«Ευθύνη του Υπουργείου η τήρηση του πενταμήνου απασχόλησης που προβλέπεται για τους συμβασιούχους αρχαιολογικών χώρων»

Κανένα σχόλιο

Σε κοινοβουλευτική παρέμβαση για τη συμπλήρωση της πεντάμηνης απασχόλησης συμβασιούχων της προκήρυξης ΓΔΑΠΚ ΣΟΧ 1/2021, προχώρησαν 31 βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, με πρωτοβουλία των βουλευτών Ηρακλείου, Σωκράτη Βαρδάκη και Κορινθίας, Γιώργου Ψυχογιού, καταθέτοντας σχετική ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού & Αθλητισμού.

Συγκεκριμένα, με την υπ.’ αρ. ΓΔΑΠΚ ΣΟΧ 1/2021 προσλήφθηκαν σε αρχαιολογικούς χώρους συμβασιούχοι διάρκειας 5 μηνών, για την κάλυψη αναγκών του χώρου, με την προϋπόθεση ότι η σύμβασή τους δεν μπορεί να παραταθεί πέραν της 30ης Απριλίου 2022.

Δυστυχώς, η πρόσληψη των εν λόγω συμβασιούχων δεν πραγματοποιήθηκε έγκαιρα, με αποτέλεσμα τη χρονική στιγμή που θα λήγουν οι συμβάσεις, δεν θα έχουν συμπληρώσει το πραγματικό πεντάμηνο, που ορίζει η προκήρυξη.

"Sponsored links"

Οι συμβασιούχοι ωστόσο έχουν κάνει τον οικογενειακό προγραμματισμό τους βάσει της πεντάμηνης απασχόλησης που προέβλεπε η σύμβαση και δεν ευθύνονται προφανώς για τις κωλυσιεργίες στην πρόσληψής τους, με αποτέλεσμα την 30η Απριλίου να μην έχει συμπληρωθεί το πεντάμηνο.

Οι ερωτώντες βουλευτές καλούν την αρμόδια υπουργό να αποσαφηνίσει αν προτίθεται να παρατείνει τη σύμβαση των συμβασιούχων ΓΔΑΠΚ ΣΟΧ 1/2021, πεντάμηνης διάρκειας, πέραν της 30ής Απριλίου και έως τη συμπλήρωση πραγματικής πεντάμηνης απασχόλησης, όπως όριζε η προκήρυξη.

«Οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι των αρχαιολογικών χώρων, δυστυχώς εμφανίζονται ακόμα μια φορά απροστάτευτοι μπροστά στις αποφάσεις του Υπουργείου Πολιτισμού, σε μια περίοδο που είναι πιο απαραίτητη από ποτέ η στήριξη των εισοδημάτων. Δεν ζητούν κάτι παράλογο, αλλά το αυτονόητο, δηλαδή να εργαστούν για 5 μήνες όπως όριζε η προκήρυξη στην οποία συμμετείχαν.», δήλωσε ο κ. Βαρδάκης μετά την κατάθεση της ερώτησης προς την κα Μενδώνη.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live