29.8 C
Chania
Saturday, October 5, 2024

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Ν. ΧΑΝΙΩΝ- Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ν. ΧΑΝΙΩΝ καταδικάζουν την απόφαση της Συγκυβέρνησης να «ρίξει μαύρο» τύπου ΕΡΤ και στον ΕΟΠΥΥ

Ημερομηνία:

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Νομού Χανίων και το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Ν. Χανίων, εκπροσωπώντας τους χιλιάδες ασφαλισμένους εργαζόμενους του Νομού μας, καταδικάζουν την απόφαση της Συγκυβέρνησης να «ρίξει μαύρο», τύπου ΕΡΤ και στον  ΕΟΠΥΥ και να βάλλει  λουκέτο στην πρωτοβάθμια ιατρική περίθαλψη και τις μονάδες υγείας.

Υπακούοντας στις επιταγές της Τρόικας για εκχώρηση του κοινωνικού αγαθού της Υγείας σε  ιδιωτικά συμφέροντα, η συγκυβέρνηση επιδεικνύει  για άλλη μια φορά εγκληματική  ανευθυνότητα απέναντι στα συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα των εργαζομένων και του λαού μας. Χωρίς κανένα προγραμματισμό και μόνο με υποσχέσεις, που παραπέμπουν στο μέλλον προχώρησε στο κλείσιμο του ΕΟΠΥΥ, αφήνοντας χωρίς περίθαλψη το σύνολο των ασφαλισμένων, μετατρέποντας το δικαίωμα στην Υγεία και στην Περίθαλψη προνόμιο για λίγους, ενώ παράλληλα πετάει στο δρόμο 8.500 γιατρούς και εργαζόμενους στις μονάδες υγείας.

Το Συνδικαλιστικό Κίνημα και οι εργαζόμενοι, που μια ζωή αγωνίζονται και πληρώνουν για να έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη όταν την χρειαστούν οι ίδιοι και τα παιδιά τους, θα εμποδίσουν με κάθε τρόπο την εμπορευματοποίηση της Υγείας. Ο λαός μας θα παλέψει και θα ανατρέψει αυτές τις απαράδεκτες και τραγικές για το μέλλον του κυβερνητικές αποφάσεις.

Η δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη αποτελεί κοινωνική κατάκτηση και οι εργαζόμενοι δεν θα επιτρέψουν σε κανέναν αδίστακτο να τη θυσιάσει στο βωμό της κερδοφορίας των ιδιωτών.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ