26.8 C
Chania
Saturday, July 27, 2024

Εσπερίδα για την Παγκόσμια Ημέρα Νερού – Στα Χανιά η τακτική Γενική Συνέλευση της Ε.Δ.Ε.Υ.Α

Ημερομηνία:

Στα Χανιά θα διεξαχθεί, αύριο Παρασκευή 22 Μαρτίου, η 33η Τακτική Γενική Συνέλευση της Ένωσης Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης και Αποχέτευσης (Ε.Δ.Ε.Υ.Α).

Η συνέλευση, η οποία θα είναι εκλογοαπολιγιστική αφού θα εκλέξει το νέο Δ.Σ. και την Ελεγκτική Επιτροπή της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. για την επόμενη πενταετία, θα πραγματοποιηθεί στο Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» και σε αυτήν θα λάβουν μέρους 300 περίπου εκπρόσωποι από τις Δ.Ε.Υ.Α. της χώρας μας (Δήμαρχοι και Πρόεδροι Δ.Ε.Υ.Α., καθώς και μέλη των Δ.Σ. των Δ.Ε.Υ.Α. και υπηρεσιακοί παράγοντες των επιχειρήσεων).

Στο πλαίσιο της συνέλευσης, σήμερα Πέμπτη 21 Μαρτίου ,στις 17:30, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νερού, η Ε.Δ.Ε.Υ.Α. και η Δ.Ε.Υ.Α. Χανίων συνδιοργανώνουν εσπερίδα που θα πραγματοποιηθεί στο Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης».

Η Ένωση Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης – Αποχέτευσης, Πρόεδρος της οποίας είναι ο Γεώργιος Μαρινάκης, Δήμαρχος Ρεθύμνης, ιδρύθηκε το 1989 και έχει έδρα την Λάρισα. Η Ε.Δ.Ε.Υ.Α. η οποία φέτος κλείνει 35 χρόνια λειτουργίας στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και στον τομέα ύδρευσης-αποχέτευσης έχει χαρακτηρισθεί ως ένα πολύ πετυχημένο δείγμα αποκέντρωσης και συλλογικής προσπάθειας. Η Ε.Δ.Ε.Υ.Α. είναι το συντονιστικό όργανο των Δ.Ε.Υ.Α., ο θεσμικός εκπρόσωπός  τους στην Πολιτεία και έχει ως μέλη της 123 Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης – Αποχέτευσης  από όλη την Ελλάδα που εξυπηρετούν με υπηρεσίες Ύδρευσης- Αποχέτευσης, Άρδευσης, Αφαλάτωσης και Τηλεθέρμανσης 5,2 εκ. κατοίκους της χώρας μας.

Στη διάρκεια της πορείας της η Ε.Δ.Ε.Υ.Α. έχει συμβάλει τόσο στην επίλυση θεσμικών και οικονομικών προβλημάτων των Δ.Ε.Υ.Α. όσο και στην ανάδειξη του περιβαλλοντικού και αναπτυξιακού ρόλου τους. Η Ένωση εκπροσωπεί τον τομέα ύδρευσης – αποχέτευσης της χώρας μας στην EurEau, την Πανευρωπαϊκή Ένωση των Επιχειρήσεων και των Ενώσεων επιχειρήσεων ύδρευσης – αποχέτευσης των χωρών – μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Στη Γ.Σ. της Ένωσης, το Δ.Σ. της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. θα κάνει τον απολογισμό τόσο των δραστηριοτήτων του όσο και τον οικονομικό απολογισμό των δύο τελευταίων ετών, ενώ θα παρουσιασθεί και ο προγραμματισμός της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. για το προσεχές διάστημα.

Ο Πρόεδρος της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. και Δήμαρχος Ρεθύμνης Γιώργης Μαρινάκης θα παρουσιάσει τα πεπραγμένα του απερχόμενου Δ.Σ. της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. στα τέσσερα χρόνια της θητείας του. Ο κ. Μαρινάκης θα αναφερθεί στην προσπάθεια του Δ.Σ. της Ένωσης να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις και τα προβλήματα των ΔΕΥΑ από την πανδημική και ενεργειακή κρίση, καθώς και στην στάση και τις απόψεις της Ένωσης όσον αφορά στην πρόσφατη νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου Περιβάλλοντος για αναδιοργάνωση των Δ.Ε.Υ.Α. και των Δήμων με υπηρεσία ύδρευσης.

Στη Γ.Σ. έχουν προσκληθεί η πολιτική ηγεσία των Υπουργείων Εσωτερικών, Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Οικονομικών, Ανάπτυξης, Υγείας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων,  ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, η ηγεσία της ΡΑΑΕΥ, η ηγεσία της ΔΕΗ και του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων και οι Πρόεδροι των Οργανισμών Υδρευσης και Αποχέτευσης της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης (Ε.ΥΔ.ΑΠ. και Ε.Υ.Α.Θ.).

Για όσους δεν μπορέσουν να παρευρεθούν, θα υπάρχει η δυνατότητα παρακολούθησης των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης, αλλά και της εσπερίδας, διαδικτυακά, μέσω της ιστοσελίδας της Ε.Δ.Ε.Υ.Α.
https://www.edeya.gr/index.php/el/ και του καναλιού της στο YouTube
https://www.youtube.com/@user-up4vh1ey7g

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ