14.8 C
Chania
Sunday, December 7, 2025

Εφιάλτης από την αποφυλάκισή του παιδεραστή στην Κρήτη – Τι λέει η παιδοψυχολόγος των θυμάτων | Βίντεο

Ημερομηνία:

Τα θύματά του ακόμα και σήμερα βιώνουν τις συνέπειες όσων εφιαλτικών στιγμών έζησαν στα χέρια του. Εκείνος, ωστόσο, εδώ και 17 ημέρες κυκλοφορεί ελεύθερος.

Ο λόγος για τον εκπαιδευτικό, γυμναστή, ο οποίος είχε καταδικαστεί για ασέλγεια σε βάρος 36 ανηλίκων στην Κρήτη και αποφυλακίστηκε στις 22 Απριλίου, γεγονός που προκάλεσε την παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Βασίλη Πλιώτα.

Η παιδοψυχολόγος που βρέθηκε στο πλευρό των θυμάτων του πρώην προπονητή μπάσκετ, μιλώντας στο MEGA, επισημαίνει τις τραγικές συνέπειες, όσων βίωσαν στον ψυχισμό αυτών των παιδιών.

«Δυστυχώς για αρκετά από τα άτομα η ζωή τους έχει επηρεαστεί πολύ, η συναισθήματική τους κατάσταση, ο τρόπος με τον οποίο κάνουν σχέσεις, εμπιστεύονται ή όχι τον εαυτός τους όπως και οι γονείς που ζουν με τις ενοχές…«Πολλά από αυτά τα άτομα φλερτάρουν συνεχώς με την κατάθλιψη». ανέφερε η κυρία, Στέλλα Αρναούτογλου, παιδοψυχολόγος, εκπαιδευτικός ειδικής αγωγής

Όσο για το πώς αισθάνονται τα θύματα του γυμναστή για την αποφυλάκιση του τονίζει :

«Κάποιοι σίγουρα θα αισθανθούν πολύ προδομένοι και πολύ πληγωμένοι. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι τότε που το είπαν όλα έγιναν σωστά, τους πίστεψαν κλπ»

Ο κατηγορούμενος για ασέλγειες σε βάρος των 36 ανηλίκων αποφυλακίστηκε μετά από μόλις 8 χρόνια και 5 μήνες παραμονής στις φυλακές ενώ η αρχική ποινή καθείρξεως ήταν 401 έτη (ανώτατο όριο φυλάκισης- εκτιτέα ποινή- τα 20 χρόνια).

Στην προκειμένη περίπτωση ωστόσο όπως τόνισε στο MEGA ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ρεθύμνου και συνήγορος θυμάτων δεν υπήρξε ποτέ σωφρονισμός.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Δικαιοσύνης, το εάν πρέπει να αυστηροποιηθούν οι προϋποθέσεις για την υφ΄όρων απόλυση καταδικασθέντων για παιδεραστία θα απασχολήσει την αρμόδια επιτροπή που παρακολουθεί την εφαρμογή των διατάξεων του νέου Ποινικού Κώδικα.

Δείτε παρακάτω το σχετικό βίντεο:

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Οι τίμιοι αγρότες θα πληρωθούν»!!!

Της Γεωργίας Θάνου * Δεν υπάρχει δήλωση του πρωθυπουργού και...