Εύα Καϊλή: Μία αναβολή, μία διάψευση και πολλά “καρφιά” για τον σύντροφό της για τα χρήματα

Κανένα σχόλιο

Την ώρα που η προφυλάκιση του συντρόφου της ευρωβουλεύτριας Εύας Καϊλή, Φραντσέσκο Τζιόρτζι, παρατείνεται για έναν ακόμη μήνα, όπως αποφάσισαν οι βελγικές αρχές και οι εξελίξεις αναμένονται ραγδαίες για την υπόθεση του σκανδάλου QatarGate, η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου “ρίχνει τις ευθύνες”, μέσω του δικηγόρου της στον σύντροφό της για τα χρήματα.

Πρόκειται για τα χρήματα που βρέθηκαν στην κατοχή της ίδιας και του συντρόφου της στις Βρυξέλλες, που μαζί με τα 600.000 ευρώ που ανακάλυψαν οι ανακριτές της ομοσπονδιακής δικαστικής αστυνομίας κατά τη διάρκεια της έρευνας στο σπίτι του Πιερ Αντόνιο Παντσέρι και τα χρήματα που βρέθηκαν στην κατοχή του πατέρα της Εύας Καϊλή, φαίνεται πως ξεπερνούν το 1,5 εκατομμύριο ευρώ.

Μέσω του δικηγόρου της Μιχάλη Δημητρακόπουλου, ο οποίος στις δηλώσεις του στους τηλεοπτικούς σταθμούς επαναλαμβάνει πως η Εύα Καϊλή είναι αθώα χωρίς αστερίσκους, η ίδια υποστήριξε ότι δεν γνώριζε ότι υπήρχαν χρήματα στο σπίτι της και πως όταν τα ανακάλυψε είπε στον σύντροφό της “να μεταφερθούν και να πάνε στον ιδιοκτήτη τους”.

"Sponsored links"

Σχετικά με το ακριβές χρηματικό ποσό που βρέθηκε στο σπίτι της πρώην αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου, ο δικηγόρος της υποστήριξε ότι δε μπορεί να το αποκαλύψει, καθώς εντάσσεται στο απόρρητο που ισχύει στην προδικαστική διαδικασία.

Όπως υποστήριξε στη συνέχεια, στην προσπάθεια απομάκρυνσης των χρημάτων, ενεπλάκη στην υπόθεση ο πατέρας της Εύας Καϊλή ο οποίος ανέλαβε να τα μεταφέρει στον ιδιοκτήτη τους, ενώ, επικαλούμενος το απόρρητο, αρνήθηκε να κατονομάσει τον ιδιοκτήτη.

Νωρίτερα, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, είχε σημειώσει ότι τα χρήματα που βρέθηκαν στο σπίτι της Εύας Καϊλή δεν ανήκουν στην ίδια. “Θα δώσει εξηγήσεις ο σύντροφός της για το ποιον αφορούσαν τα χρήματα”, είπε ο κ. Δημητρακόπουλος, συμπληρώνοντας: “Τα χρήματα δεν φυτεύονται. Ο σύζυγος ή σύντροφός της τα έβαλε” και επαναλαμβάνοντας πως η κα. Καϊλή δεν έχει δωροδοκηθεί ούτε από το Κατάρ ούτε από κανέναν άλλον στη ζωή της.

Ο Μπορέλ διαψεύδει τη γραμμή Καϊλή

“Όσον αφορά τις τοποθετήσεις της πρώην Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Εύας Καϊλή, μπορώ να τονίσω πολύ ξεκάθαρα ότι ο Ύπατος Εκπρόσωπος-Αντιπρόεδρος Ζοζέπ Μπορέλ δεν της μίλησε ποτέ για το Κατάρ“, τονίζει ο Εκπρόσωπος της Κομισιόν υπεύθυνος για θέματα εξωτερικών υποθέσεων Πίτερ Στάνο, ερωτηθείς σχετικά με δήλωση του δικηγόρου Μιχάλη Δημητρακόπουλου με αναφορά στον Ζοζέπ Μπορέλ.

Θυμίζουμε ότι η δήλωση αυτή έρχεται ενώ η Εύα Καϊλή έβαλε στο κάδρο τόσο τον Ύπατο Εκπρόσωπο Ζοζέπ Μπορέλ, αλλά και την επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων Ίλβα Γιόχανσον, τονίζοντας πως όσα συνέβαιναν γίνονταν με γνώση της προέδρου του ΕΚ Ρομπέρτα Μέτσολα.

Ήταν οι άνθρωποι οι οποίοι πρώτοι πήραν την απόφαση να συνεργαστεί η ΕΕ με το Κατάρ. Δεν ήταν μία προσωπική απόφαση της Εύας Καϊλή“, ανέφερε ο δικηγόρος της Μιχάλη Δημητρακόπουλος και συμπλήρωσε πως “η Ρομπέρτα Μέτσολα έκανε επιτροπή για να αναπτυχθούν οι σχέσεις ανάμεσα στην ΕΕ και στις τρεις χώρες του Κόλπου, έβαλε την Εύα Καϊλή αντιπρόσωπό της, ως αντιπρόεδρος του ΕΚ και όταν πήγε στο Κατάρ η Εύα Καϊλή ό,τι είπε, ό,τι δήλωσε ήταν προσχεδιασμένο και με την έγκριση της Μέτσολα“.

Απούσα από το δικαστήριο η Καϊλή – Πήρε αναβολή

Εν τω μεταξύ αναβολή για τις 22 Δεκεμβρίου έλαβε η Εύα Καϊλή όταν και θα αποφασιστεί οριστικά αν θα συνεχιστεί η προφυλάκισή της μέχρι τη δίκη.

"Sponsored links"

Η ίδια δεν βρέθηκε σήμερα ενώπιον του ανακριτή στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με έναν από τους δικηγόρους που εκπροσωπούν την ευρωβουλεύτρια, σε αντίθεση με τους άλλους τρεις συλληφθέντες που εμπλέκονται στην υπόθεση.

Αναλυτικότερα, η ευρωβουλεύτρια, όπως είχε αναφέρει νωρίτερα και ο δικηγόρος της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, ζήτησε αναβολή από το δικαστήριο του Βελγίου και η ακρόασή της θα διεξαχθεί την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου, οπότε και θα αποφασιστεί το εάν θα παραμείνει στη φυλακή.

Πάντως, η ίδια η Εύα Καϊλή συνεχίζει να δηλώνει αθώα, μέσω του δικηγόρου της. Σύμφωνα με τους NY Times, η ευρωβουλεύτρια και ο σύντροφός της, Francesco Giorgi, εκπροσωπούνται από διαφορετικούς δικηγόρους.

Τα ευρήματα της έρευνας

Σύμφωνα με τη βελγική εφημερίδα “Le Soir”, κατά τη διάρκεια της έρευνας στο σπίτι του Πιερ Αντόνιο Παντσέρι, στις Βρυξέλλες, οι ανακριτές της ομοσπονδιακής δικαστικής αστυνομίας ανακάλυψαν περίπου 600.000 ευρώ. Μαζί με τα χρήματα εκείνα που βρέθηκαν στην κατοχή του πατέρα της Εύας Καϊλή και στο σπίτι της ίδιας και του συντρόφου της Φραντσέσκο Τζόρτζι στις Βρυξέλλες, η έρευνα αποκάλυψε πάνω από 1,5 εκατομμύριο ευρώ. Σύμφωνα δε, με τη βελγική L’Echo, ορισμένα από αυτά τα χαρτονομίσματα εκδόθηκαν στο Βέλγιο και μάλιστα πρόσφατα, ενώ τα υπόλοιπα βρίσκονται ακόμη υπό μελέτη.

Πρόκειται για χρηματισμό από το Κατάρ, ενώ η έρευνα έχει επεκταθεί και προς άλλα πρόσωπα, εντός και εκτός Ευρωκοινοβουλίου. Όπως μετέδωσε το Politico, υπάρχουν υποψίες ότι οι αρχικές αποκαλύψεις είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου όσον αφορά τις εκστρατείες παράνομης επιρροής ξένων χωρών εντός της ΕΕ.

Ψάχνουν και στην Ιταλία

Τέλος, σύμφωνα με την ιταλική δημόσια τηλεόραση Rai, η υπηρεσία διεθνών υποθέσεων της εισαγγελίας του Μιλάνου ελέγχει τις κινήσεις επτά τραπεζικών λογαριασμών, οι οποίοι φέρεται να ανήκουν σε τρία κεντρικά πρόσωπα της έρευνας κατά της διαφθοράς, που διεξάγεται στις Βρυξέλλες.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, οι συγκεκριμένοι λογαριασμοί φέρονται να ανήκουν στον Ιταλό πρώην ευρωβουλευτή Αντόνιο Παντσέρι, στον πρώην βοηθό του και σύντροφο της Εύας ΚαϊλήΦραντσέσκο Τζόρτζι και στον Λούκα Βιζεντίνι, πρόεδρο της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Συνδικάτων.

Παράλληλα, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων La Presse, η οικονομική αστυνομία της Ιταλίας φέρεται να εντόπισε τραπεζική θυρίδα του Παντσέρι, η οποία περιείχε 20 χιλιάδες ευρώ σε μετρητά.

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live