23.8 C
Chania
Monday, September 30, 2024

ΕΠΙΣΤΟΛΗ – Οι Σέχτες

Ημερομηνία:

Κύριε Διευθυντά,

Στο φύλλο σας της 4ης Αυγούστου, είδα την αναγγελία για την παρασυναγωγή – στις 15 τρέχοντος – στο Καστέλι Κισάμου, των συγγραφέων της επαρχίας.   Κατ’ αρχήν δεν είναι όλοι οι τιμώμενοι, ζώντες και τεθνεώτες Κισαμίτες. Όμως το πρόβλημα δεν είναι εκεί. Έχει να κάμει με τους διοργανωτές της εν λόγω ημερίδας δηλαδή το «Κέντρο Κρητικής Λογοτεχνίας».

Αυτή η σέχτα, απαξίωσε να με περιλάβει στους τιμώμενους συγγραφείς, αν και τυγχάνω Κισαμίτης και  οι λόγοι γι’ αυτή την παράλειψη έχουν σχέση με την πολιτική μου ταυτότητα, που ποτέ δεν την έκρυψα και οι πλείστοι αναγνώστες μου τη γνωρίζουν σίγουρα! Είναι όμως… άξια θαυμασμού η μονομέρεια των «κυριών» της εν λόγω σέχτας! Αυτό μπορεί να χαρακτηρίζει ανθρώπους του πνεύματος και σε μια εποχή που τα πολιτικά αστικά μοντέλα έχουν ηθικά – υλικά χρεοκοπήσει; Ειλικρινά λυπάμαι για λογαριασμό τους, κοτζάμ «άνθρωποι των γραμμάτων». Μου θυμίζουν την περίπτωση του Σπύρου Μελά, που όταν ήταν να ανακοινωθούν τα ονόματα των υποψηφίων για το βραβείο Νόμπελ, ταξίδεψε και πήγε να συναντήσει την επιτροπή ανακήρυξης των υποψηφίων γι’ αυτό το βραβείο! Τους παρακάλεσε να μην συμπεριλάβουν έναν έλληνα συγγραφέα για το λόγο πως ήταν κομμουνιστή!!

Η παρούσα μου κ. Διευθυντά, δε έχει τόσο τη σημασία της οργής, όσο πως εκφράζει την αηδία μου για τα φυσικά πρόσωπα του «Κέντρου Κρητικής Λογοτεχνίας»! Που μέσα στους συμβιβασμούς τους, βοηθούν στην πνευματική ύπνωση των αποδεκτών της «προσφοράς» τους! Σε μια εποχή που η ηθική τις εξέγερσης απαιτεί την έγερση πάνω από το σωματικό – πνευματικό ανάστημα ενός εκάστου από αυτούς που αυτοπροσδιορίζονται σαν λογοτέχνες!

Τι άλλο να πω, παρά πως λυπάμαι βαθύτατα! Και το μόνο ευχάριστο για μένα είναι πως αυτοί οι ουτιδανοί με απέρριψαν, ώστε να μην καταντήσω στο επίπεδό τους! Έχουμε και μια στάλα αξιοπρέπειας σε μια εποχή που αυτή είναι το ζητούμενο… Όμως «sum homo et humanis non paremus». Δηλαδή είμαι άνθρωπος και τα ανθρώπινα δεν τα αντιπαρέρχομαι: Καθένας έχει κάμει τις επιλογές του… Το ζήτημα είναι, πόση διάρκεια μπορεί να ‘χουν αυτές, στο χρόνο. Αλλά να μου πείτε τι πειράζει, αφού «φάγωμεν, πίωμεν, αύριον γάρ αποθνήσκομε»;

Αδιαφορώ για τα οποιαδήποτε σχόλια, ακόμα και τα κακόβουλα!

Με τιμή
Αντώνης Χαρχαλάκης
Ερευνητής- Λογοτέχνης – Ποιητής

Βραβευμένος από το Δήμο Χανίων,  
με οκτώ βραβεία και διακρίσεις
από διάφορα μέρη της Ελλάδας.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων τιμά τον συνθέτη Δημήτρη Παπαδημητρίου

Ο σπουδαίος Έλληνας συνθέτης Δημήτρης Παπαδημητρίου είναι ένας επίσημους...

Μουσικό Φεστιβάλ Χανίων από 12 έως 14 Οκτωβρίου με Νίκο Κυπουργό, Sofi Paez, Hior Chronic

Η σύγχρονη Ελληνική μουσική συναντά τις διεθνείς τάσεις συνδυασμού...

«Ο Θεός της Σφαγής» από το ΔΗΠΕΘΕΚ 2-10 Οκτώβρη στο Ωδείο Χανίων

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης συνεργάζεται για δεύτερη φορά...

Κλειστό το φαράγγι της Σαμαριάς λόγω των καιρικών συνθηκών

Κλειστό θα παραμείνει τη Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου, το φαράγγι της...