23.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Εργατικά Κέντρα Κρήτης προς πρωθυπουργό: Να προχωρήσουν άμεσα τα μεγάλα έργα που θα δημιουργήσουν χιλιάδες θέσεις εργασίας

Ημερομηνία:

Με κοινή ανακοίνωσή τους τα Εργατικά Κέντρα Κρήτης αναφέρονται στο ρεκόρ ανεργίας πανελλαδικά που καταγράφεται στην Κρήτη και ζητούν να προχωρήσουν άμεσα τα μεγάλα έργα που θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας:

Δυστυχώς η πρώτη θέση του πίνακα που μας δίνουν  τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ μόνο ντροπή και θλίψη  μας προκαλεί, αφού η Κρήτη μας βρίσκεται πλέον στην θέση αυτή λόγω της τεράστιας  ανεργίας που εξ΄αιτίας  της πανδημίας  επέφερε πλήγμα στην Τουριστική Βιομηχανία του νησιού μας .

Σας ζητάμε  όχι μόνο σαν Πρωθυπουργός της χώρας , αλλά και σαν Κρητικός, να δώσετε  άμεσες λύσεις που θα ωφελήσουν την οικονομία , την ασφάλεια των Κρητικών  και των επισκεπτών και την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στο νησί.

Επιτέλους θα πρέπει άμεσα ,  να προχωρήσουν και με  γοργούς ρυθμούς  τα μεγάλα Δημόσια έργα του νησιού,  το Αεροδρόμιο Καστελίου  και ο ΒΟΑΚ (από Καστέλι Κισσάμου έως Σητεία)  και κάθε Δημόσιο έργο που εκκρεμεί που τόσο μεγάλη ανάγκη επιβάλλει την ολοκλήρωση τους.

Δυστυχώς, οι ευθύνες για την μη υλοποίηση έως σήμερα μεγάλων έργων στις υποδομές μας , έχουν διαχρονικά όλες οι Κυβερνήσεις  που έχουν περάσει από τη χώρα τα τελευταία χρόνια, καθώς  η Κρήτη   έχει παραμεληθεί συστηματικά, ενώ προσφέρει στο ακέραιο  ποσοστό του  ΑΕΠ της χώρας.

Σας καλούμε με την παρούσα Επιστολή ,  για την άμεση προσωπική παρέμβαση σας  για  την υλοποίηση χωρίς χρονοτριβές των μεγάλων Δημόσιων έργων,  τα οποία θα προσφέρουν χιλιάδες θέσεις εργασίας στους Κρητικούς, ειδικά αυτή την περίοδο που βασικές θέσεις ευθύνης της Κυβέρνησης σας  ( Πρωθυπουργός, Υφυπουργός Μεταφορών και Υποδομών),  είναι Κρητικοί, που όχι μόνο ξέρουν αλλά μπορούν να προσφέρουν στην γενέτειρά τους.

Παρακαλούμε όπως αφουγκραστείτε τα ζητήματα που σας θέτουμε, που δεν είναι μόνο εργασιακά αλλά βαθύτερα κοινωνικά, αναπτυξιακά και αφορούν ολόκληρη την Κρήτη.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θλίψη στον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων για τον θάνατο του Ιωάννη Αρετάκη

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων με ιδιαίτερη θλίψη αποχαιρετά τον...

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...