Ευρωβουλευτής Πρασίνων και μέλος της PEGA μετά τις αποκαλύψεις Documento – Παρανοϊκός ο Μητσοτάκης – Θα έπρεπε να έχει παραιτηθεί

Κανένα σχόλιο

Σε μια πολύ σκληρή δήλωση μέσω Twitter προχώρησε η βελγίδα ευρωβουλευτής των Πρασίνων και μέλος της ευρωπαϊκής εξεταστικής επιτροπής για τις υποκλοπές PEGA, Σάσκια Μπρικμόντ μετά τις αποκαλύψεις του Documento για τις υποκλοπές. Η Μπρικμόντ χαρακτήρισε τον Μητσοτάκη παρανοϊκό και υπογράμμισε πως σε “μια κανονική Δημοκρατία ο Πρωθυπουργός θα παραιτούνταν”.

Ειδικότερα, οι δύο αναρτήσεις είναι ιδιαίτερα αιχμηρές και γράφουν: Ο παρανοϊκός έλληνας πρωθυπουργός κατηγορείται ότι παρακολουθούσε ανθρώπους που υποπτευόταν ότι ήταν εναντίον της κουστωδίας του. Αυτό εξηγεί γιατί ο Μητσοτάκης δεν εμφανίστηκε ενώπιον της εθνικής ή της ευρωπαϊκής εξεταστικής επιτροπής” ενώ στην ανάρτηση επισυνάπτεται το ρεπορτάζ της δημοσιογράφους Νεκταρίας Σταμούλη για το Politico, όπου γίνεται εκτενής αναφορά στις αποκαλύψεις του Documento για τις υποκλοπές..

Στο ίδιο νήμα, η ίδια σημειώνει πως “σε μια κανονική Δημοκρατία ένας πρωθυπουργός θα παραιτούνταν και πρόωρες εκλογές θα καλούνταν εξαιτίας ενός τέτοιου σκανδάλου: 33 στόχοι παρακολούθησης από την ΕΥΠ που βρισκόταν υπό την εποπτεία του πρωθυπουργού. Το επιχείρημα της εθνικής ασφάλειας δεν μπορεί πια να χρησιμοποιηθεί.”

Οι παραπάνω δηλώσεις είναι ενδεικτικές του κλίματος που επικρατεί στην Ευρώπη και δη στις τάξεις της επιτροπής PEGA. Οι ευρωβουλευτές είναι έξαλλοι με την ελληνική κυβέρνηση, αφού θεωρούν πως η κυβέρνηση τους εμπαίζει, καθώς στην επίσκεψη τους στην Αθήνα βρήκαν κλειστές πόρτες ή κλειστά στόματα. Όμως μετά την αποκάλυψη της λίστας των παρακολουθήσεων από το Documento νέες εξελίξεις ήδη δρομολογούνται και οι αντιδράσεις είναι ήδη μεγάλες, ακόμη και από τις ναυαρχίδες του ευρωπαϊκού Τύπου (Daily Mail, Politico κ.ά).

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live