10.8 C
Chania
Tuesday, January 20, 2026

Επιτροπή Αγώνα Ξενοδοχοϋπαλλήλων Χανίων: Αρχή κινητοποιήσεων, χωρίς κινητοποιήσεις αλλά με απειλές για μηνύσεις και διαγραφές από την πλειοψηφία του ΔΣ του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Χανίων

Ημερομηνία:

Ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνα Ξενοδοχοϋπάλληλων Χανίων:

Η Επιτροπή Αγώνα, έπειτα και από την σημερινή της ανακοίνωση για κάλεσμα κινητοποίησης την Παρασκευή 15 Μάη, την καταληκτική δηλαδή ημέρα επαναπρόσληψης που προβλέπεται από την τοπική κλαδική ΣΣΕ στον Νομό Χανίων, προσπάθησε να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με την διοίκηση του Σωματείου μας, έτσι ώστε να γίνει ανοιχτό ΔΣ για ενημέρωση και αγωνιστική πρωτοβουλία.

Αντ’ αυτού, ο συνάδελφος μέλος του Σωματείου που έκανε την επικοινωνία πήρε ως απάντηση την απειλή για την διαγραφή του από το Σωματείο μας, για προειδοποίηση μήνυσης και κλήση προς απολογία(!). Μας απειλούν δηλαδή ότι θα μας διαγράψουν επειδή πήραμε αγωνιστικές πρωτοβουλίες το προηγούμενο διάστημα που η ίδια η πλειοψηφία απουσίαζε, καθώς κρεμόταν από τα χείλη του κυβερνητικού εκπροσώπου, μας απειλούν επειδή τους ασκούμε κριτική.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, λίγη ώρα μετά, η διοίκηση του Σωματείου έβγαλε ανακοίνωση για “Αρχή” κινητοποιήσεων, ΧΩΡΙΣ κινητοποιήσεις.

Μάλιστα ναι, όσο τρελό κι αν ακούγεται, αντί το ΔΣ του Σωματείου μας να πάρει αγωνιστική απόφαση για το μέλλον χιλιάδων συναδέλφων και των οικογενειών τους, εξήγγειλε αρχή κινητοποιήσεων δίχως καμία απολύτως κινητοποίηση, παρά μόνο μας  ζητά να βρισκόμαστε σε εγρήγορση για το μέλλον.

Πρώτον ενημερώνουμε ότι καμία απειλή δεν μας ακουμπά.

Δεύτερον, καλούμε έστω και τώρα την ηγεσία του Σωματείου μας να συμπορευτεί με την πλειοψηφία των εργαζομένων του κλάδου μας και να πάρει αγωνιστική απόφαση για κινητοποίηση την Παρασκευή 15 του Μάη μπροστά από τα γραφεία της Ένωσης Ξενοδόχων.

Διαδηλώνουμε για την δική μας ζωή.

Κανένας δεν θα κάνει κουμάντο στα δικά μας σύγχρονα δικαιώματα.

ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ την Παρασκευή 15 ΜΑΗ στις 10:30 πμ στα γραφεία της Ένωσης Ξενοδόχων Χανίων

Email: ep.tourismou.chania@gmail.com                                                          

Τηλ. Επικοινωνίας: 6947-448122

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αγροτικό: Πού οδηγεί το… δημοσιονομικό μπλόκο στο διάλογο και τη λύση

Μετά από την άκαρπη χθεσινή συνάντηση των εκπροσώπων των αγροτών με τον Πρωθυπουργό μεγαλώνει...

Έκθεση Ζωγραφικής της Βάσως Μυλωνογιάννη στα Χανιά

Καθώς ολοκληρώνεται ένας κύκλος φιλοξενίας σύγχρονων Ελλήνων καλλιτεχνών στην...