22.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Ερώτηση Βελόπουλου στη Βουλή για την «ενεργειακή αυτονομία της Γαύδου»

Ημερομηνία:

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Ανάπτυξης και Επενδύσεων και τον Υπουργό Εσωτερικών κατέθεσε ο πρόεδρος του κόμματος «Ελληνική Λύση» κ. Κυριάκος Βελόπουλος σχετικά με την ενεργειακη αυτονομία της Γαύδου.

Στην ερώτηση αναφέρονται τα εξής:

Ο ανεφοδιασμός της Γαύδου με καύσιμα έρχεται στο προσκήνιο, καθώς, συζητείται η πρόταση για χωροθέτηση δεξαμενής καυσίμων στο ακριτικό νησί.

Η τοπική κοινότητα της Κρήτης ανέδειξε και μετέφερε στον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Χανίων τα αιτήματα αλλά και τα προβλήματα που εντάθηκαν, μετά και τις περυσινές καταστροφές από την κακοκαιρία. Εκτός των άλλων, σε σχετική συνάντηση των αρμοδίων εμπλεκομένων επισημάνθηκε η ανάγκη δημιουργίας δεξαμενής καυσίμων, προκειμένου, το ακριτικό νησί να έχει αυτονομία αλλά και η τροφοδοσία του με καύσιμα να γίνεται με ασφάλεια, καλύπτοντας τις αυξανόμενες ανάγκες.

Δεδομένης της ολοένα και μεγαλύτερης επισκεψιμότητας της Γαύδου, σε συνδυασμό με τις προτάσεις για υδατοδρόμιο στο νησί, το ζήτημα των καυσίμων έρχεται επιτακτικά στο προσκήνιο. Είναι ανάγκη να επιταχυνθούν οι σχετικές διαδικασίες για την ενεργειακή αυτονομία του νησιού, που θα δώσουν λύση σε μια εκκρεμότητα πολλών ετών για την Γαύδο.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

  1. Προτίθεσθε να εξετάσετε το ως άνω πρόβλημα σε όλες του τις διαστάσεις και να λάβετε τις απαραίτητες πρωτοβουλίες παρεμβάσεων για χωροθέτηση δεξαμενής καυσίμων στη νήσο Γαύδο, προκειμένου το εν λόγω ακριτικό νησί να αποκτήσει ενεργειακή αυτονομία αλλά και η τροφοδοσία του με καύσιμα να γίνεται με ασφάλεια, καλύπτοντας τις αυξανόμενες ανάγκες του;
  2. Τι σκοπεύετε να πράξετε ως προς το άνω διατυπωμένο αίτημα και ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των όποιων σχετικών ενεργειών σας, προκειμένου να δρομολογηθούν οι απαραίτητες επενδύσεις, με σκοπό την ενεργειακή και σχετική οικονομική αυτονομία της νήσου Γαύδου;

Ο ερωτών Βουλευτής

ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση: Η Κρήτη στα χρόνια της κατοχής (1941-1945)

Στην Αθήνα θα ταξιδέψει η ιστορία της Κρήτης την...