18.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Ερντογάν: Ναζί ορισμένοι ευρωπαίοι ηγέτες – Καλεί σε μποϊκοτάζ στα γαλλικά προϊόντα

Ημερομηνία:

Οξύνει ακόμα περισσότερο τις επιθέσεις κατά της Γαλλίας ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, καθώς σήμερα προέτρεψε τους πολίτες της χώρας του να μην αγοράζουν γαλλικά προϊόντα.

Ο Τούρκος πρόεδρος, αναφερόμενος στην αναπτυσσόμενη ισλαμοφοβία, επιδιώκει την «πατρότητα» των απανταχού μουσουλμάνων, εμφανίζοντας τον εαυτό του ως αυτός ο οποίος μάχεται για τα δικαιώματά τους. «Ειδικά στις Ευρωπαϊκές χώρες όπου η εχθρότητα απέναντι στο Ισλάμ μεταδίδεται στις κοινωνίες σαν πανδημία. Σχολεία, επιχειρήσεις ιδιοκτησίας μουσουλμάνων γίνονται στόχοι φασιστικών επιθέσεων από ρατσιστές σχεδόν καθημερινά. Όπως λένε μην αγοράζετε τουρκικά προϊόντα στη Γαλλία, ζητώ κι εγώ από το έθνος μου, να μην αγοράζει γαλλικά προϊόντα.Δεν περνάει ούτε μια μέρα που να μην ακούμε για επίθεση σε μουσουλμανικό χώρο λατρείας».

Επιπλέον, ο Τούρκος πρόεδρος κάλεσε τους Τούρκους να μποϊκοτάρουν τα γαλλικά προϊόντα ενώ συνέκρινε τη μεταχείριση των μουσουλμάνων στην Ευρώπη με αυτή των εβραίων πριν από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

«Όπως στη Γαλλία μερικοί λένε ‘μην αγοράζετε τις τουρκικές μάρκες’, απευθύνομαι από εδώ στο έθνος μου: κυρίως μην προσέχετε τις γαλλικές μάρκες, μην τις αγοράζετε», δήλωσε ο Ερντογάν σε ομιλία του στην Άγκυρα.

Στην ίδια ομιλία ο Ερντογάν συνέκρινε τη μεταχείριση της οποίας τυγχάνουν οι μουσουλμάνοι στην Ευρώπη με με τη μεταχείριση των εβραίων πριν από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και κατηγόρησε ορισμένους ευρωπαίους ηγέτες για «φασισμό» και «ναζισμό».

«Μια εκστρατεία λιντσαρίσματος, παρόμοια με αυτή που έγινε εναντίον των εβραίων της Ευρώπης πριν από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, διεξάγεται εναντίον των μουσουλμάνων», υποστήριξε κατά την ομιλία του ο Ερντογάν.

Υπενθυμίζεται, πως πλέον η κόντρα Γαλλίας – Τουρκίας έχει περάσει σε προσωπικό επίπεδο με τον Τούρκο πρόεδρο να καταφέρεται ενάντια στον Εμάνουελ Μακρόν – με αφορμή και τις γελοιογραφίες του περιοδικού Charlie Hebdο σε δημόσια κτίρια – καλώντας τον να επισκεφτεί ψυχίατρο.

H Γαλλία επίσης έχει ανακαλέσει τον πρεσβευτή της στην Άγκυρα.

topontiki.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στρατόπεδο Μαρκοπούλου: Ένας χρόνος μετά

Η Πρωτοβουλία Χανιωτών για το Στρατόπεδο Μαρκοπούλου με ανακοίνωσή...

Οι Κρητικοί υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΜέΡΑ25

Παρουσιάστηκε χθες στην πλήρη του σύνθεση το ευρωψηφοδέλτιο μάχης...

Κασσελάκης: Δε μας αφορούν οι νεοναζί ψηφοφόροι

Ο Στέφανος Κασσελάκης πέρασε στην αντεπίθεση για το σχόλιο του Νίκου Ρωμανού, ο...