τώρα θα τους επιβάλουν και υπερωρίες.

Απαιτούμε να γίνουν οι κατάλληλες διαδικασίες,έτσι ώστε ο Δήμος Χανίων να μπορέσει να πραγματοποιήσει νέες προσλήψεις μέχρι το πέρας του σχολικού έτους, με στόχο να διευκολυνθεί το έργο των ήδη επιβαρυμένων καθαριστριών,για να είναι τα παιδιά μας σε ένα υγιεινό και καθαρό σχολικό περιβάλλονσε αυτές τις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας.

ΔΩΣΤΕ ΛΥΣΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!!!

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live