15.8 C
Chania
Monday, December 11, 2023

Ζ. Κωνσταντοπούλου: «Το δίλλημα θα είναι τι αντιπολίτευση θα έχει η Βουλή»

Ημερομηνία:

Για την …τρικυμία στην «Πλεύση Ελευθερίας», μετά τις απανωτές αποχωρήσεις υποψηφίων βουλευτών της και τις καταγγελίες σε βάρος της, μίλησε η Ζωή Κωνσταντοπούλου στην εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο».

Όπως καταγγέλλουν οι υποψήφιοι που παραιτήθηκαν, η επικεφαλής του κόμματος παραγκώνισε στελέχη για να προωθήσει «δικά της παιδιά» στις λίστες της 25ης Ιουνίου.

H Ζωή Κωνσταντοπούλου ανέφερε πως όλοι οι υποψήφιοι ρωτήθηκαν εάν θέλουν να είναι ξανά υποψήφιοι και συμπλήρωσαν και έντυπα, τονίζοντας πως και κανείς ποτέ δεν εξέφρασε κάποια αντίδραση ή την επιθυμία να είναι πρώτος στη λίστα.

«Γίνονται δεύτερες εκλογές και εγώ έχω την ευθύνη να φτιάξω μία κοινοβουλευτική ομάδα όπως έχουμε υποσχεθεί. Δηλαδή μία ομάδα που θα είναι παρούσα, θα ενεργεί συγκροτημένα, θα υπερασπίζεται τους πολίτες, θα αντιμάχεται τα αντισυνταγματικά και αντιδημοκρατικά νομοσχέδια και θα υπερασπίζεται την κοινωνία. Δεν θα είναι αδιάβαστη, δεν θα είναι απούσα, δεν θα κοιμάται στα έδρανα και δεν θα λοξοδρομεί. Οι δεύτερες εκλογές είναι με λίστα και γνωρίζαμε από την αρχή και εγώ το είχα δηλώσει και σε συνέντευξη και ήταν γνωστό σε όλους πως θα πάμε με ένα συγκροτημένο σχέδιο για τα ψηφοδέλτια που θα συγκροτηθούν. Όλοι ρωτήθηκαν εάν θέλουν να είναι ξανά υποψήφιοι και συμπλήρωσαν και έντυπα μάλιστα για το ποιες περιφέρειες ενδεχομένως θέλουν και κανείς ποτέ δεν εξέφρασε κάποια αντίδραση για τον τρόπο που πηγαίνουμε στις εκλογές και κανείς δεν εξέφρασε την επιθυμία να είναι πρώτος στη λίστα. Αυτό που συμβαίνει τις τελευταίες ώρες είναι μία επίθεση, την οποία περιμέναμε. Ερευνάται εάν είναι από των έσω αυτή η επίθεση», εξήγησε.

«Τα πρόσωπα που καταγγέλλουν δεν ήταν πρόσωπα που ήταν στην Πλεύση Ελευθερίας αλλά μπήκαν στις λίστες και τα αγκαλιάσαμε χωρίς κανενός είδους συμφωνία. Δεν έχω κάνει ούτε για τον εαυτό μου συμφωνίες στην πολιτική μου πορεία. Αυτό που φαίνεται είναι πως μιλάμε για μία επίθεση προσωπική και συνοψίζεται σε μία επίθεση στον Διαμαντή Καραναστάση, που είναι σύντροφός μου ναι, αλλά η ιδιότητα του δεν είναι αυτή αλλά είναι ένας επιτυχημένος σκηνοθέτης, ο οποίος έδωσε το ‘’είναι’’ του στην Πλεύση Ελευθερίας καθώς μαζί την ιδρύσαμε και είναι οι ιδέες του αυτές που έχουν υλοποιηθεί από τότε. Αυτό που γίνεται δεν μου αρέσει γιατί είναι αρκετά ανήθικο και βρώμικο. Επειδή αναφέρεται και σε έναν άνθρωπο που οι περισσότεροι της Πλεύσης Ελευθερίας τον παρακάλεσαν να είναι υποψήφιος και χρειάστηκε να τον πείσω για να είναι υποψήφιος. Είναι σαφές πως βάλλετε η πρώτη κοινοβουλευτική ομάδα πριν συγκροτηθεί», πρόσθεσε.

«Το τι κάνουν οι άλλοι το έχουμε δει όλα αυτά τα χρόνια»

Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας αναφέρθηκε στο τι περιμένει ο κόσμος από το κόμμα της αλλά και από την ίδια.

«Ο κόσμος θέλει τη σθεναρή υπεράσπιση  των πολιτών, περιμένει ότι δεν μας εξαγοράσει κανείς. Φαντάζεστε τι θα γινόταν εάν ήταν κοινοβουλευτική ομάδα τα πρόσωπα που τόσο εύκολα και με το καλημέρα καταγγέλλουν. Ο κόσμος περιμένει πως θα καταθέτουμε προτάσεις θετικές για τη συμμετοχή των πολιτών για την Παιδεία, η Υγεία, τον πολιτισμό, η ισότητα, την θέση των γυναικών, περιμένει πως στις ψηφοφορίες θα ξέρουμε τι ψηφίζουμε και δεν θα λέμε απλά ένα όχι για να δηλώσουμε πως είμαστε εκεί. Αυτό που κάνω στη ζωή μου, αυτά που έκανα ως πρόεδρος της Βουλής και αυτά που δεν θα τα κάνει κανείς άλλος εκτός από εμάς. Το τι κάνουν οι άλλοι το έχουμε δει», είπε.

«Το δίλλημα θα είναι τι αντιπολίτευση θα έχει η Βουλή»

Αναφερόμενη στις τρίτες κάλπες που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης πως θα πάμε στην περίπτωση που δεν προκύψει κυβέρνηση αυτοδυναμίας στις δεύτερες εκλογές, η Ζωή Κωνσταντοπούλου είπε πως το δίλλημα θα είναι τι αντιπολίτευση θα έχει η Βουλή και όχι στο κόμμα που θα κυβερνήσει.

«Κατά την άποψή μας το δίλλημα θα είναι τι αντιπολίτευση θα έχει η Βουλή. Είναι εκλογές για αντιπολίτευση και όχι για κυβέρνηση. Τώρα ξαφνικά όλοι μιλάνε για την αντιπολίτευση. Όταν βγήκε η Πλεύση και είπε πως και η Βουλή είναι πεδίο διεκδίκησης τότε όλοι ανακάλυψαν την αντιπολίτευση. Το ΚΚΕ είναι 49 χρόνια στην αντιπολίτευση και κατά την άποψή μου θα έπρεπε να έχει κάνει παραπάνω πράγματα που θα μπορούσε. Η Πλεύση Ελευθερίας μπορεί να το κάνει. Εάν ήταν να το έχουν κάνει όλοι οι άλλοι θα το είχαν κάνει τόσα χρόνια. Κανείς δεν πρόκειται να με σταματήσει από το να υπερασπιστώ τους πολίτες», σχολίασε.

«Στόχος μας είναι η κοινωνία και όχι τα μαγειρέματα των άλλων κομμάτων»

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου αναφέρθηκε στο πρόγραμμα της Πλεύσης Ελευθερίας και στα πράγματα που θα πρέπει να αλλάξουν στην χώρα μας, λέγοντας πως πρέπει να εστιάσουμε στην αναβάθμιση της Υγείας και της Παιδείας.

«Θεωρώ πως είναι απαραίτητο να αναληφθούν πρωτοβουλίες στα πεδία του κοινωνικού κράτους δικαίου, όπως στην Υγεία που είναι πάντα επίκαιρο και εμείς το τονίζουμε χρόνια και όχι μόνο όταν έρχονται θέματα στη δημοσιότητα. Πρέπει να αναβαθμίσουμε τα νοσοκομεία αλλά και το προσωπικό. Η Παιδεία είναι σε κακό χάλι, θέλει σοβαρή ενίσχυση από το νηπιαγωγείο κιόλας. Εμάς ο στόχος μας είναι η κοινωνία και όχι τα μαγειρέματα των άλλων κομμάτων. Η κοινωνία ξέρει πως εμείς δεν θα προδώσουμε τους πολίτες».

"google ad"

topontiki.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Χαμάς: Απειλεί να σκοτώσει όλους τους 137 ομήρους εάν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά της

Συνεχίζονται οι αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, μετά...

CNN: Πώς λειτουργεί η «μαφία» του ελαιόλαδου σε Ελλάδα, Ισπανία και Ιταλία

Το ελαιόλαδο αποτελεί βασικό συστατικό της μεσογειακής διατροφής και κουλτούρας εδώ...