ΕΣΥ: Την πόρτα εξόδου σε πολλούς διοικητές, δείχνει ο Παύλος Πολλάκης

Κανένα σχόλιο
Στο δρόμο της ολοκλήρωσης η αξιολόγηση των διοικητών και των υποδιοικητών από τις υγειονομικές περιφέρειες. Άμεσα η απομάκρυνση των περισσοτέρων. Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Καρατομήσεις διοικητών προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, αφού όπως είπε οι περισσότεροι δεν πέρασαν …την αξιολόγηση. Όπως ανακοίνωσε μάλιστα ο αναπληρωτής υπουργός την Παρασκευή, εντός του Νοεμβρίου, την «πόρτα εξόδου» από το ΕΣΥ θα δει η πλειοψηφία των σημερινών διοικήσεων των δημόσιων νοσοκομείων.

Σύμφωνα με τον κ. Πολάκη, έχει ήδη ολοκληρωθεί η αξιολόγηση των διοικητών και των υποδιοικητών από τις υγειονομικές περιφέρειες και άμεσα θα απομακρυνθούν από τις θέσεις τους οι περισσότεροι, καθώς – πρόσθεσε- το σύστημα πρέπει να διοικηθεί.

Στο πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου θα οριστούν και τα νέα διοικητικά συμβούλια των νοσοκομείων ενώ αμέσως μετά θα συγκροτηθεί επιτροπή αξιολόγησης των νέων διοικητών που θα στελεχώσουν το ΕΣΥ. Θα προηγηθεί ανοικτή πρόσκληση προς τους ενδιαφερομένους.

"Sponsored links"

Σημειώνεται ότι το υπουργείο Υγείας επανεξετάζει τα κριτήρια αξιολόγησης των διοικήσεων του ΕΣΥ, με στόχο την ένταξη και νέων κριτηρίων που θα «πριμοδοτούν» τους διοικητές πέραν των σημερινών ποσοτικών κριτηρίων. Τα νέα κριτήρια, σύμφωνα με πληροφορίες θα είναι ποιοτικά και θα αφορούν την συμπεριφορά των διοικήσεων (με την εφαρμογή ψυχομετρικών τεστ). Μάλιστα για τους διοικητές που καπνίζουν εξετάζεται η εφαρμογή «ποινής».

Στο μεταξύ, εντός της ερχόμενης εβδομάδας θα «περάσει» από την Βουλή και ο νέος πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ. Η πρόταση της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας προς την αρμόδια Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων είναι ο λέκτορας στο Τμήμα Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιά κ. Σωτήρης Μπερσίμης

news247.gr

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις