24.8 C
Chania
Saturday, July 27, 2024

Ευρωεκλογές 2024 – ΚΚΕ: Εφόσον επιβεβαιωθούν τα Exit Polls καταγράφεται ακόμα μία σημαντική άνοδος του κόμματος

Ημερομηνία:

Την ικανοποίησή τους για τα αποτελέσματα των exit polls, που δίνουν ποσοστό στο ΚΚΕ μεταξύ 7,90% και 10,30%, εφόσον, όπως σημειώνουν, επιβεβαιωθούν, εξέφρασαν πηγές του Περισσού.

Αναφέρουν ότι το ΚΚΕ καταγράφει μεγάλη άνοδο σε σχέση με το ποσοστό του στις προηγούμενες ευρωεκλογές, και -επίσης- άνοδο σε σχέση με το ποσοστό του στις διπλές εκλογές του 2023.

Όπως τονίζουν, καταγράφεται αποδοκιμασία της κυβέρνησης της ΝΔ και στασιμότητα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ.

Όσον αφορά την αποχή επισημαίνουν ότι έχει και πολιτικά χαρακτηριστικά και δεν είναι μόνο αδιαφορία, παρότι το ΚΚΕ την αποδοκιμάζει.

«Πιο δυνατό ΚΚΕ απέναντι στην κυβερνητική πολιτική και όσα έρχονται», καταλήγουν οι πηγές του ΚΚΕ.

Καταγγελία ΚΚΕ: Σοβαρό πρόβλημα με την επιστολική ψήφο – Να αναλάβει άμεσα το ΥΠΕΣ τις ευθύνες του

«Σοβαρές ανησυχίες» για τον τρόπο διεξαγωγής της επιστολικής ψήφου εκφράζει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, στην οποία επισημαίνει πως παρελήφθηκε πλήθος εκλογικών φακέλων, που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις του νόμου.

Στην εν λόγω ανακοίνωση επισημαίνεται πως «επιβεβαιώνονται αυτά που έχει ήδη εκφράσει όλο αυτό το διάστημα από την ψήφιση του νόμου, στη συνέχεια τη διαδικασία παράδοσης των φακέλων, μέχρι και σήμερα».

Ολόκληρη η ανακοίνωση

«Τις τελευταίες δυο μέρες από καταγγελίες που έχουν έρθει στο ΚΚΕ, αλλά και από όσα διαπιστώνουν οι εκλογικοί του αντιπρόσωποι, που από την πρώτη μέρα βρίσκονται στο χώρο έχει προκύψει ότι:

 Παραλήφθηκε πλήθος εκλογικών φακέλων, που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις του νόμου (ν. 5083/2024) για την έγκυρη διαδικασία ψηφοφορίας με επιστολική ψήφο (ανοιγμένοι ή με φθορές φάκελοι επιστροφής επιστολικής ψήφου), με αποτέλεσμα αφενός αυτοί να μην καταμετρηθούν και αφετέρου να μην ενημερωθούν έγκαιρα οι εκλογείς, ότι ο φάκελός τους δεν παραδόθηκε για να μπορέσουν να ψηφίσουν έστω με φυσική παρουσία.

Για το θέμα αυτό έκανε σχετική ένσταση – παρέμβαση χθες χωρίς να δοθεί πειστική  απάντηση.

– Με βάση τη σημερινή μέχρι τώρα διαδικασία, είναι χιλιάδες οι φάκελοι επιστροφής επιστολικής ψήφου που δεν περιλαμβάνουν όλα τα απαραίτητα νομιμοποιητικά έγγραφα, (υπεύθυνη δήλωση/ στοιχεία ταυτότητας), επομένως ούτε αυτοί θα καταμετρηθούν κατά τη διαλογή.

Συνολικά προκύπτει ότι, ήδη για χιλιάδες ψηφοφόρους που ψήφισαν με επιστολική ψήφο, τελικά δε θα καταμετρηθεί η ψήφος τους στο εκλογικό αποτέλεσμα. Στερούνται έτσι ουσιαστικά το εκλογικό τους δικαίωμα.

Άμεσα το Υπουργείο Εσωτερικών να αναλάβει τις ευθύνες του για το σοβαρό πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί και να πάρει όσα μέτρα χρειάζεται προκειμένου να ολοκληρωθεί σωστά η διαδικασία της καταμέτρησης που θα ξεκινήσει στις 7:00μμ»

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ