21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Ηλεκτρικό ρεύμα: Εκτός κάθε ελέγχου οι τιμές – Άλμα στα 539 ευρώ η χονδρική τιμή

Ημερομηνία:

Εκτός από κάθε έλεγχο έχει βγει το ρεύμα με τις τιμές να καλπάζουν και να προκαλούν δημοσιονομική ασφυξία.

Οι τιμές που ανακοίνωσαν πάροχοι ενέργειας για το ρεύμα, από την μία πλευρά οι οποίες και είναι κατά πολύ αυξημένες σε σχέση με αυτές που ίσχυαν για τον Αύγουστο και από την άλλη η εκτόξευση της χονδρικής τιμής του ρεύμα στα 539 ευρώ η μεγαβατώρα, προκαλούν ένα τοξικό κοκτέιλ για την οικονομία και την κοινωνία.

Η σημερινή χονδρική τιμή του ρεύματος έχει εκτοξευθεί στα 539 ευρώ ανά μεγαβατώρα, σημειώνοντας αύξηση 42,84% σε σχέση με την χθεσινή τιμή που είχε διαμορφωθεί στο χρηματιστήριο της Ενέργειας. Η μέγιστη τιμή ήταν στα 679 ευρώ και ελάχιστη στα 421 ευρώ.

Η ζήτηση βρίσκεται στις 176 γιγαβατώρες και στο μείγμα παραγωγής 48% έχει το αέριο, 17,8% ο λιγνίτης, 17,7% οι ΑΠΕ, 7,7% τα υδροηλεκτρικά και 4% οι εισαγωγές.

Στα υψηλότερα επίπεδα στην Ευρώπη

Χαμηλότερα κινείται μόνο η Ιβηρική χερσόνησος (σε Πορτογαλία και Ισπανία που έχουν κερδίσει ειδικό καθεστώς από τις Βρυξέλες σήμερα η τιμή είναι 176 ευρώ), η Πολωνία (328 ευρώ) και η Ιρλανδία (409 ευρώ). Αντίθετα σε υψηλότερα επίπεδα από την Ελλάδα βρίσκεται η Ιταλία με τιμή στα 567 ευρώ και η Βουλγαρία με 541 ευρώ.

Όλα τα παραπάνω στον απόηχο του άλματος στο φυσικό αέριο στα 244 ευρώ η μεγαβατώρα που έκλεισε στο χρηματιστήριο της Ολλανδίας την Παρασκευή.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ηράκλειο: Αναστάτωση σε γειτονιά από 44χρονο που ήθελε να αυτοκτονήσει

Αναστάτωση προκάλεσε τα ξημερώματα σε γειτονιά του Ηρακλείου ένας...

Κωνσταντοπούλου: «Ό,τι γίνεται στην κυβέρνηση είναι ευθύνη Μητσοτάκη»

«Η ΝΔ προσπάθησε να κλείσει γρήγορα τη συζήτηση και...

Ένοχος ο Ηλίας Μίχος και για τον βιασμό της 12χρονης στα Σεπόλια – Αθώα η μητέρα

Την ενοχή του Ηλία Μίχου, βασικού κατηγορούμενου για την...

Αλιεύτηκε τόνος βάρους 485 κιλών – 25 ευρώ το κιλό στην αγορά

Μια απίστευτη ψαριά έκανε ένας ψαράς στον Αστακό, καθώς στα δίχτυα...