16.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Χιλιάδες μηνύματα κατακραυγής: Έκαναν πάρτι υπέρ του ανοίγματος των κλαμπς στο Βερολίνο απέναντι από νοσοκομείο που πεθαίνουν από κορωνοϊό με πανό που γράφει “I can’t breathe”

Ημερομηνία:

Η απόλυτη ξεφτίλα στο Βερολίνο. Ξεκίνησε ως μία κινητοποίηση υπέρ των κλαμπ στο Βερολίνο που παραμένουν κλειστά λόγω κορωνοϊού και μετατράπηκε σε ένα τεράστιο πάρτι με ηλεκτρονική μουσική. Το αποκορύφωμα; Πανό που αναρτήθηκε με το μήνυμα “i can’t breath” (δε μπορώ να αναπνεύσω), τα λόγια του George Floyd πριν πεθάνει, ενώ Βερολινέζοι χορεύουν μεθυσμένοι μπροστά από ένα νοσοκομείο όπου βρίσκονται ασθενείς με κορωνοϊό που πεθαίνουν επειδή δε μπορούν να αναπνευσουν!

Σύμφωνα με την αστυνομία πάνω από 1.500 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στο κανάλι Landwehr για να διαδηλώσουν υπέρ των κλαμπς.

Τη διοργάνωση της “διαδήλωσης” είχε η συλλογικότητα “Εξέγερση των Ονειροπόλων”.

Δείτε τη σοκαριστική φωτογραφία με το πανό “I can’t breathe”, αναφορά στα τελευταία λόγια του George Floyd πριν πεθάνει, ενώ Βερολινέζοι γιορτάζουν μεθυσμένοι μπροστά από ένα νοσοκομείο για τον Covid-19 όπου συνάνθρωποι τους πεθαίνουν από μία αρρώστια που δεν τους επιτρέπει να αναπνεύσουν.

Σύμφωνα με την αστυνομία περίπου 300 με 400 καραβάκια διέσχισαν το κανάλι χθες, 1 Ιούνη. Ελάχιστοι τηρούσαν τα οποιαδήποτε μέτρα προστασίας

The pictures and videos from the event also show that only a few participants wear a face mask. As the police said, around 300 to 400 boats sailed the canal by late afternoon. After residents complained about the loud music and the demonstrators did not keep the distances between them, the organizers ended the meeting early after a conversation with the police.

 

Όμως, περισσότερες ήταν οι αρνητικές αντιδράσεις παρά οι θετικές. Κι αυτό γιατί, ενώ όλος ο κόσμος παρακολουθεί με ανοικτό το στόμα τις συγκλονιστικές εξελίξεις στις ΗΠΑ, στο Βερολίνο οι “διαδηλωτές” έκαναν πάρτι με αίτημα να παρτάρουν…

Χαρακτηριστικά είναι και τα σχόλια κάποιων χρηστών στο twitter:

Την ίδια στιγμή που στο Hermannplatz πραγματοποιούνταν συλλαλητήριο σε αλληλεγγύη των διαδηλωτών που βρίσκονται στους δρόμους στις ΗΠΑ και ενώ στα νοσοκομεία στο Βερολίνο πεθαίνουν άνθρωποι, οι προνομιούχοι Βερολινέζοι κάνουν πάρτι με ηλεκτρονική μουσική στο κανάλι μπροστά από το νοσοκομείο όπου άλλοι πεθαίνουν.

Και στο σχόλιό της η Κατερίνα Γκαράνη σημειώνει σχετικά με την προκλητική “διαδήλωση:

Στο Βερολίνο έχει δημιουργηθεί η συμμαχία “Εξέγερση των Ονειροπόλων”. Οι ονειροπόλοι λοιπόν επαναστάτησαν βάζοντας 400 βάρκες μέσα στο κανάλι Landwehr του Βερολίνου, δυνατή μουσική στα ηχεία, ξάπλες, μάσες, αλκοόλ, μπάφους, ηλιοθεραπεία και εννοείται χωρίς προφυλάξεις για την covid 19. Έστειλαν μήνυμα δηλαδή σε όλους ότι “σας γράφουμε στα αχαμνά μας”.

Οι ονειροπόλοι έβαλαν και ένα πανό “I can’t breath” όχι βέβαια για την δολοφονία του Φλόιντ στην Αμερική αλλά γιατί είναι κλειστά τα clubs και δεν μπορούν να διασκεδάσουν. Έσκασαν δηλαδή κυριολεκτικά ακριβώς όπως ο Φλόιντ έσκασε με το πόδι του ρατσιστή μπάτσου στον λαιμό.

Δεν αντέχουν άλλο χωρίς ξέσκασμα οι ονειροπόλοι αφού τα περιοριστικά μέτρα για την covid 19 τους έκαναν να μην έχουν πού να ξοδέψουν τα λεφτά τους. Για να μην τους πουν όμως εντελώς για τα μπάζα, πετάνε στις ανακοινώνεις τους για να δικαιολογηθούν ότι όλο αυτό το πάρτι διαδήλωση έγινε γιατί έμειναν άνεργοι προσωπικό των clubs αλλά και καλλιτέχνες. Είναι υψηλού επιπέδου η εξέγερση άμα έχει και καλλιτέχνες μέσα. Παντού συμβαίνει αυτό το ξέπλυμα.

Η εξέγερση των ονειροπόλων του Βερολίνου είχε όμως και αποκορύφωση στην επαναστατικότητα το σημείο που επίτηδες διάλεξαν να γίνει το μπεκρούλιασμα: Έξω από την κλινική Vivantes όπου μέσα σε αυτή χαροπαλεύουν άνθρωποι χτυπημένοι από την covid 19 παλεύοντας να σωθούν από ενός άλλου είδους ασφυξία. Τελικά το πανό των σούργελων του Βερολίνου “I can’ t breath” μπορεί να ήταν και ένα “δούλεμα” σε όσους ήταν εντός της κλινικής Vivantes.

Δείτε εδώ και δύο σχετικά κείμενα από Klaus Hansen:

Να σημειώσουμε πάντως ότι οι αντιδράσεις και από τους Βερολινέζους είναι εντονότατες με τη σελίδα στο facebook της οργάνωσης να έχει δεχθεί κυριολεκτικά χιλιάδες μηνύματα κατακραυγής.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ