16 C
Chania
Thursday, February 12, 2026

Εφ. «Εστία»: Στημένη η κόντρα Τσίπρα – Καμμένου και μάλιστα εν αγνοία του Κοτζιά

Ημερομηνία:

«Λαγός» για το Σκοπιανό, είναι σύμφωνα με την εφημερίδα «Εστία» ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος. Όπως γράφει η εφημερίδα στο πρωτοσέλιδό της όλα είναι μια συμπαιγνία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα με τον υπουργό Άμυνας, Πάνο Καμμένο και μάλιστα χωρίς να γνωρίζει τίποτα ο υπουργός Εξωτερικών και εμπνευστής της Συμφωνίας των Πρεσπών, Νίκος Κοτζιάς.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι οι θέσεις Καμμένου απηχούν τον αμερικανικό παράγοντα που έχει ήδη εναλλακτικό σχέδιο σε περίπτωση που δεν καταφέρει ο Ζόραν Ζάεφ να συγκεντρώσει τους 80 βουλευτές για να περάσει η συμφωνία από την Βουλή των Σκοπίων. Και έτσι, γράφει η Εστία, κάποιος έπρεπε να στρώσει το χαλί για την επόμενη ημέρα.

Το εναλλακτικό σχέδιο των ΗΠΑ, προβλέπει ότι τα Σκόπια θα ενταχθούν στο ΝΑΤΟ μέσω της ίδρυσης τοπικής αμυντικής συμμαχίας. Η πρόβα τζενεράλε άλλωστε έγινε, σημειώνει η εφημερίδα, στην άσκηση στην Βουλγαρία στην οποία οι ΗΠΑ επέμειναν να μετάσχουν τα Σκόπια ακόμα και με το όνομα «Μακεδονία».

Για την κίνηση Καμμένου να μιλήσει ο ίδιος για το «δικό του» σχέδιο για το Σκοπιανό η ΕΣΤΙΑ εκτιμά ότι κάτι τέτοιο δεν θα μπορούσε να το ανακοινώσει ο πρωθυπουργός, αφού θα άφηνε έκθετο τον υπουργό του των Εξωτερικών κ. Νίκο Κοτζιά. Και αναφέρει: «Η σπουδή που έδειξε ο κυβερνητικός Τύπος να καταγγείλει τον κ. Καμμένο και η βιασύνη του να δημοσιεύσει και δηλώσεις στελεχών της πρεσβείας των ΗΠΑ κατέδειξε το άγχος του Μαξίμου και του κόμματος να προστατεύσουν τον υπουργό Εξωτερικών. Το άγχος μην τυχόν εκραγεί ο Νίκος Κοτζιάς και παραιτηθεί αν καταλάβει πως αδειάστηκε με συμπαιγνία πρωθυπουργού – υπουργού Αμυνας».

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θρίλερ στην Ελαφόνησο: Επιχείρηση διάσωσης τεσσάρων επιβαινόντων μετά από προσάραξη θαλαμηγού

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος στο...

Στοιχεία της ΑΑΔΕ επιβεβαιώνουν τη συνέχιση του σκανδάλου του ΟΠΕΚΕΠΕ με επίκεντρο ξανά την Κρήτη!

Επιβεβαίωση του ρεπορτάζ αλλά και νέα ερωτήματα για τις τελευταίες κατανομές...

ΣΥΡΙΖΑ: Φιάσκο η «νέα» Τεχνική Λύση στην Κρήτη – Το γαλάζιο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ συνεχίζεται

Η «νέα» Τεχνική Λύση «παρουσιάστηκε ως τομή διαφάνειας και διαφημίστηκε ως...

Βανδαλισμοί ανηλίκων στη Μητρόπολη Κισάμου

Με ανακοίνωσή της, η Ιερά Μητρόπολις Κισάμου και Σελίνου...