22.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Χανίων για ελάχιστο μισθό 780 ευρώ: Οι κυβερνώντες έχουν χάσει την επαφή με την πραγματικότητα

Ημερομηνία:

Ανακοίνωση Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Χανίων:

Οι εξαγγελίες που έγιναν από τον Υπουργό Εργασίας κ. Χατζηδάκη για την διαμόρφωση του ελάχιστου μισθού στα 780ευρώ μόνο οργή και αγανάκτηση μπορούν να μας φέρουν σε μία εποχή που η αξία των καυσίμων και της ενέργειας έχει αυξηθεί, ο πληθωρισμός καλπάζει ακόμα και για τα είδη πρώτης ανάγκης, ενώ οι πλειστηριασμοί των κατοικιών τρέχουν κατά χιλιάδες.

Μάλλον οι κυβερνώντες έχουν χάσει την επαφή με την πραγματικότητα.

Ο κ. Χατζηδάκης δεν σεβάστηκε την επιστημονικά τεκμηριωμένη πρόταση του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ και της ΓΣΕΕ στα 826 ευρώ, που αποτελεί «το χείλος του γκρεμού» για το όριο της φτώχειας στην χώρα μας.

Για άλλη μια φορά δεν εφαρμόζεται το αυτονόητο, στα πλαίσια του δημοκρατικού δικαίου όπως αυτό συμβαίνει σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και γενικά στις πολιτισμένες χώρες του κόσμου, όπου τον ελάχιστο μισθό των διαμορφώνουν μετά από διαβουλεύσεις οι κοινωνικοί φορείς.

Απεναντίας, βλέπουμε τον κ. Χατζηδάκη να βγαίνει με την στήριξη του πρωθυπουργού, ως νέος “σωτήρας” της εργατικής τάξης χωρίς να λαμβάνει υπόψη του την κοινωνία, τους εργαζόμενους και τις οικογένειες των λαϊκών νοικοκυριών.

Ο κ. Χατζηδάκης καλό είναι να μας πει την αλήθεια για την ανεργία στη χώρα μας, γιατί κανείς δεν πιστεύει ιδιαίτερα τη θερινή περίοδο ότι η ανεργία δεν έχει πέσει κάτω του 10%, που αποτελεί μνημονιακό όρο για την επιστροφή των τριετιών για τους εργαζόμενους σε όλους τους κλάδους, λαμβάνοντας υπόψη ότι οι τριετίες αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος της μισθοδοσίας τους μετά τον βασικό μισθό. Μάλιστα, σε μια εποχή που οι εργοδοτικοί φορείς σε κλάδους όπως ο Τουρισμός ο πρωτογενής τομέας, ο κατασκευαστικός κλάδος ζητάνε κατά χιλιάδες εργατικά χέρια.

Όλα αυτά τα γνωρίζει ο κ. Χατζηδάκης, όπως άλλωστε γνωρίζει και το όργιο της «μαύρης» εργασίαςαλλά και όπως πασιφανώς φαίνεται στόχος του κ. Χατζηδάκη είναι να εξυπηρετεί εργοδοτικά συμφέροντα με την μη επαναφορά των τριετιών και αποδυναμώνοντας τους ελεγκτικούς μηχανισμούς.

Καλούμε την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα σε νομοθετικές ρυθμίσεις έτσι ώστε ο ελάχιστος μισθός να καθορίζεται από ελεύθερες διαβουλεύσεις των κοινωνικών φορέων, να επιστρέψει τις τριετίες στους Έλληνες εργαζόμενους, που τους έκλεψαν οι μνημονικές πολιτικές και να επαναφέρει τον ΟΜΕΔ στον αρχικό του ρόλο και όχι στον ρόλο που είναι σήμερα συμβουλευτικός.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τροχαίο με ελαφρύ τραυματισμό στον κόμβο Γαλατά

Ένας οδηγός μηχανής τραυματίστηκε, σε τροχαίο ατύχημα που συνέβη...

Δράσεις από το Μουσικό Σχολείο Χανίων

Μια σειρά από μουσικές δράσεις διοργανώνει τις επόμενες ημέρες...

Σήμερα το μεγάλο συλλαλητήριο για την Υγεία στο Λασίθι

Στους δρόμους κατεβαίνουν για μία ακόμη φορά φορείς και...

Δύο αυτοκτονίες το τελευταίο 24ωρο στην Κρήτη

Ένας 56χρονος στο Μπαλί Ρεθύμνου και ένας 84χρονος στην...