Εργατικό Κέντρο Χανίων: «Για τη διοργάνωση «Λευκής Νύχτας» (αλλά μαύρη για τους εμποροϋπαλλήλους) στην πόλη μας»

Κανένα σχόλιο

Το Εργατικό Κέντρο Ν. Χανίων εκφράζει την δυσαρέσκειά του και την αντίθεσή του όσον αφορά την διοργάνωση «Λευκής Νύχτας» στα Χανιά στις, 30 Αυγούστου 2022, γιατί τέτοιου είδους «επεκτάσεις» του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων αποδεδειγμένα διενεργούνται σε βάρος των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Και τούτο διότι πολλοί καταστηματάρχες – εργοδότες, εκμεταλλευόμενοι την αδυναμία των ελεγκτικών μηχανισμών (λόγο έλλειψης ελεγκτών, όπως έχουμε επισημάνειπολλές φορές στο παρελθόν)και την ανάγκη των εργαζομένων για εργασία, παραβιάζουν συστηματικά την εργατική νομοθεσία και τα νόμιμα ωράρια απασχόλησης, απασχολώντας υπερωριακά και πολλές φορές απλήρωτα το προσωπικό τους.

Εκτός των άλλων ανατρέπεται και ο οικογενειακός προγραμματισμός των εργαζομένων, οι οποίοι και αυτοί έχουν οικογένειες που τους περιμένουν στο σπίτι.

"Sponsored links"

Ως Εργατικό Κέντρο Χανίων δεν παραβλέπουμε τη νέα πραγματικότητα που έχει δημιουργηθεί μετά και τις αντεργατικές νομοθετικές παρεμβάσεις που απελευθερώνουν πλήρως τη λειτουργία των καταστημάτων και ελαστικοποιούν τα ωράρια εργασίας. Δώσαμε και εξακολουθούμε να δίνουμε μάχες για την ανατροπή τους.

Την ημέρα αυτή θα είμαστε δίπλα στους εμποροϋπαλλήλους που θα εργαστούν.

Ήδη έχουμε έρθει σε επαφή με την διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου – διοργανωτή της «Λευκής Νύχτας»-, έτσι ώστε να εξασφαλίσουμε την τήρηση της εργατικής νομοθεσίας και τις ανθρώπινες συνθήκες εργασίας….

 

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live