Επτά Καθηγητές του ΕΛΜΕΠΑ στους κορυφαίους ερευνητές (2%) παγκοσμίως για το 2020

Κανένα σχόλιο

Μεγάλη επιτυχία για το επιστημονικό δυναμικό του ΕΛΜΕΠΑ, καθώς σύμφωνα με την πρόσφατη ταξινόμηση της βιβλιομετρικής μελέτης των Baas, Boyak, Ioannidis (2021) του Πανεπιστημίου Stanford που δημοσιεύθηκε στις 19 Οκτωβρίου 2021, επτά (7) Καθηγητές του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίουεμφανίζονται στις λίστες κατάταξης των κορυφαίων 2% παγκοσμίως ερευνητών για το έτος 2020.

Η κατάταξη αυτή, με τίτλο Data for updated science-wide author databases of standardized citation indicators, ανακοινώνεται ετησίως και αξιολογεί την επίδοση όλων των ερευνητών παγκοσμίως. Η ταξινόμηση των κορυφαίων επιστημόνων του κόσμου βασίζεται σε συγκεκριμένο αριθμό επιλεγμένων δεικτών με έμφαση στον αντίκτυπο του δημοσιευμένου τους έργου κατά τη διάρκεια του 2020, καθώς και του συνολικού τους έργου, ενώ προκύπτει από την αξιολόγηση περισσότερων από 8.000.000 επιστημόνων παγκοσμίως. Πιο συγκεκριμένα, η ετήσια αξιολόγηση της ομάδας του Πανεπιστημίου Stanford βασίζεται στις αναφορές που έχει λάβει κάθε επιστήμονας με τουλάχιστον 5 δημοσιεύσεις για τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο σύμφωνα με τη βάση δεδομένων Scopus.

Σύμφωνα με τη μελέτη του Πανεπιστημίου Stanford, επτά (7) μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου (ΕΛΜΕΠΑ) βρίσκονται για το έτος 2020 στη λίστα με τους κορυφαίους 100.000 επιστήμονες παγκοσμίως, καθώς επίσης και σε εκείνους που ανήκουν στο κορυφαίο 2% παγκοσμίως στην επιστημονική τους περιοχή (μεταξύ 22 επιστημονικών πεδίων και 176 υποκατηγοριών τους που αναλύθηκαν).

"Sponsored links"

Πρόκειται για τα ακόλουθα μέλη ΔΕΠ, κατά σειρά κατάταξης, του ΕΛΜΕΠΑ:

 1. Καθηγητής Εμμανουήλ Κυμάκης (Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών)
 2. Επίκουρος Καθηγητής ΔημήτριοςΚαλδέρης (Τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών)
 3. Επίκουρη Καθηγήτρια ΔήμητραΒερνάρδου (Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών)
 4. Καθηγητής ΗλίαςΠοταμίτης (Τμήμα Μουσικής Τεχνολογίας & Ακουστικής)
 5. Καθηγητής ΔημήτριοςΚατσαπρακάκης (Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών)
 6. Αναπληρωτής Καθηγητής ΛάζαροςΤζούνης (Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών)
 7. Καθηγητής ΑχιλλέαςΒαΐρης (Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών)

Επίσης, στον κατάλογο των κορυφαίων ερευνητών με βάση το συνολικό επιστημονικό τους έργο βρίσκονται τέσσερα (4) μέλη ΔΕΠ του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, 3 εκ των οποίων περιλαμβάνονται και στη λίστα για το 2020:

 1. Καθηγητής Εμμανουήλ Κυμάκης (Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών)
 2. Καθηγητής Θρασύβουλος Μανιός (Τμήμα Γεωπονίας)
 3. Καθηγητής ΗλίαςΠοταμίτης (Τμήμα Μουσικής Τεχνολογίας & Ακουστικής)
 4. Καθηγητής ΑχιλλέαςΒαΐρης (Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών)

Η Πρυτανεία συγχαίρει θερμά τους Καθηγητές του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου για τη σημαντική τους αυτή διάκριση, η οποία αντικατοπτρίζει το υψηλού επιπέδου ερευνητικό έργο που διεξάγεται στο ΕΛΜΕΠΑ, 2,5 μόλις χρόνια μετά την ίδρυσή του.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live