18.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Επιστολή: Θα ξαναχύσουμε το αίμα μας για τις ΗΠΑ;

Ημερομηνία:

κ. Διευθυντά,

Το αεροπλανοφόρο Eisenhower που κατέπλευσε στο κόλπο της Σούδας είναι ένα από τα πιο φονικά όπλα του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού. Αποτελεί  σημαντικό γρανάζι μιας πολεμικής μηχανής που για δεκαετίες δολοφονεί λαούς ,κομματιάζει χώρες, γεννάει κύματα προσφυγιάς και δυστυχίας. Ιράκ, Γιουγκοσλαβία ,Αφγανιστάν, Συρία, Λιβύη μόνο για να θυμηθούμε κάποιες από τις επεμβάσεις των τελευταίων χρόνων .Γιατί αν πάμε πιο πίσω θα δούμε τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι, αλλά ακόμα και τη χούντα στην Ελλάδα και το βομβαρδισμό των  ανταρτών στο Γράμμο.

Και όλα αυτά ,ανεξαρτήτως του προσχήματος που πλασάρεται κάθε φορά ,για χάρη των ιμπεριαλιστικών συμφερόντων των ΗΠΑ και μόνο.

Αυτά είναι γεγονότα που κανείς δεν τα αρνείται, απλά αποσιωπούνται.

Δεν είναι φυσικά μόνο το αεροπλανοφόρο, που μάλιστα τρέχει να το υποδεχτεί ο πρωθυπουργός εγγράφοντας νέες παρακαταθήκες υποτέλειας .Όλη η χώρα μετατρέπεται σε μια απέραντη πολεμική βάση των ΗΠΑ με ρυθμούς απίστευτα γρήγορους και σε έκταση που μάλλον δεν την έχουμε ξαναδεί .Νέες βάσεις στήνονται σε όλη την επικράτεια. Ουσιαστικά με τη νέα συμφωνία που υπογράφτηκε το φθινόπωρο  όλες υποδομές της χώρας στρατιωτικές ή πολιτικές είναι στη διάθεση των ιμπεριαλιστών. Η Σούδα αναβαθμίζεται σε σημείο που δεν θα μας χωράει πλέον ο ίδιος μας ο τόπος.

Η χώρα ευθυγραμμίζεται στις επιδιώξεις των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ σε όλα τα επίπεδα. Κοινές πολεμικές ασκήσεις, αγορές καινούργιων όπλων ,γεωπολιτικά τρίγωνα και συμμαχίες με τις πιο μαύρες αντιδραστικές δυνάμεις της περιοχής. Μια χώρα μεντεσές προς πάσα χρήση και αποστολή από τους ιμπεριαλιστές.

Μαζί με το στρατιωτικό αποτύπωμα μεγαλώνει και το πολιτικό .Ο πρέσβης Πάιατ σε ρόλο επιτρόπου παρεμβαίνει επί παντός επιστητού. Λιμάνια παραχωρούνται σε αμερικάνικές εταιρείες και άλλες επενδύσεις μπλοκάρονται επειδή δεν τις θέλουν οι ΗΠΑ Μέχρι και συστάσεις για αλλαγές στα πανεπιστήμια έχει κάνει η αμερικάνικη πρεσβεία για να σταματήσουν οι φοιτητές να κάνουν αντιπολεμικές διαδηλώσεις !Εισακούστηκε τελικά..

Όλα αυτά συμβαίνουν την ώρα που μαίνεται ο ανταγωνισμός των ισχυρών για το ξαναμοίρασμα του κόσμου. Μάλιστα η ευρύτερη γειτονιά μας είναι ένα από τα επίκεντρα αυτού του ανταγωνισμού με τον κίνδυνο να υπάρχει θερμή ανάφλεξη  να μεγαλώνει από την ίδια την δυναμική των εξελίξεων .Ο έλεγχος της Aνατολικής Μεσογείου, οι ροές ενέργειας και οι αγωγοί αλλά και η γειτνίαση με τη Μέση Ανατολή έχουν φέρει στη περιοχή πολεμικά πλοία με Αμερικάνους ,Ρώσους και Ευρωπαίους που κάνουν συνεχώς πρόβες πολέμου λίγα μίλια από τις ακτές της Κρήτης.

Σε αυτό το εύφλεκτο τοπίο η ντόπια αστική τάξη είναι από τα καλά παιδιά της Δύσης ευελπιστώντας σε στήριξη των ισχυρών για να πάρει πόντους στον αντιδραστικό ανταγωνισμό της με τη τούρκικη αστική τάξη. Στα πλαίσια της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης είναι έτοιμη για τον πιο επικίνδυνο  τυχοδιωκτισμό αν νιώσει ότι έχει το σπρώξιμο  των προστατών της.

Δίνουν όλη τη χώρα για ορμητήριο στη βάση της εξάρτησης γιατί μόνο σε αυτή τη βάση αναπαράγουν και διαιωνίζουν την κυριαρχία τους πάνω στο λαό. Μόνο σε αυτό το πλαίσιο μπορούν να (μωρό)φιλοδοξούν για ρόλους στη περιοχή.

Ειδικά σε αυτό το ζήτημα υπάρχει ομοψυχία από όλο το πολιτικό προσωπικό. Σε αυτό το ζήτημα   και ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ μόνο διαγκωνισμούς αμερικανοδουλείας μπορούν να κάνουν.

Για αυτό πανηγυρίζουν για τον ερχομό του  αεροπλανοφόρου. Και προσπαθούν να πουλήσουν χάντρες στους ιθαγενείς μιλώντας για αντισταθμιστικά οφέλη από την από τη μεγέθυνση της Βάσης. Ας ρωτήσουν τους Ιάπωνες στην Οκινάουα που φιλοξενούν αντίστοιχη αμερικάνικη βάση, αν καλοπερνούν…

Τα συμφέροντα της εργατικής τάξης και της μεγάλης πλειοψηφίας βρίσκονται στον αντίποδα από όλα αυτά. Οι λαοί της περιοχής  θέλουν ειρήνη ,δουλειά, σπουδές, ζωή με δικαιώματα.

Και πρέπει να παλέψουν για να τα κερδίσουν. Να αναμετρηθούν με τους περιβόητους προστάτες και τα ντόπια στηρίγματα τους. Διαφορετικά, στη σύγχρονη καπιταλιστική ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα κινδυνεύουν ακόμα και να γίνουν κρέας για κανόνια.

"google ad"

‘’Είμαστε έτοιμοι να ξαναχύσουμε το αίμα μας για τις ΗΠΑ’’, κόμπασε ο υπουργός Άμυνας Παναγιωτόπουλος σε μια ανατριχιαστική δήλωση του πέρυσι το Νοέμβρη. Φυσικά δεν εννοεί το δικό του αίμα, αλλά το δικό μας.

Να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να μην γίνει πραγματικότητα αυτή η δήλωση.

Νίκος Χαρτζουλάκης, μέλος ΚΚΕ(μ-λ)

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ