Ερώτηση βουλευτών ΚΚΕ για την κατάσταση στο σύστημα δημόσιας υγείας στην Κρήτη

Κανένα σχόλιο

Με ερώτηση που κατάθεσαν προς τον Υπουργό Υγείας κ. Β. Κικίλια τρεις βουλευτές του ΚΚΕ ζητούν να καταθέσει μέσα στις προθεσμίες που ορίζει ο Κανονισμός της Βουλής, τα ακόλουθα στοιχεία:

• Για τον αριθμό των ραντεβού στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία και των τακτικών χειρουργείων που έχουν αναβληθεί λόγω της δίμηνης αναστολής της λειτουργίας τους εξαιτίας της πανδημίας σε όλες τις δημόσιες μονάδες υγείας της Κρήτης (νοσοκομεία- ΚΥ- ΤΟΜΥ), ανά μονάδα και νομό. Για το σημερινό σχέδιο λειτουργίας των τακτικών ραντεβού, των μη έκτακτων εργαστηριακών εξετάσεων και των χειρουργείων.

• Για τον αριθμό κρεβατιών ΜΕΘ ανά νοσοκομείο της Κρήτης πριν την έναρξη της πανδημίας και σήμερα.
• Για τις κλινικές covid-19: σε ποια νοσοκομεία λειτουργούν, με πόσα κρεβάτια, με τι προσωπικό ανά ειδικότητα και ποιες άλλες κλινικές συρρικνώθηκαν/συγχωνεύτηκαν προκειμένου να λειτουργήσουν
• Για τις προσλήψεις ανά ειδικότητα και διάρκεια σύμβασης ανά νοσοκομείο, ΚΥ, ΠΙ, ΤΟΜΥ σε όλους τους νομούς της Κρήτης που πραγματοποιήθηκαν εν μέσω της πανδημίας.

"Sponsored links"

• Για τη σημερινή εικόνα του προσωπικού (αριθμός μονίμων και συμβασιούχων, π.χ. επικουρικών κλπ.) ανά κλάδο και ειδικότητα και ανά νοσοκομείο της Κρήτης. Για τον αριθμό και τις ειδικότητες των μόνιμων και συμβασιούχων υπαλλήλων που υπηρετούν συνολικά στις δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας (ανά Κέντρο Υγείας, ΠΙ, ΤΟΜΥ και ανά νομό) της Κρήτης.
• Ποιες είναι οι οργανικές θέσεις σύμφωνα με τον οργανισμό κάθε μονάδας; Πόσες είναι οι κενές θέσεις προσωπικού ανά κλάδο και ειδικότητα και ανά δομή υγείας;

• Πόσες ήταν οι αποχωρήσεις (συνταξιοδοτήσεις, μεταθέσεις, μετατάξεις κλπ) τον τελευταίο χρόνο;
• Πόσες συμβάσεις προσωπικού λήγουν εντός του επόμενου 6μηνου ανά ειδικότητα και ανά μονάδα υγείας (νοσοκομεία, ΚΥ-ΠΙ και ΤΟΜΥ) σε όλους τους νομούς της Κρήτης.
• Για τις μετακινήσεις προσωπικού ανά νοσοκομείο- ΚΥ-Τ ΟΜΥ της Κρήτης που πραγματοποιήθηκαν εν μέσω πανδημίας (μεταξύ των νοσοκομείων ή από ΚΥ- ΤΟΜΥ -ΠΙ στα νοσοκομεία) για τη στελέχωση των ΤΕΠ, των επιπλέον κρεβατιών ΜΕΘ και τη λειτουργία νέων τμημάτων στα νοσοκομεία (μονάδες covid-19).

• Για το πώς, με ποια κριτήρια και σε ποιες μονάδες υγείας της Κρήτης κατανεμήθηκαν (νοσοκομεία, ΚΥ-ΠΙ και ΤΟΜΥ) οι δωρεές και τι αφορούσαν (εξοπλισμό, μέσα ατομικής προστασίας κτλ).
• Σχετικά με τον θεσμό του “οικογενειακού γιατρού”: πόσοι και σε ποιες δομές είναι κατανεμημένοι ανά νομό της Κρήτης, πόσοι ιδιώτες γενικοί γιατροί, παθολόγοι και παιδίατροι έχουν σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ και έχουν αναλάβει χρέη οικογενειακού γιατρού ανά νομό; Για τον αριθμό των εγγεγραμμένων πολιτών και τον αριθμό των εγγεγραμμένων παιδιών συνολικά στις ΤΟΜΥ (ανά ΤΟΜΥ και ανά νομό) της Κρήτης. Για τον πληθυσμό που εξυπηρετεί η κάθε ΤΟΜΥ-ΚΥ-ΠΙ (ανά μονάδα και ανά νομό) ανά ημέρα και μηνιαία (προ και κατά την πανδημία).

• Για την παρακολούθηση των ήπιων κρουσμάτων covid-19 από τις ΤΟΜΥ, τα Κέντρα Υγείας και τα περιφερειακά ιατρεία (τηλεφωνική επικοινωνία και φυσική εξέταση). Για το υπάρχον σχέδιο από εδώ και πέρα για εξέταση και απομόνωση των ύποπτων κρουσμάτων. Ποια είναι η διασύνδεση των μονάδων ΠΦΥ με τα νοσοκομεία αναφοράς για την παραπομπή κρουσμάτων
• Σχετικά με τις Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ): πόσες λειτουργούν σε κάθε νομό της Κρήτης, με πόσο προσωπικό ανά ειδικότητα και με ποιο αντικείμενο έχουν ασχοληθεί ως τώρα.

• Σχετικά με τα ξενοδοχεία καραντίνας, σύμφωνα με την εποπτεία που ασκεί το Υπουργείο σας: πόσα και ποια λειτουργούν σε κάθε νομό της Κρήτης, πόσα περιστατικά έχουν φιλοξενηθεί ως τώρα ανά ξενοδοχείο και νομό, πόσο εξειδικευμένο υγειονομικό προσωπικό και ποιών ειδικοτήτων εργάζεται εκεί, με τι διάρκεια σύμβασης και με ποιόν εργοδότη.

Οι Βουλευτές
Συντυχάκης Μανώλης
Κομνηνάκα Μαρία
Μανωλάκου Διαμάντω

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live