21.8 C
Chania
Thursday, April 18, 2024

Ερντογάν: Η Δύση χρησιμοποιεί «προκλητικές» τακτικές εναντίον της Ρωσίας

Ημερομηνία:

Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν υποστήριξε σήμερα ότι οι δυτικές χώρες συμβάλλουν στην επιθετικότητα της Ρωσίας χρησιμοποιώντας «προκλητικές» τακτικές κατά του Πούτιν.

Ο Ερντογάν εξέφρασε την αντίθεσή του στις ευρωπαϊκές πολιτικές κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Βελιγράδι μαζί με τον Σέρβο πρόεδρο Αλεξάνταρ Βούτσιτς. Τα σχόλιά του έγιναν καθώς η Ευρωπαϊκή Ένωση πρότεινε σχέδια για την επιβολή ανώτατου ορίου τιμών στις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου, κάτι για το οποίο ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έχει υποσχεθεί αντίποινα.

Ο Πούτιν έχει δηλώσει ότι ένα ανώτατο όριο τιμών θα ήταν κόκκινη γραμμή για τη χώρα του, απειλώντας να σταματήσει όλες τις εισαγωγές φυσικού αερίου και πετρελαίου στην Ευρώπη, εάν προχωρήσει.

«Θα προτείνουμε ανώτατο όριο τιμής για το ρωσικό φυσικό αέριο… Πρέπει να μειώσουμε τα έσοδα της Ρωσίας που χρησιμοποιεί ο Πούτιν για να χρηματοδοτήσει αυτόν τον φρικτό πόλεμο στην Ουκρανία», δήλωσε στους δημοσιογράφους την Τετάρτη η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Η Τουρκία αποτελεί «αγκάθι» για την Ευρώπη για μήνες σχετικά με τη συνεχιζόμενη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Ο Ερντογάν εξέφρασε αρχικά την αντίθεσή του στην ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ. Την ίδια στιγμή, ο Τούρκος πρόεδρος φαίνεται να διαθέτει την προνομιακή θέση να είναι συνομιλιτής του Πούτιν ενώ στην ΕΕ συζητείται στο παρασκήνιο το γεγονός ότι η Τουρκία δεν έχει υιοθετήσει τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας, δίχως ωστόσο να ζητείται επισήμως από την τουρκική ηγεσία.

Το απειλούμενο ανώτατο όριο τιμών της Ευρώπης έρχεται εν μέσω ενεργειακής κρίσης για την ευρωπαϊκή ήπειρο. Η Γερμανία και πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες βασίστηκαν σε μεγάλο βαθμό στις ρωσικές εισαγωγές πετρελαίου και φυσικού αερίου, οι οποίες έχουν περιοριστεί σοβαρά ως απάντηση στις κυρώσεις της Δύσης κατά της Ρωσίας.

topontiki.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλέξης Χαρίτσης: Σκοτεινή υπόθεση η υποψηφιότητα Μπελέρη

Σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξή του ο Αλέξης...

Γκλέτσος κατά Κασσελάκη για τα… θαύματα: Τι απογοήτευση είναι αυτή

Για απογοήτευση προς το πρόσωπο του Στέφανου Κασσελάκη έκανε λόγο ο Απόστολος...