Εφετείο: Αθώος σε δίκη – παρωδία ο Γιάννης Βαρδινογιάννης του Σήφη

Κανένα σχόλιο

Αθώος με διαδικασίες fast track σε μια δίκη που έχει καταγγελθεί επισήμως στις αρμόδιες αρχές, ως παρωδία, κρίθηκε κατά πλειοψηφία (3 -2) στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας ο επιχειρηματίας και εφοπλιστής Γιάννης Βαρδινογιάννης του Σήφη.

Πρόκειται για μία προδιαγεγραμμένη κατάληξη, καθώς, όπως νωρίτερα αποκάλυψε το documentonews.gr, μέτοχος της εταιρείας από την οποία είχε γίνει η φερόμενη υπεξαίρεση, είχε αποστείλει αναφορά προς τις αρμόδιες δικαστικές αρχές, αλλά το υπουργείο Δικαιοσύνης στην οποία κατήγγειλε ότι η όλη διαδικασία στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων, ήταν… «παρωδία». Κάτι που δυστυχώς επιβεβαιώνεται και από την δικαστική απόφαση.

Εντυπωσιακά ήταν όσα ανέφερε στην εισήγησή του ο εισαγγελέας της έδρας, Ευστάθιος Βεργώνης. Όπως ανέφερε ο εισαγγελέας, ο Γιάννης Βαρδινογιάννης του Σήφη διέπραξε μεν το αδίκημα, αλλά ο «ορθός νομικός χαρακτηρισμός είναι απάτη και όχι υπεξαίρεση». Ανέφερε ακόμη ότι δεν προτείνει την απαλλαγή του επιχειρηματία και εφοπλιστή, αλλά αναρωτήθηκε πως «θα το αλλάξουμε τώρα αφού για υπεξαίρεση καταδικάστηκε στον πρώτο βαθμό;»

"Sponsored links"

Υπενθυμίζεται ότι πρωτόδικα ο επιχειρηματίας είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη έξι ετών για υπεξαίρεση κατ’ εξακολούθηση ποσού άνω των τριών εκατ. ευρώ, συγκεκριμένα 3.048.271 ευρώ, από τα ταμεία της εταιρείας ΕΛΜΙΝ Α.Ε., η οποία τελέστηκε τη διετία 2003-2004.

documentonews.gr

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live