Ζωή Κωνσταντοπούλου: Θα παρεμβαίνω επί της διαδικασίας στο Κοινοβούλιο ως πρώην πρόεδρος της Βουλής

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου μίλησε για «επίθεση» κατά της «Πλεύσης Ελευθερίας», κανιβαλισμό και ανθρωποφαγία, απαντώντας στις καταγγελίες υποψηφίων του κόμματος για τις αλλαγές στα ψηφοδέλτια.

Παράλληλα, υπερασπίστηκε τους Διαμαντή Καραναστάση, Σπύρο Μπιμπίλα και Σπήλιο Ζαχαρόπουλο που δέχθηκαν και τα περισσότερα εσωκομματικά πυρά μιας και τοποθετήθηκαν στις πρώτες θέσεις των ψηφοδελτίων παρακάμπτοντας άλλους υποψηφίους οι οποίοι είχαν συγκεντρώσει περισσότερους «σταυρούς» στην αναμέτρηση του Μαϊου.

Ακόμη η Ζωή Κωνσταντοπούλου επανέλαβε το ότι θα κάνει χρήση του άρθρου 97 του Κανονισμού της Βουλής μέσω του οποίου έχει την δυνατότητα να παρεμβαίνει επί της κοινοβουλευτικής διαδικασίας ελεύθερα, όχι, δηλαδή, μόνο ως αρχηγός κοινοβουλευτικός κόμματος, αλλά και με την παλαιότερη ιδιότητά της.

Υπενθυμίζεται ότι το άρθρο 97 της Βουλής αναφέρει τα εξής: «…Με εξαίρεση την παράγραφο 4 του άρθρου 143, οι πρώην Πρωθυπουργοί, που διετέλεσαν Βουλευτές και Αρχηγοί Κόμματος σε Κυβερνήσεις που έλαβαν ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής και δεν μετέχουν στην Κυβέρνηση, ακούγονται όποτε ζητήσουν το λόγο για χρόνο ίσο με αυτόν που διατίθεται κάθε φορά στους αναπληρωτές εκπροσώπους των κοινοβουλευτικών ομάδων για την πρωτολογία τους. Το ίδιο δικαίωμα έχουν και οι διατελέσαντες Πρόεδροι της Βουλής…».

Παράλληλα, προανήγγειλε ότι θα παρεμβάνει στις ακροάσεις φορέων πριν την ψήφιση νομοσχεδίων που αφορούν την κοινωνία, ενώ συμπλήρωσε πως θα συμμετέχει με δύο ψήφους στη Διάσκεψη των Προέδρων (η μία εξ ‘ αυτών θα είναι η δική της, καθώς μπορεί να συμμετέχει στις συνεδριάσεις ως πρώην πρόεδρος της Βουλής).