25.8 C
Chania
Sunday, September 29, 2024

Ζελένσκι: Μια από τις πιο δύσκολες μάχες περιμένει την Ουκρανία – Ακόμα και αν δεν ήμουν Προεδρος εδώ θα έμενα | Βίντεο

Ημερομηνία:

Την Ουκρανία περιμένει μια από τις πιο δύσκολες μάχες, το αν θα σταθούμε όρθιοι ή όχι σ’ αυτήν εξαρτάται από τη βοήθεια που θα λάβουμε και από τις Ηνωμένες Πολιτείες, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε συνέντευξή του στην εκπομπή 60 Minutes του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου CBS, μεταδίδει το ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων Ukrinform.

«Θα είναι μια από τις πιο δύσκολες μάχες. Δεν θα είναι η μόνη. Θεωρούμε, ότι αυτή θα είναι ένα νέο κύμα αυτού του πολέμου. Δεν γνωρίζουμε ποιος θα είναι ο αριθμός των όπλων, νομίζω ότι θα είναι αρκετές φορές μεγαλύτερος από αυτόν που είναι τώρα. Παρατηρούμε συγκέντρωση όπλων ανατολικά και νότια του κράτους μας.

Αντιλαμβανόμαστε ποιες διαδρομές θα ακολουθήσει ο εχθρός, αντιλαμβανόμαστε τι πάει να κάνει. Αντιλαμβανόμαστε επίσης ότι από την ταχύτητα με την οποία θα μας βοηθήσουν οι ΗΠΑ πρωτίστως, από το πώς θα μας παραδώσουν τα όπλα, θα εξαρτηθεί αν θα αντέξουμε ή όχι. Γι’ αυτόν τον λόγο η βεβαιότητα που έχουμε για τους ανθρώπους μας και τις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας είναι εκατό τοις εκατό, αλλά η βεβαιότητα ότι θα λάβουμε αυτά που χρειαζόμαστε, αυτή την βεβαιότητα δεν την έχω, δυστυχώς» δήλωσε ο Ζελένσκι.

Σε άλλα σημεία της συνέντευξης αναφέρθηκε σε κρίσιμες αποφάσεις που κλήθηκε να πάρει:

“Όταν όλοι σου λένε ότι πρέπει να φύγεις, τότε πρέπει να σκεφθείς. Πάντα αναλύω τα πράγματα πριν πάρω κάποια απόφαση. Προσπαθώ να παίρνω αποφάσεις ήρεμος, όχι μέσα στο χάος. Μπορεί να μην είμαι ο πιο δυνατός πολεμιστής, αλλά δεν θα είμαι και αυτός που θα τους προδώσει. Στην οικογένειά μου είπα ότι είναι η απόφασή μου να μείνω, και δεν υπάρχει άλλος δρόμος για μένα. Είμαι ο Πρόεδρος της χώρας μου, είναι ο Πρόεδρος του λαού μου… Όμως ακόμα και αν δεν ήμουν Προεδρος εδώ θα έμενα. Δεν θέλω να κάνω τον εαυτό μου να μοιάζει με ήρωα. Αγαπώ την οικογένειά μου, θέλω να ζήσω πολλά ακόμα χρόνια. Αλλά έχοντας να επιλέξω από το να τρέξω κάπου μακρυά ή να μείνω δίπλα στους ανθρώπους μου, τοτε βεβαίως και είμαι έτοιμος να δώσω τη ζωή μου για τη χώρα μου..

Όσον αφορά τον τρόπο που απευθύνεται σε ηγέτες του κόσμου, όπου απουσιάζει πολλές φορές η διπλωματία στον λόγο του, είπε τα εξής:

“Όταν κινείσαι μέσω της διπλωματικής οδού δεν υπάρχουν άμεσα αποτελέσματα. Όλα αυτά είναι πολύ γραφειοκρατικά. Γι’ αυτό ο τρόπος που τους μιλάω είναι απόλυτα αιτιολογημένος. Δεν έχω άλλες ζωές ανθρώπων μου να δώσω, έχω αδειάσει από συναισθήματα. Δεν ενδιαφέρομαι πια για τη διπλωματία τους που οδηγεί στην καταστροφή της χώρας μου. Πολλες χώρες άλλαξαν γνώμη για την Ουκρανία και για τον ουκρανικό λαό, όμως νομίζω οτι έχουμε πληρώσει ένα τεράστιο τίμημα γι’ αυτό”

Ο ουκρανός πρόεδρος προσέθεσε ότι η Ουκρανία λαμβάνει βοήθεια από τις ΗΠΑ, αλλά χρειάζεται μεγαλύτερη.

«Οι ίδιες (οι Ηνωμένες Πολιτείες) βοηθούν. Το λέω ευθέως, θα θέλαμε περισσότερα. Δεν ξέρω αν έχω το δικαίωμα να μιλάω έτσι, δεν είχα άλλη διέξοδο και δεν έχω μέχρι στιγμής. Όμως το ότι οι ΗΠΑ βοηθούν και μάλιστα σθεναρά αυτό είναι αλήθεια», δήλωσε ο Ζελένσκι.

Όπως μετέδωσε το Ukrinform, με βάση τις πληροφορίες του γενικού επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, ο εχθρός προσπαθεί να ολοκληρώσει τις προετοιμασίες για μια νέα επίθεση στην ανατολική Ουκρανία.

Με πληροφορίες από topontiki.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ηράκλειο: Κυνήγησε με αλυσοπρίονο τον δικαστικό επιμελητή!

Απίστευτο είναι το περιστατικό που καταγράφηκε το πρωί του...

Τέσσερις συλλήψεις για διακίνηση 78 μεταναστών στη Γαύδο

Συνελήφθησαν τέσσερις διακινητές μετά τη διάσωση 78 μεταναστών νότια...

Άμεσες εκταμιεύσεις για το μεταφορικό ισοδύναμο ζήτησε ο Φραγκίσκος Παρασύρης

Ο Φραγκίσκος Παρασύρης καλεί τους υπουργούς να προχωρήσουν στις...