26.8 C
Chania
Τετάρτη, 22 Ιουλίου, 2026

Ε.Π.Κ.ΧΑΝ: Οι καταναλωτές της Κρήτης αντιδρούν για το τέλος (έκτακτη εισφορά στα ακίνητα)

Ημερομηνία:

Η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, αιφνιδιάστηκε από την ανακοίνωση, που είδαν τα φώτα της δημοσιότητας, του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και Υπουργού των Οικονομικών, κ. Ε. Βενιζέλου, (μετά την απόφαση του άτυπου υπουργικού συμβουλίου),για επιβολή έκτακτης εισφοράς στα ακίνητα. Επ’ αυτής ,διαμαρτύρεται δημόσια, καλώντας αφενός το Υπουργείο Οικονομικών, να σταματήσει επιτέλους να δυσκολεύει και να κτυπά ανελέητα τους καταναλωτές, τους αδύναμους καταναλωτές, που αποκλειστικό σύντροφο έχουν, την ανέχεια και την φτώχεια και να στραφεί σε άλλες πηγές τροφοδοσίας της Οικονομίας της Χώρας, που δεν είναι άλλες, από την σωστή διαχείριση της παραγωγής και της ανάπτυξης, σε τομείς του πρωτογενούς Τομέα, του Εμπορίου, του Τουρισμού, της ρευστότητας των Τραπεζικών Καταστημάτων. και συνεχίζοντας την δημόσια διαμαρτυρία της η Ε.Π.Κ.ΧΑΝ τονίζει:

” Η εκβιαστική είσπραξη του τέλους¨, μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, δεικνύει ακόμα περισσότερο ,τον αυταρχικό χαρακτήρα της απόφασης, ιδιαίτερα σε μια εποχή οικονομικής κρίσης, που ένας μεγάλος αριθμός νοικοκυριών, απέχει από την παροχή του ηλεκτρικού ρεύματος, λόγω οικονομικής δυσχέρειας(ανεργία, ακρίβεια, μείωση μισθών-συντάξεων). και η ΄Ενωση συνεχίζει , “Δεν είναι δυνατόν, η συνεχής επιβολή οικονομικών μέτρων, στο όνομα της Οικονομικής ύφεσης που μαστίζει την Χώρα, να την πληρώνουν οι καταναλωτές. Η Ε.Π.Κ.ΧΑΝ , καλεί την Κυβέρνηση, να μελετήσει σωστά την εξαγγελία -απόφασή της , και εάν τελικά την υλοποιήσει, να προβεί στην εξαίρεση δηλαδή.( να μη κόβεται το ρεύμα σε όποιον αδύναμο καταναλωτή , δεν πληρώσει το ειδικό τέλος ), ιδιαίτερα των ιδιοκτητών ακινήτων (ΑΜΕΑ, άνεργοι κ.λ.π), αλλά και των ιδιοκτητών κάτω των 80 τ.μ.

Επίσης ζητείται από την ΔΕΗ, να πάψει να συνεταιρίζεται με την Κυβέρνηση, να πάψει να λειτουργεί ως φοροεισπρακτικός μηχανισμός της Κυβέρνησης ,εις βάρος των καταναλωτών- πελατών της, διότι από τους καταναλωτές θα θεωρηθεί ως συνένοχος και εκτελεστής του εγκλήματος- της οικονομικής ληστείας των καταναλωτών ,από μια Κυβέρνηση, που δεν μεριμνά για να προσφέρει ευημερία και πρόοδο στους πολίτες της, αλλά μια Κυβέρνηση που σκοπός και στόχος της είναι ,η ενδοστρέφεια και η οικονομική αφαίμαξη των πολιτών της ,εφευρίσκοντας και επιβάλοντας τους, κάθε τόσο ,νέα σκληρά, εξοντωτικά οικονομικά μέτρα.

Η Πρόεδρος της ΄Ενωσης
Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης
Ιωάννα Μελάκη

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία.Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση μνήμης για τον πεσόντα Λοχία Κοσμά Γιαννακάκη στο Ζουνάκι Πλατανιά

Εκδήλωση μνήμης για τον πεσόντα Λοχία Κοσμά Γιαννακάκη στις 25 Ιουλίου 2026 στο Ζουνάκι Πλατανιά. Τιμή στον ήρωα της Κυπριακής εισβολής του 1974.

Μαρκογιαννάκης: Υποστήριξη των αιτημάτων για το Κτηματολόγιο στη συνάντηση με Παπαστεργίου

Ο βουλευτής Χανίων Αλ. Μαρκογιαννάκης χαιρετίζει τη συνάντηση Δικηγορικών Συλλόγων Κρήτης με τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης για το Κτηματολόγιο και ζητά παράταση και υιοθέτηση προτάσεων.

19ο Διεθνές Σκακιστικό Τουρνουά Παλαιόχωρας: Δύο γυναίκες στην κορυφή για πρώτη φορά στην ιστορία του

Για πρώτη φορά στην ιστορία του, δύο γυναίκες, η GM Bella Khotenashvili και η IM Olga Badelka, βρίσκονται στην κορυφή του 19ου Διεθνούς Σκακιστικού Τουρνουά Παλαιόχωρας με 4/4 νίκες.

Μανόλης Χνάρης: Απαιτούνται άμεσες ενέργειες για την αποκατάσταση της κτηματογράφησης στην Κρήτη

Ο βουλευτής Ρεθύμνης Μανόλης Χνάρης κατέθεσε Αναφορά για τα σοβαρά προβλήματα της κτηματογράφησης στην Κρήτη. Ζητείται παράταση προθεσμιών και αναμόρφωση της βάσης δεδομένων.