20.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

Ζελένσκι: Πρέπει να συμβιβαστούμε με το γεγονός ότι δεν θα μπούμε στο ΝΑΤΟ

Ημερομηνία:

Η Ουκρανία αντιλαμβάνεται ότι δεν έχει μια ανοιχτή πόρτα στο ΝΑΤΟ για να γίνει μέλος και ως εκ τούτου προτείνει ένα τρόπο για να προστατευθεί η ίδια ξεχωριστά υπό την προϋπόθεση ότι θα έχει εγγυήσεις ασφαλείας δήλωσε σήμερα Τρίτη ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Είναι ξεκάθαρο ότι η Ουκρανία δεν είναι μέλος του ΝΑΤΟ. Το κατανοούμε. Είμαστε λογικοί άνθρωποι. Επί χρόνια ακούγαμε για τις υποτιθέμενες “ανοιχτές πόρτες”, όμως τώρα ακούμε ότι δεν γίνεται να μπούμε. Αυτή είναι η αλήθεια και πρέπει να το παραδεχτούμε», είπε ο Ζελένσκι μιλώντας σε συνάντηση των ηγετών της Κοινής Εκστρατευτικής Δύναμης υπό την ηγεσία του Ηνωμένου Βασιλείου την Τρίτη. Ο Ουκρανός πρόεδρος πρόσθεσε ότι η Ουκρανία δεν ζητά να ενεργοποιηθεί το Άρθρο 5 της Συνθήκης του ΝΑΤΟ για την κοινή άμυνα.

«Το Κίεβο άκουσε δυνατά και ξεκάθαρα ότι δεν θα ενταχθεί στο ΝΑΤΟ και αυτή είναι μια πραγματικότητα με την οποία οι Ουκρανοί πρέπει να συμβιβαστούν», είπε.

«Αν δεν μπορούμε να μπούμε μέσω των ανοιχτών θυρών, τότε πρέπει να συνεργαστούμε με τις ενώσεις με τις οποίες μπορούμε, οι οποίες θα μας βοηθήσουν, θα μας προστατεύσουν…έχοντας ξεχωριστές εγγυήσεις» δήλωσε σε μια βίντεο έκκληση του ο Ουκρανός πρόεδρος.

Νωρίτερα, ο Ουκρανός πρόεδρος σε άλλο δραματικό βίντεο που δημοσιοποίησε, ζήτησε από την Ευρώπη να προστατεύσει και τη δική της ασφάλεια, βοηθώντας την χώρα του να υπερασπιστεί τον εαυτό της απέναντι στη Ρωσία. «Η Ευρώπη πρέπει να προστατεύσει τη δική της ασφάλεια, βοηθώντας την Ουκρανία να υπερασπιστεί τον εαυτό της απέναντι στη Ρωσία», τόνισε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι μιλώντας μέσω βιντεοσύνδεσης, σε συνεδρίαση των ηγετών της Κοινής Εκστρατευτικής Δύναμης (JEF) στο Λονδίνο.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Ουκρανίας ζήτησε από την Ευρώπη να στείλει περισσότερα όπλα«Μπορούμε ακόμα να σταματήσουμε τη ρωσική πολεμική μηχανή, μπορούμε ακόμα να σταματήσουμε τη δολοφονία ανθρώπων. Θα ήταν πιο εύκολο να το κάνουμε μαζί. Γιατί αλλιώς, θα έρθουν σε εσάς», είπε ο Ζελένσκι.

Ο Ζελένσκι είπε επίσης ότι οι νεκροί από τις αεροπορικές επιδρομές που σημειώθηκαν νωρίς το πρωί στο Κίεβο ανέρχονται στους πέντε.

Ο προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για τέσσερις νεκρούς.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ