17.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Εύα Καϊλή: Με το σκάνδαλο Qatargate το λόμπι των κρυπτονομισμάτων χάνει την «βασίλισσα» του

Ημερομηνία:

Η βιομηχανία κρυπτονομισμάτων ήδη ψάχνει στις Βρυξέλλες το νέο πολιτικό πρόσωπο που θα διαδεχτεί την «τσιρλίντερ των crypto» στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, την Εύα Καϊλή.

Η Καϊλή και τρεις άλλοι κατηγορούνται έκτοτε για διαφθορά μετά από επιδρομές της αστυνομίας που κατέσχεσαν τηλέφωνα και υπολογιστές, καθώς και 600.000 ευρώ σε μετρητά — και όχι σε κρυπτονομίσματα, σημειώνει το Politico.

Η επιρροή της Ελληνίδας ευρωβουλευτή φαίνεται να έχει τελειώσει τώρα που η Πρόεδρος του Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα την καθαίρεσε από τη θέση της Αντιπροέδρου. Τη Δευτέρα, η Καϊλή διαγράφηκε και από την ομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών.

Η πτώση της 44χρονης Καϊλή έχει δημιουργήσει μια κρίση στο εσωτερικό του Κοινοβουλίου, όπου το crypto lobby την είχε αναδείξει ως υπερασπίστρια μιας βιομηχανίας που έχει υποστεί βαριά καθοδική πορεία, από σκάνδαλα και ρυθμιστικές αντιδράσεις.

Τρία μέλη του κοινοβουλίου από την πτέρυγα της δεξιάς έχουν εντοπιστεί ως πιθανοί διάδοχοι των κρυπτονομισμάτων στις Βρυξέλλες, που συζητούν μελλοντικούς κανόνες κατά του ξεπλύματος χρήματος και φορολογικής διαφάνειας στη βιομηχανία. Αλλά κανένας από αυτούς δεν έχει τόσο ηχηρή φωνή στη σκηνή των Βρυξελλών όσο η Καϊλή, η οποία ήταν από τις λίγες φωνές υπέρ των κρυπτονομισμάτων που απολάμβαναν σεβασμό στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Συμβούλιο.

«Ήταν μια μαζορέτα, αλλά ήδη μάλλον απομονωμένη στην αριστερή πλευρά του πολιτικού φάσματος», είπε ο Ολλανδός σοσιαλιστής Πολ Τανγκ. «Η επόμενη cheerleader πρέπει να είναι καθαρή αν υπάρχει ένα μάθημα από αυτό που πρέπει να αντληθεί».

Οι εταιρείες που αναπτύσσουν την τεχνολογία πίσω από τα ψηφιακά συλλεκτικά αντικείμενα, γνωστά ως μη ανταλλάξιμα tokens (NFTs), θα δώσουν ιδιαίτερη βαρύτητα στην πτώση της Καϊλή, καθώς συνέτασσε μια έκθεση του Κοινοβουλίου για τον εκκολαπτόμενο τομέα.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...