15.8 C
Chania
Tuesday, December 9, 2025

Ζαχάροβα: Οι ουκρανικές αρχές έχασαν την ευκαιρία τους για ένα κυρίαρχο κράτος

Ημερομηνία:

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε σήμερα ότι οι αποφάσεις της Δύσης για τον στρατιωτικό εξοπλισμό της Ουκρανίας ενθάρρυναν το Κίεβο να χρησιμοποιήσει βία εναντίον των φιλορωσικών αυτονομιστικών περιοχών στην ανατολική Ουκρανία, με αποτέλεσμα οι συνέπειες να είναι τρομερές.

Το ρωσικό ΥΠΕΞ ισχυρίστηκε ότι η δέσμευση του ΝΑΤΟ να εξακολουθήσει να στηρίζει το “καθεστώς του Κιέβου” δείχνει ότι θέλει να συνεχιστεί η σύρραξη στην Ουκρανία, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο το Ria Novosti.

Παράλληλα, σύμφωνα με τις δηλώσεις της εκπροσώπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρίας Ζαχάροβα, «οι ουκρανικές αρχές έχασαν την ευκαιρία τους για ένα κυρίαρχο κράτος».

«Καλούμε τη διοίκηση Ζελένσκι να σκεφτεί για την τύχη της χώρας, του λαού, τη ζωή του πληθυσμού, να βγάλει συμπεράσματα και να λάβει τις κατάλληλες αποφάσεις. Έχουν ήδη χάσει την ευκαιρία για την Ουκρανία να υπάρξει εντός των δικών της συνόρων – μια κυρίαρχη, ανεξάρτητη Ουκρανία. Η ευκαιρία αυτή τους δόθηκε για άλλη μια φορά το 2014 και το 2015», δήλωσε η Ζαχάροβα σε ενημέρωση την Πέμπτη.

Σύμφωνα με την ίδια, εδώ και επτά χρόνια, πρώτα η ομάδα του (πρώην προέδρου της Ουκρανίας) Ποροσένκο και στη συνέχεια η ομάδα του Ζελένσκι πείστηκαν να χρησιμοποιήσουν αυτή την ευκαιρία για να κάνουν το κράτος να ευημερήσει.

«Χρησιμοποιήθηκαν όλα τα διεθνή, πολυμερή και διμερή κανάλια για να εξηγηθεί ότι δεν υπάρχει άλλη επιλογή για το ουκρανικό κράτος από το να λάβει τα κατάλληλα μέτρα σύμφωνα με το σχέδιο δράσης των συμφωνιών του Μινσκ, διαφορετικά η χώρα θα καταρρεύσει – αυτό που βλέπουμε τώρα, αυτό που συμβαίνει μπροστά σε ολόκληρο τον κόσμο», πρόσθεσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών.

topontiki.gr

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΜέΡΑ25: Οι αγρότες δεν είναι “εγκληματική οργάνωση”

Η κυβέρνηση συκοφαντεί τους παραγωγούς για να κρύψει την...

Όταν το Παρελθόν Ζητάει Δικαιοσύνη

Υπάρχουν στιγμές που ο χρόνος, αυτός ο μεγάλος και...

Χανιά: Σύροι γιορτάζουν την πρώτη επέτειο από την πτώση του Άσαντ | Φωτός

Σε κλίμα συγκίνησης η συριακή κοινότητα των Χανίων συγκεντρώθηκε...