Ευρωβαρόμετρο: Το 66% των Ελλήνων είναι ενάντια στις αποφάσεις της κυβέρνησης για το Ουκρανικό – Ενάντια και στην αποστολή όπλων και την απαγόρευση ΜΜΕ

Κανένα σχόλιο

Η τελευταία επίσημη δημοσκόπηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Ευρωβαρόμετρο) για τον Απρίλιο αποδεικνύει ότι η πλειοψηφία του πληθυσμού στην Ελλάδα και στην Κύπρο είναι ενάντια στην πολιτική των κυβερνήσεών τους για την Ουκρανία.

Συγκεκριμένα, το 66% των ερωτηθέντων στην Ελλάδα δήλωσε ότι είναι ενάντια στους χειρισμούς της κυβέρνησης Μητσοτάκη, με το 23% να δηλώνει μη ικανοποιημένο και το 43% καθόλου ικανοποιημένο.

Αντιστοίχως, το 54% των ερωτηθέντων στην Κύπρο δήλωσε ότι είναι ενάντια στους χειρισμούς της κυβέρνησης Αναστασιάδη, με το 27% να δηλώνει μη ικανοποιημένο και το 27% καθόλου ικανοποιημένο.

"Sponsored links"

Ψηλά στη σχετική λίστα βρίσκεται και η Βουλγαρία, με το το 65% των ερωτηθέντων να δηλώνει ότι είναι ενάντια στους χειρισμούς της κυβέρνησης Ράντεφ, με το 41% να δηλώνει μη ικανοποιημένο και το 24% καθόλου ικανοποιημένο.

Δείτε ολόκληρη τη λίστα που δημοσίευσε η Κομισιόν:

ΕΛΛΑΔΑ

Περί Ευρωπαϊκής Ένωσης

«Πόσο συμφωνείτε ή διαφωνείτε με το εξής: Η Ευρωπαϊκή Ένωση ανταποκρίθηκε γρήγορα στον πόλεμο στην Ουκρανία», ερωτά επιπλέον η Κομισιόν.

Και σε αυτό το πεδίο, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων στην Ελλάδα δήλωσε μη ικανοποιημένοι από τα αντανακλαστικά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε ποσοστό 52%, με το 23% να δηλώνει μη ικανοποιημένοι και το 43% καθόλου ικανοποιημένοι.

ηγκγκη.jpg

«Τώρα νιώθεις πιο Ευρωπαίος;»

«Πόσο συμφωνείτε ή διαφωνείτε με το εξής: Αισθάνομαι πιο Ευρωπαίος λόγω του πολέμου στην Ουκρανία», ερωτά ακόμη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Σε αυτό το πεδίο, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων στην Ελλάδα δήλωσε «όχι, δεν αισθάνομαι πιο Ευρωπαίος» σε ποσοστό 72%, με το 30% να δηλώνει ότι δεν αισθάνονται και το 42% ότι δεν αισθάνονται καθόλου.

"Sponsored links"

Σηφγηκγγηκ.jpg

«Όχι στα όπλα στην Ουκρανία»

Σε ένα άλλο πεδίο, η Κομισιόν ερωτά του πολίτες εάν συμφωνούν με το μέτρο που έχει λάβει η Ευρωπαϊκή Ένωση να χρηματοδοτεί την Ουκρανία για αγοράζει όπλα και ταυτόχρονα να της δωρίζει άλλα.

Και εδώ, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων στην Ελλάδα δήλωσε ότι δεν συμφωνούν, σε ποσοστό 57%, με το 19% να δηλώνει ότι δεν συμφωνούν και το 38% ότι δεν συμφωνούν καθόλου.

ηρτυτοιυθ.jpg

«Όχι στην απαγόρευση των ρωσικών ΜΜΕ»

Σε ένα άλλο πεδίο, η Κομισιόν ερωτά του πολίτες εάν είναι δυσαρεστημένοι από η απαγόρευση των ρωσικών ΜΜΕ από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Και εδώ, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων στην Ελλάδα δήλωσε ότι είναι δυσαρεστημένοι, σε ποσοστό 64%, με το 23% να δηλώνει ότι είναι δυσαρεστημένοι και το 41% ότι είναι πολύ δυσαρεστημένοι.

δθρτυιτι.jpg

Ολόκληρη η έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής:

Στα : Κόσμος

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live