16.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Ετοιμάζουν Παγκόσμιο Πόλεμο: Τι είπε ο Ζελένσκι για την πιθανότητα συμμαχίας Κίνας – Ρωσίας

Ημερομηνία:

H αιφνιδιαστική επίσκεψη του Τζο Μπαϊντεν στο Κίεβο λίγα 24ώρα πριν κλείσει ένας χρόνος από τον πόλεμο συνέπεσε με την προειδοποίηση του ουκρανού προέδρου, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, προς την Κίνα να μην υποστηρίξει τη Ρωσία στον πόλεμο της Ουκρανίας, διαφορετικά -όπως είπε- θα ξεσπάσει παγκόσμιος πόλεμος.

Ο Ζελένσκι έκανε τα σχόλια αυτά καθώς η Κίνα δήλωσε πως οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν είναι σε θέση να διατυπώνουν απαιτήσεις, μετά την προειδοποίηση του αμερικανού υπουργού Εξωτερικών το σαββατοκύριακο προς τον κινέζο ομόλογό του να μην προμηθεύσει όπλα στη Ρωσία για τον πόλεμό της στην Ουκρανία.

“Για εμάς είναι σημαντικό η Κίνα να μην υποστηρίξει τη Ρωσική Ομοσπονδία σ’ αυτό τον πόλεμο” δήλωσε ο Ζελένσκι σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Die Welt. “Στην πραγματικότητα θα ήθελα η Κίνα να είναι με τη δική μας πλευρά. Προς το παρόν, ωστόσο, δεν πιστεύω πως αυτό είναι δυνατό”.

“Όμως, θεωρώ πως είναι ευκαιρία για την Κίνα να κάνει μια ρεαλιστική αξιολόγηση αυτού που συμβαίνει εδώ” πρόσθεσε ο ουκρανός πρόεδρος. “Επειδή, αν η Κίνα συμμαχήσει με τη Ρωσία, θα υπάρξει ένας παγκόσμιος πόλεμος και πιστεύω πως η Κίνα το γνωρίζει”.

Στο επίκεντρο η Μολδαβία

Σχετικά με τη Μολδαβία, ο Ζελένσκι είπε στην Die Welt πως η Ουκρανία διαβίβασε στην πρόεδρο της Μολδαβίας Μάγια Σάντου πληροφορίες που δείχνουν πως η Ρωσία σχεδιάζει πραξικόπημα στη Μολδαβία.

“Η Μάγια Σάντου ουδέποτε μου ζήτησε βοήθεια, όμως με ευχαρίστησε για την πληροφορία. Γνωρίζει πολύ καλά την κατάστασή μας. Η Ουκρανία θα είναι πάντα έτοιμη να βοηθήσει τη Μολδαβία” πρόσθεσε.

Το Κρεμλίνο δήλωσε σήμερα πως οι σχέσεις της Ρωσίας με τη Μολδαβία είναι πολύ τεταμένες και κατηγόρησε τους ηγέτες της Μολδαβίας ότι ακολουθούν μια αντιρωσική ατζέντα, μία εβδομάδα αφού το Κισινάου ανακοίνωσε πως απέτρεψε ρωσική απόπειρα πραξικοπήματος.

news247.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Β. Κασσελάκης: “Ο ξάδερφος μου Στέφανος Κασσελάκης επαναπροσδιορίζει την Αριστερά”

«Πλεονέκτημα και μειονέκτημα το επώνυμό μου», τονίζει ο υποψήφιος...

Κλείνει μεγάλο τμήμα της Ηρώων Πολυτεχνείου λόγω έργων της ΔΕΥΑΧ

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων σας ενημερώνει ότι...

Δράσεις ανάδειξης του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου «Kriti»

Η Περιφέρεια Κρήτης και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, σε...

easyJet: Εξι νέες συνδέσεις με την Κρήτη φέτος – Δύο για Χανιά

Είκοσι δύο νέες συνδέσεις με Ελλάδα προσφέρει αυτό το...