18.2 C
Chania
Friday, January 16, 2026

Ηγέτης Ντονέτσκ: Πιθανή η ένωση ολόκληρης της περιοχής με τη Ρωσία

Ημερομηνία:

Ο Ντένις Πουσίλιν, επικεφαλής της μίας από τις δύο αυτοανακηρυχθείσες «δημοκρατίες» των φιλορώσων αυτονομιστών της ανατολικής Ουκρανίας, της «Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ», δήλωσε σήμερα ότι μπορεί να εξετάσει το ενδεχόμενο να ενωθεί με τη Ρωσία μόλις θέσει υπό έλεγχο όλη την περιοχή του Ντονέτσκ της Ουκρανίας, ανέφερε το ειδησεογραφικό πρακτορείο των αυτονομιστών.

«Ο κύριος στόχος είναι να φτάσουμε στα συνταγματικά σύνορα της δημοκρατίας. Τότε θα το καθορίσουμε», δήλωσε ο Πουσίλιν σύμφωνα με το Reuters που επικαλείται το Πρακτορείο Ειδήσεων του Ντονέτσκ.

Δυτικός αξιωματούχος: «Ο Πούτιν προσπαθεί να κερδίσει χρόνο»

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με δυτικό αξιωματούχο, δηλώσεις του οποίου μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, χωρίς να τον κατονομάζει, η Ρωσία δεν έχει δείξει ακόμη ότι αντιμετωπίζει με σοβαρότητα τις ειρηνευτικές συνομιλίες με την Ουκρανία και φαίνεται να χρησιμοποιεί τις διαπραγματεύσεις ως τακτική για να κερδίσει χρόνο.

Ο ίδιος αξιωματούχος εκφράζει την ελπίδα ότι μια συμφωνία για εκεχειρία θα μπορούσε να επιτευχθεί τελικά.

«Όσον αφορά στις διαπραγματεύσεις, τίποτα από όσα έχουμε δει μέχρι στιγμής δεν μας έχει δείξει ότι ο πρόεδρος Πούτιν και οι εταίροι του αντιμετωπίζουν με ιδιαίτερη σοβαρότητα όλο αυτό. Μοιάζει περισσότερο με άσκηση τακτικής για να κερδίσει χρόνο», είπε χαρακτηριστικά.

Ο αξιωματούχος, που μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας, συμπλήρωσε ότι οι συνομιλίες ήταν «ωστόσο ο καλύτερος τρόπος για να σημειωθεί πρόοδος εν ευθέτω χρόνω».

«Ελπίζουμε ότι σε κάποιο στάδιο θα γίνουν με σοβαρό τρόπο και θα οδηγήσουν σε εκεχειρία… Δεν είμαστε πεπεισμένοι ότι είναι σοβαρές ακόμη. Ωστόσο, θέλουμε να δούμε μια εκεχειρία που θα προκύψει τελικά από τη διαπραγμάτευση», δήλωσε ο αξιωματούχος.

ieidiseis.gr

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ