15.8 C
Chania
Wednesday, December 10, 2025

Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ. ΔΥΤΙΚΗΣ ΚΡΗΤΗΣ: Συμμετοχή στην 24ωρη Γενική Απεργία ΑΔΕΔΥ – ΓΣΕΕ

Ημερομηνία:

Συγκέντρωση στην πλατεία Δημ. Αγοράς στα Χανιά στις 10:00 π.μ.
Συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο στο  Ρέθυμνο στις 10:00 π.μ.

Συναδέλφισσες,  Συνάδελφοι,

Το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας αποφάσισε τη συμμετοχή του Κλάδου στην 24ωρη  Γενική Απεργία  που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ για την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011.

Τα νέα σκληρά μέτρα εξόντωσης της Ελληνικής κοινωνίας που φέρνει η κυβέρνηση, ύστερα από τις ανάλογες συνεννοήσεις με την Τρόικα, (νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων, λουκέτα και συγχωνεύσεις δημοσίων οργανισμών, ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών και επιχειρήσεων του Δημοσίου, απολύσεις Δημοσίων Υπαλλήλων –μετατάξεις υπό προϋποθέσεις που οδηγούν εμμέσως στην ανεργία χιλιάδες εργαζόμενους, μείωση του αφορολόγητου για μισθωτούς, επιβολή εισφοράς υπέρ των ανέργων, πάγωμα και του χρονοεπιδόματος, αύξηση  τελών κυκλοφορίας, διεύρυνση του ΦΠΑ κ.τ.λ.), επιβάλλουν το δρόμο του αγώνα μαζικού και ενωτικού όλων των εργαζομένων ως μόνη απάντηση στην φτώχεια την ανεργία και την εξαθλίωση που μας καταδικάζει αυτή η πολιτική.

Διεκδικούμε

* Την αναβάθμιση – στελέχωση των Τεχνικών Υπηρεσιών της χώρας

* Την αναβάθμιση του ρόλου των Διπλ. Μηχανικών που εργάζονται σ’ αυτές

* Τη διασφάλιση των επαγγελματικών μας δικαιωμάτων

* Την κωδικοποίηση – απλοποίηση της νομοθεσίας και τη σωστή ενημέρωση του πολίτη

* Κλαδικό μισθολόγιο των Μηχανικών του Δημοσίου και την  διασφάλιση και ομογενοποίηση των αποδοχών μας

Αγωνιζόμαστε

* Να ακυρώσουμε τις αντιλαϊκές πολιτικές Κυβέρνησης, Ε.Ε., Δ.Ν.Τ. με άλλοθι το βάρβαρο μνημόνιο.

* Να καταργήσουμε όλους τους αντεργατικούς και αντιλαϊκούς νόμους που μειώνουν τα εισοδήματά μας, τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα και μας  οδηγούν στη θεσμική και οικονομική μας εξαθλίωση.

*Για το Δημόσιο χαρακτήρα των Τεχνικών Υπηρεσιών ενάντια σε κάθε μορφή ιδιωτικοποίησης

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Να φιλάμε τα χέρια των αγροτών

Της Λώρης Κέζα Να πούμε ότι δεν μας εκνευρίζουν, θα...

Το ελληνικό βότανο που καταπολεμά καρκίνο, καρδιακές παθήσεις και 23 βακτήρια – 1 κ.γ. αρκεί

Ήξερες πως η ρίγανη είναι ισχυρότερη από πολλά αντιβιοτικά και...

Νέο χάπι καίει το λίπος, προστατεύει τους μυς και δεν μειώνει την όρεξη

Ερευνητές ανέπτυξαν ένα νέο από του στόματος χορηγούμενο φάρμακο (χάπι) που ενισχύει τη μεταβολική δραστηριότητα στους...