Εσπερίδα στο Ίνι για τα 100 χρόνια της Ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα. Ομιλία, εκθέματα μαθητών, υφαντριών και προβολή ντοκουμέντου της ΕΡΤ

Κανένα σχόλιο

Οι εκδηλώσεις ανάδειξης της τοπικής παράδοσης, της ιστορίας της τέχνης του πολιτισμού συνεχίζονται με επιτυχία στο Ίνι από τον πολιτιστικό σύλλογο «ΙΝΑΤΟΣ» σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης – ΠΕ Ηρακλείου.Την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου στις 6:30 το απόγευμα στο Λαογραφικό Μουσείο Ινίου θα γίνει παρουσίαση-αναδημιουργία εικαστικών έργων μαθητών και υφαντριών με αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων της Ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα.

Στην εκδήλωση-εσπερίδα θα μιλήσει με θέμα «Αει-Ένωσις.Μαρτύρων και ηρώων δρόμοι» ο δρ. κλασικής φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Μανόλης Γ. Ανδρουλιδάκης.

Η εσπερίδα θα κλείσει με την προβολή της ταινίας «Κρήτη η Ένωση με την Ελλάδα» ένα ιστορικό ντοκουμέντο που εξασφάλισε η Περιφέρεια Κρήτης και το Ίδρυμα Μελετών «Ελευθέριος Βενιζέλος» από το αρχείο της ΕΡΤ /ΕΡΑ Ηρακλείου.

"Sponsored links"

Οι παραβρισκόμενοι στην εσπερίδα θα μπορούν παράλληλα στο λαογραφικό μουσείο Ινίου να θαυμάσουν παλιά εκθέματα αλλά και την φιλοξενούμενη έκθεση σύγχρονων έργων της Σχολής Καλών Τεχνών Αθηνών.

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live