12.8 C
Chania
Saturday, December 9, 2023

ΕΤΑΝΑΠ-SAMARIA: Νέες επενδύσεις, καινοτόμα προϊόντα και… απόβαση στην Αμερική για το νερό των Λευκών Ορέων

Ημερομηνία:

Με νέες επενδύσεις, καινοτόμα προϊόντα και σταθερές τιμές απαντά στον ανταγωνισμό η ΕΤΑΝΑΠ–SAMARIA, διευρύνοντας την παρουσία της τόσο στην αγορά της Κρήτης όσο και διεθνώς.

Ο Πρόεδρος της ΕΤΑΝΑΠ– SAMARIA κ. Εμμανουήλ Αποστολάκης μιλά στο Cretalive για το πλάνο ανάπτυξης της κρητικής εταιρείας εμφιαλώσεων που ιδρύθηκε το 1978 με πρωτοβουλία του μακαριστού μητροπολίτη Ειρηναίου Γαλανάκη.    Η εταιρεία από την ίδρυση της έχει πολυμετοχική σύνθεση.. “Η ΕΤΑΝΑΠ ΑΕ – SAMARIA γεννήθηκε από Κρητικούς, ανδρώθηκε από Κρητικούς, παραμένει και θα παραμείνει σε Κρητικά χέρια”, δήλωσε ο κ. Αποστολάκης.

Ολοκλήρωσε επενδύσεις €9 εκατ.

Η ΕΤΑΝΑΠ–SAMARIA, διατηρώντας – και αναπτύσσοντας – ένα ισχυρό δίκτυο πωλήσεων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό με την ζήτηση συνεχώς να βαίνει ανοδική ολοκλήρωσε επένδυση €9 εκατ που αφορά δύο νέες γραμμές παραγωγής στο pet και στο γυαλί, ανεβάζοντας την παραγωγική δυναμικότητα κατά 48.000 φιάλες την ώρα. Επιπρόσθετα η εταιρεία προχώρησε σε επέκταση των αποθηκευτικών της χώρων κατά 2.000 τετραγωνικά μέτρα.

Επόμενος μεγάλος στόχος της εταιρείας από τον Αποκόρωνα Χανίων είναι να ενισχύσει την καθετοποίηση στην παραγωγή κάτι που θα δρομολογηθεί και με νέες επενδύσεις.

Ενεργειακή αναβάθμιση

Η ΕΤΑΝΑΠ–SAMARIA πρόσφατα ολοκλήρωσε την επένδυση ενεργειακής αναβάθμισης, αξίας €500 χιλ., στις παραγωγικές εγκαταστάσεις της. Η βιομηχανία εγκατέστησε στη βιομηχανική μονάδα που λειτουργεί στον Στύλο Αποκόρωνα, 2.064 φωτοβολταϊκά πάνελ ισχύος 928,80 KW. Αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες συνδεδεμένες εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών συστημάτων net metering στην Κρήτη.

Σαμαριά εργοστάσιο

Η καινοτομία στο ανθρακούχο

Το χαρτοφυλάκιο προϊόντων της ΕΤΑΝΑΠ–SAMARIA αποτελείται από μη ανθρακούχο καθώς και ανθρακούχο νερό και όπως λέει ο κ. Αποστολάκης τα επόμενα λανσαρίσματα θα αφορούν αρωματικά ανθρακούχα (flavored carbonated), κατηγορία την οποία άνοιξε για πρώτη φορά η ΕΤΑΝΑΠ–SAMARIA στην Ελλάδα. “Η εταιρεία μας ήταν η πρώτη που μπήκε στην κατηγορία αυτή στην Ελλάδα πριν από 10 χρόνια και την αναπτύσσουμε συνεχώς. Πέρα από το λεμόνι και τη μαστίχα που κυκλοφορούν ήδη στην αγορά αναπτύσσουμε νέα διαφοροποιημένα προϊόντα με εκχύλισμα φρούτων και βοτάνων. Τα νέα προϊόντα θα είναι τοποθετημένα στην αγορά πριν τις γιορτές.

Παρουσία στην αγορά της Αμερικής

Με την γεωγραφική κατανομή των πωλήσεων στην Ελλάδα να καταδεικνύει ότι όλο και περισσότεροι Έλληνες απολαμβάνουν τα προϊόντα SAMARIA και εκτός της γενέτειρας Κρήτης η εταιρεία στρέφει το βλέμμα της και εκτός των Ελληνικών συνόρων.

Με ένα δίκτυο πωλήσεων που εκτείνεται σε πάνω από 10 χώρες μεταξύ των οποίων σε Κύπρο, Αυστραλία και Σαουδική Αραβία η ΕΤΑΝΑΠ–SAMARIA απέκτησε φέτος παρουσία και στην αγορά της Αμερικής. Το πλάνο της διοίκησης για τις αγορές του εξωτερικού είναι αρκετά φιλόδοξο, καθώς στόχο έχει το ποσοστό εξαγωγών σε όγκο να ξεπεράσει το 10% του συνολικού όγκου της εταιρείας μέχρι τέλος του 2023.

Ανοδικοί οι όγκοι στο εννεάμηνο

"google ad"

Η ΕΤΑΝΑΠ – SAMARIA φέτος εστιάζει στην περαιτέρω αύξηση του μεριδίου της στην αγορά  και της κερδοφορίας της, παράλληλα με τη μείωση των λειτουργικών δαπανών. Το 2023 ξεκίνησε ανοδικά και όπως λέει ο κ. Αποστολάκης η πορεία της εταιρείας σε όρους όγκου εξελίσσεται πολύ καλά στο εννεάμηνο με τη χρονιά να καταγράφει αυξητικές τάσεις.

cretalive.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ