14.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

ΕΣΥ: Την πόρτα εξόδου σε πολλούς διοικητές, δείχνει ο Παύλος Πολλάκης

Ημερομηνία:

Στο δρόμο της ολοκλήρωσης η αξιολόγηση των διοικητών και των υποδιοικητών από τις υγειονομικές περιφέρειες. Άμεσα η απομάκρυνση των περισσοτέρων. Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Καρατομήσεις διοικητών προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, αφού όπως είπε οι περισσότεροι δεν πέρασαν …την αξιολόγηση. Όπως ανακοίνωσε μάλιστα ο αναπληρωτής υπουργός την Παρασκευή, εντός του Νοεμβρίου, την «πόρτα εξόδου» από το ΕΣΥ θα δει η πλειοψηφία των σημερινών διοικήσεων των δημόσιων νοσοκομείων.

Σύμφωνα με τον κ. Πολάκη, έχει ήδη ολοκληρωθεί η αξιολόγηση των διοικητών και των υποδιοικητών από τις υγειονομικές περιφέρειες και άμεσα θα απομακρυνθούν από τις θέσεις τους οι περισσότεροι, καθώς – πρόσθεσε- το σύστημα πρέπει να διοικηθεί.

Στο πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου θα οριστούν και τα νέα διοικητικά συμβούλια των νοσοκομείων ενώ αμέσως μετά θα συγκροτηθεί επιτροπή αξιολόγησης των νέων διοικητών που θα στελεχώσουν το ΕΣΥ. Θα προηγηθεί ανοικτή πρόσκληση προς τους ενδιαφερομένους.

Σημειώνεται ότι το υπουργείο Υγείας επανεξετάζει τα κριτήρια αξιολόγησης των διοικήσεων του ΕΣΥ, με στόχο την ένταξη και νέων κριτηρίων που θα «πριμοδοτούν» τους διοικητές πέραν των σημερινών ποσοτικών κριτηρίων. Τα νέα κριτήρια, σύμφωνα με πληροφορίες θα είναι ποιοτικά και θα αφορούν την συμπεριφορά των διοικήσεων (με την εφαρμογή ψυχομετρικών τεστ). Μάλιστα για τους διοικητές που καπνίζουν εξετάζεται η εφαρμογή «ποινής».

Στο μεταξύ, εντός της ερχόμενης εβδομάδας θα «περάσει» από την Βουλή και ο νέος πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ. Η πρόταση της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας προς την αρμόδια Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων είναι ο λέκτορας στο Τμήμα Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιά κ. Σωτήρης Μπερσίμης

news247.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...