Ερώτηση Βελόπουλου στη Βουλή: «”Στον «αέρα” οι 350 συμβασιούχοι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Χανίων της Κρήτης»

Κανένα σχόλιο

Με ερώτηση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Υγείας ο πρόεδρος του κόμματος της «Ελληνικής Λύσης» Κυριάκος Βελόπουλος αναφέρει τα εξής:

Κύριε Υπουργέ,

Την αγωνία τους μας εξέφρασαν, μετά από επικοινωνία τους μαζί μας, οι 350 συμβασιούχοι εργαζόμενοι του “ΕΣΥ” στα Χανιά, οι οποίοι ζουν με τον φόβο της επερχόμενης λήξης των συμβάσεών τους, τον Οκτώβριο του τρέχοντος έτους και οι οποίοι αισθάνονται αβεβαιότητα για το μέλλον. Η λήξη των εν λόγω συμβάσεων, κινητοποιεί τους υγειονομικούς, που ζητούν τη μονιμοποίηση των συναδέλφων τους. Πρόκειται για εργαζόμενους πρώτης γραμμής, που καθημερινά, δίνουν τεράστιο αγώνα για το Εθνικό Σύστημα Υγείας και για τον συνάνθρωπό τους. Είναι, τέλος, εκείνα τα στελέχη των νοσοκομείων, που «έβαλαν πλάτη» στην πανδημία του κορωνοϊού, γνωρίζοντας ότι, σε λίγους μήνες, οι συμβάσεις τους λήγουν. Ταυτόχρονα, οι μετακινήσεις γιατρών στο γειτονικό Νοσοκομείο του Ρεθύμνου για την κάλυψη των εκεί αναγκών δημιουργεί πρόσθετα προβλήματα στα ήδη υπάρχοντα, καθώς, πολλοί γιατροί, έχοντας υπερβεί τα όρια της αντοχής τους, αρχίζουν να παραιτούνται.

"Sponsored links"

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

  • Προτίθεσθε να προβείτε στη μονιμοποίηση των 350 συμβασιούχων εργαζομένων του «ΕΣΥ», που υπηρετούν στο Νοσοκομείο Χανίων;
  • Υπάρχει χρονοδιάγραμμα, εκ μέρους της Πολιτείας, για άμεση έκδοση προκήρυξης προς πρόσληψη μέσω «ΑΣΕΠ» μόνιμου προσωπικού Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας στην Κρήτη, με αυξημένη μοριοδότηση στους ήδη υπηρετήσαντες σε δημόσιες Μονάδες Υγείας με προσωρινές συμβάσεις, προκειμένου να αποφευχθεί η κατάρρευση των ήδη υποστελεχωμένων νοσοκομειακών μονάδων του νησιού, εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού;

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live