Ε.Π.Κ.Κρήτης: “Σταθμός ” η δικαίωση επαγγελματία (εστιάτορα) από το Ειρηνοδικείο Ιεράπετρας

Κανένα σχόλιο

Στο Νόμο 3869/2010 ,στον γνωστό ως νόμο Κατσέλη, προσέφυγε εστιάτορας από την Ιεράπετρα της Κρήτης προκειμένου να ρυθμίσει τα χρέη του σε  πέντε οφειλέτριες Τράπεζες, συνολικής οφειλής 436,618.84 Ευρώ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, της οποίας ο εν λόγω δανειολήπτης είναι μέλος, σύμφωνα με την συμβουλευτική και καθοδήγηση της στην εξωδικαστική διαδικασία (με την βοήθεια του Οικονομοτεχνικού της επιτελείου του γραφείου της στην Ιεράπετρα),  αλλά και στην δικαστική ο εν λόγω επαγγελματίας δανειολήπτης, οδηγήθηκε στην ρύθμιση του χρέους του και στην “οικονομική ανάσα” της επιχείρησής του.

Πιο αναλυτικά:  Πρόκειται για  εστιάτορα 53 ετών,  έγγαμο, με δύο  τέκνα, με ατομικό  μηνιαίο εισόδημα 1000 Ευρώ ενώ της συζύγου του το μηνιαίο εισόδημα ανέρχεται στα 791 Ευρώ. Περιουσιακά στοιχεία διαθέτει  1) 100% κυριότητα σε πρώτη κατοικία άλλα  και περιουσιακά στοιχεία. Όμως  λόγω της γενικότερης οικονομικής κρίσης και ύφεσης της Χώρας η οποία έπληξε και την επιχείρησή του, βρέθηκε σε δυσκολία πληρωμής των δόσεων του, ζήτησε  να ρυθμίσει τα χρέη του, εντασσόμενος στο ν.3869/2010, τηρώντας με ευλάβεια την συμβουλευτική και καθοδήγηση  αλλά και την εξωδικαστική προσπάθεια της ΄Ενωσης η οποία δεν ευδοκίμησε καθώς οι Τράπεζες απέρριψαν τις προτάσεις ρύθμισης. Όμως ο επαγγελματίας δεν πτοήθηκε. Προχώρησε, συνέχισε στα βήματα του νόμου, καταθέτοντας αίτηση στο Ειρηνοδικείο Ιεράπετρας με την δικηγόρο Λασιθίου κ.Λαμπράκη Νεκταρία.
Το Ειρηνοδικείο Ιεράπετρας  με την ημερ.14-6-2013 διαταγή του, στα πλαίσια των ασφαλιστικών μέτρων (προσωρινή διαταγή) απαγόρευσε στις πιστώτριες κάθε πράξη αναγκαστικής εκτέλεσης σε βάρος του καταστήματος του δανειολήπτη, στο οποίο είχε εγείρει μία των Πιστωτριών Τραπεζών διωκτικό μέτρο, αλλά και ακόμα απαγόρευσε  κάθε τροποποίηση της  νομικής κατάστασης του επαγγελματία, μέχρι την εκδίκαση της κυρίας αίτησης που προσδιορίστηκε  να συζητηθεί στις 30-09-2016.

"Sponsored links"

Επίσης το Ειρηνοδικείο Ιεράπετρας έκανε δεκτό  το προτεινόμενο σχέδιο διευθέτησης καταβολής δόσεων, από τον δανειολήπτη ,στις Πιστώτριες Τράπεζες, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης του  δηλ. να δίνει συνολική  μηνιαία δόση προς όλες τις πιστώτριες  200 Ευρώ.

Για την ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, η απόφαση αυτή   θεωρείται :
1) “Σταθμός” για κάθε επαγγελματία, που στις μέρες μας “τραβιέται” από παντού,
(Φ.Π.Α, φόρος του Δημοσίου , Ασφαλ.Φορέας ,Τράπεζες, προμηθευτές) όπου με την προσφυγή στις διατάξεις του ν.3869/2910, ρυθμίζει χρέος, σώζει κατοικία, σώζει περιουσιακά στοιχεία.

2)Ανοίγει  τον δρόμο, σε χιλιάδες επαγγελματίες να ενταχθούν στο Νόμο 3869/2010, καθώς ακόμα και σήμερα , κάποιες Τράπεζες εξακολουθούν να τους αποτρέπουν από την ένταξη, χαρακτηρίζοντας τους “ως έμπορους”

Η Πρόεδρος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης

Ιωάννα Μελάκη

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live