Επιστολή πολίτη “για την εμπορευματοποίηση του αθλητισμού στον κατά τα άλλα δημόσιο χώρο του Εθνικού Σταδίου”

Κανένα σχόλιο

Αντιδρούν και πολίτες για την απόφαση της διοίκησης του ΕΑΚ Χανιων για 5 ευρώ αντίτιμο για την εισοδο πολιτών στο στάδιο.

Με κείμενό της η κ. Μάρθα Κοτσώνα, συνταξιούχος δικηγόρος, θέτει μια σειρά ζητήματα:

“Σχετικά με την απόφαση της διοίκησης του ΕΑΚ Χανίων για την είσοδο των πολιτών σ’ αυτό ή τι κρύβεται πίσω από τη μάσκα της κάρτας αθλούμενου:

"Sponsored links"

Κύριε διευθυντά,

Οργή και αγανάκτηση μου προκάλεσε η ανάγνωση των εγγράφων που έλαβα τις προάλλες από το Εθνικό Στάδιο Χανίων, για την είσοδο από τον επόμενο μήνα επί πληρωμή και με πιστοποιητικό εμβολιασμού/νόσησης ή επίδειξη εβδομαδιαίου rapid test.

Παρόμοια συναισθήματα προκάλεσε η απόφαση αυτή της νέας διοίκησης του ΕΑΚ και σε άλλους αθλούμενους εκείνη την ώρα στο χώρο του σταδίου.

Και ειδικότερα:

Α) Για την επιβολή του αντιτίμου ή άλλως για την εμπορευματοποίηση του αθλητισμού στον κατά τα άλλα δημόσιο χώρο του Εθνικού Σταδίου, θέλω να απευθύνω στη διοίκηση τα εξής ερωτήματα:

Δεν γνωρίζει άραγε τις δυσκολίες που έχουν επιφέρει στην καθημερινότητα των κατοίκων της πόλης μας, οι πετσοκομμένοι μισθοί και συντάξεις, το κύμα ακρίβειας, η ανεργία των νέων ανθρώπων και μάλιστα εν μέσω πανδημίας δεν γνωρίζει πόσο έχουν επιβαρύνει την ψυχική και σωματική τους υγεία;

Δεν γνωρίζει την πολύτιμη συμβολή του αθλητισμού στη διατήρηση και προαγωγή της υγείας των πολιτών;

Και αν ναι, με ποιόν τρόπο συμβάλει σ’ αυτό, που αντί να σταθεί αρωγός, ειδικά σ’ αυτές τις συνθήκες διαβίωσης των πολιτών, αποκλείει μεγάλο μέρος τους από την άθληση; Διότι για αποκλεισμό κυριολεκτικά πρόκειται, λαμβανομένων υπόψιν και των υπόλοιπων προαπαιτούμενων για τη δυνατότητα άθλησης, όπως αναφέρω παρακάτω .

Β) Για το πιστοποιητικό εμβολιασμού/νόσησης ή εβδομαδιαίο rapid test.

"Sponsored links"

Στο χαράτσι των 5 ευρώ μηνιαίως προστίθεται και το εβδομαδιαίο τιμωρητικό χαράτσι του rapid test για τους μη εμβολιασμένους πολίτες που θέλουν να αθληθούν στον ανοικτό χώρο του σταδίου, τις πρωινές και μεσημεριανές ώρες, που οι αθλούμενοι στον ανοικτό χώρο είναι ελάχιστοι, κάτι που γνωρίζω καλά, εφόσον επί χρόνια εκείνες τις ώρες επισκέπτομαι το στάδιο.

Δεν συμπίπτουν δηλαδή οι ώρες άθλησής τους (σύμφωνα με τον κανονισμό του σταδίου) με τις απογευματινές ώρες άθλησης των μελών των αθλητικών συλλόγων, όπου αντικειμενικά υπάρχει πολύς κόσμος στον ανοικτό χώρο. Και σε κάθε περίπτωση, προς τι ο διαχωρισμός των πολιτών από τη διοίκηση του ΕΑΚ σε εμβολιασμένους και μη ακόμη και στον ανοικτό χώρο του σταδίου, όταν είναι γνωστό σήμερα ότι και οι μεν και οι δε και νοσούν και μεταδίδουν;

Αποφάσεις και πρακτικές πέραν κάθε λογικής ή αλλιώς: οριζόντια μέτρα κι όποιος αντέξει.

Δίκαιο και υγιές θα ήταν, τουλάχιστον, η νέα διοίκηση να εξασφαλίσει τη διενέργεια δωρεάν τεστ για όλους τους αθλούμενους, εμβολιασμένους και μη, έτσι ώστε να εναρμονίζονται οι αποφάσεις της και με το πνεύμα της αρχαίας επιγραφής: «Νους υγιής εν σώματι υγιεί», που κοσμεί την είσοδο του σταδίου από την πλευρά της οδού Δημοκρατίας και αφορά στην υγεία και ευεξία όλων των πολιτών.

Μετά και τα παραπάνω, θεωρώ ότι πρέπει:

-Να καταργηθεί το χαράτσι της εισόδου,

-Να αποσυρθεί η διάταξη για την επίδειξη τεστ ή πιστ/κών εμβολιασμού άλλως να διενεργούνται δωρεάν τεστ για όλους,

-Να επιτρέπεται ελεύθερα η είσοδος σε όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες που θέλουν να αθληθούν.”

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live