14.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Ευρωβαρόμετρο: Το 66% των Ελλήνων είναι ενάντια στις αποφάσεις της κυβέρνησης για το Ουκρανικό – Ενάντια και στην αποστολή όπλων και την απαγόρευση ΜΜΕ

Ημερομηνία:

Η τελευταία επίσημη δημοσκόπηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Ευρωβαρόμετρο) για τον Απρίλιο αποδεικνύει ότι η πλειοψηφία του πληθυσμού στην Ελλάδα και στην Κύπρο είναι ενάντια στην πολιτική των κυβερνήσεών τους για την Ουκρανία.

Συγκεκριμένα, το 66% των ερωτηθέντων στην Ελλάδα δήλωσε ότι είναι ενάντια στους χειρισμούς της κυβέρνησης Μητσοτάκη, με το 23% να δηλώνει μη ικανοποιημένο και το 43% καθόλου ικανοποιημένο.

Αντιστοίχως, το 54% των ερωτηθέντων στην Κύπρο δήλωσε ότι είναι ενάντια στους χειρισμούς της κυβέρνησης Αναστασιάδη, με το 27% να δηλώνει μη ικανοποιημένο και το 27% καθόλου ικανοποιημένο.

Ψηλά στη σχετική λίστα βρίσκεται και η Βουλγαρία, με το το 65% των ερωτηθέντων να δηλώνει ότι είναι ενάντια στους χειρισμούς της κυβέρνησης Ράντεφ, με το 41% να δηλώνει μη ικανοποιημένο και το 24% καθόλου ικανοποιημένο.

Δείτε ολόκληρη τη λίστα που δημοσίευσε η Κομισιόν:

ΕΛΛΑΔΑ

Περί Ευρωπαϊκής Ένωσης

«Πόσο συμφωνείτε ή διαφωνείτε με το εξής: Η Ευρωπαϊκή Ένωση ανταποκρίθηκε γρήγορα στον πόλεμο στην Ουκρανία», ερωτά επιπλέον η Κομισιόν.

Και σε αυτό το πεδίο, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων στην Ελλάδα δήλωσε μη ικανοποιημένοι από τα αντανακλαστικά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε ποσοστό 52%, με το 23% να δηλώνει μη ικανοποιημένοι και το 43% καθόλου ικανοποιημένοι.

ηγκγκη.jpg

«Τώρα νιώθεις πιο Ευρωπαίος;»

«Πόσο συμφωνείτε ή διαφωνείτε με το εξής: Αισθάνομαι πιο Ευρωπαίος λόγω του πολέμου στην Ουκρανία», ερωτά ακόμη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Σε αυτό το πεδίο, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων στην Ελλάδα δήλωσε «όχι, δεν αισθάνομαι πιο Ευρωπαίος» σε ποσοστό 72%, με το 30% να δηλώνει ότι δεν αισθάνονται και το 42% ότι δεν αισθάνονται καθόλου.

Σηφγηκγγηκ.jpg

«Όχι στα όπλα στην Ουκρανία»

"google ad"

Σε ένα άλλο πεδίο, η Κομισιόν ερωτά του πολίτες εάν συμφωνούν με το μέτρο που έχει λάβει η Ευρωπαϊκή Ένωση να χρηματοδοτεί την Ουκρανία για αγοράζει όπλα και ταυτόχρονα να της δωρίζει άλλα.

Και εδώ, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων στην Ελλάδα δήλωσε ότι δεν συμφωνούν, σε ποσοστό 57%, με το 19% να δηλώνει ότι δεν συμφωνούν και το 38% ότι δεν συμφωνούν καθόλου.

ηρτυτοιυθ.jpg

«Όχι στην απαγόρευση των ρωσικών ΜΜΕ»

Σε ένα άλλο πεδίο, η Κομισιόν ερωτά του πολίτες εάν είναι δυσαρεστημένοι από η απαγόρευση των ρωσικών ΜΜΕ από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Και εδώ, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων στην Ελλάδα δήλωσε ότι είναι δυσαρεστημένοι, σε ποσοστό 64%, με το 23% να δηλώνει ότι είναι δυσαρεστημένοι και το 41% ότι είναι πολύ δυσαρεστημένοι.

δθρτυιτι.jpg

Ολόκληρη η έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής:

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αδειάζει πάλι την Ντόρα το ΥΠΕΞ για το Κόσοβο

Αποστάσεις από τη Ντόρα Μπακογιάννη παίρνει εκ νέου το...

Ακύρωσε ο Ερντογάν την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο

Ακύρωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την προγραμματισμένη για τις...