24.8 C
Chania
Saturday, July 27, 2024

Ηλιόπουλος: Η Αχτσιόγλου έχει δεχθεί πόλεμο λάσπης με πρώτο τον Πολάκη

Ημερομηνία:

Για πόλεμο λάσπης που έχει δεχθεί το τελευταίο διάστημα η Έφη Αχτσιόγλου έκανε λόγο ο Νάσος Ηλιόπουλος, τονίζοντας πως «πρώτος και καλύτερος» σε όλο αυτό ήταν ο Παύλος Πολάκης. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος έχει ταχθεί ανοιχτά υπέρ της υποψηφιότητας Αχτσιόγλου, αναφέρθηκε και στη δήλωση του Στέφανου Κασσελάκη με την οποία αποκάλεσε ως «κρατίδιο» τα Κατεχόμενα της Κύπρου. Σε ό,τι αφορά στον Αλέξη Τσίπρα είπε ότι ο ίδιος επέλεξε να μην δώσει «δαχτυλίδι» και πως κατά τη γνώμη του δεν χρειάζεται να κάνει καμία παρέμβαση.

Αρχικά, για τη δήλωση που έκανε ο Στέφανος Κασσελάκης για την Κύπρο, όπου αποκάλεσε τα κατεχόμενα ως «κρατίδιο» ο κ. Ηλιόπουλος σχολίασε: «Ο προοδευτικός κόσμος θέλει μια δυνατή φωνή και μια δυνατή αξιωματική αντιπολίτευση. Ο ΣΥΡΙΖΑ πλήρωσε προεκλογικά και το έλλειμμα αξιοπιστίας και φαινόμενα διγλωσσίας. Ήταν από τα πρώτα πράγματα που παραδέχτηκε ο Αλέξης Τσίπρας και είπε στην ομιλία που έκανε μετά από το αποτέλεσμα. Θεωρώ πως το πολιτικό περιεχόμενο είναι πάρα πολύ κρίσιμο. Είμαστε ή δεν είμαστε με τον επαγγελματικό στρατό; Βγαίνει ο κ. Κασσελάκης και λέει ‘’είμαστε’’. Αυτό αλλάζει το αμυντικό δόγμα της χώρας. Βγαίνει ο κ. Αποστολάκης και λέει είναι ‘’λάθος ο επαγγελματικός στρατός’’. Εγώ θεωρώ πως είναι λάθος. Για πολλούς λόγους. Η χτεσινή δήλωση θεωρώ πως εντάσσεται σε αυτή την κατηγορία λαθών. Κατανοώ πως ο καθένας μπορεί να κάνει ένα λεκτικό λάθος. Πολύ φοβάμαι πως η χτεσινή δήλωση δεν ήταν λεκτικό λάθος αλλά αυτό που θα λέγαμε άγνοια. Αν είναι να μιλήσουμε για κούραση να υπενθυμίσω πως υπάρχουν κεντρικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τα οποία τρέχουν σε προεκλογικό αγώνα εδώ και ενάμιση χρόνο».

Ερωτώμενος για το εάν θεωρεί πως ο κ. Κασσελάκης είναι Αριστερός σχολίασε: «είναι ένας άνθρωπος που λέει πως στηρίζει το πρόγραμμα της Αριστεράς. Δεν μπορώ να δίνω πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων. Δεν με ενοχλούν οι άνθρωποι που έλεγαν τι καλός είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και πως ο Τραμπ είναι καλύτερος από τον Αλέξη Τσίπρα και αλλάξανε γνώμη. Εγώ θέλω ο ΣΥΡΙΖΑ να γίνει κυβέρνηση. Αυτό σημαίνει πως πρέπει να κερδίσει και ανθρώπους που θα αλλάξουν γνώμη. Θεωρώ πως είναι κάπως ανορθόδοξο μέσα σε τρεις μήνες να διεκδικείς την προεδρία».

Στη συνέχεια ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε και στο ζήτημα με το δήθεν sms της Έφης Αχτσιόγλου στον Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας πως η ίδια «έχει δεχτεί έναν αδιανόητο πόλεμο λάσπης πως ήταν στους ανθρώπους που έχουν υπονομεύσει τον Τσίπρα. Ο κ. Κασσελάκης και εδώ έχει ακολουθήσει διάφορα κύματα. Βγαίνει στο Συνέδριο και λέει ‘’ήμουν δίπλα στον Αλέξη Τσίπρα στις δύο εκλογές και είδα ποιοι τον στήριξαν και ποιοι όχι’’. Αν το λες αυτό έχεις μια ευθύνη να κατονομάσεις. Όταν ρωτήθηκε ζωντανά η απάντηση ήταν ‘’δεν ξέρω, είμαι λίγους μήνες στην Ελλάδα’’. Μετά απάντησε πως πιστεύει την Έφη Αχτσιόγλου πως δεν υπάρχει τέτοιο sms. Μέσα σε 20 μέρες έχουμε 3 διαφορετικές απαντήσεις. Υπάρχουν όμως στελέχη στο επιτελείο του τα οποία συνεχίζουν να διακινούν αυτό σενάριο. Ο Παύλος Πολάκης πρώτος και καλύτερος κάνει λόγο για υπονομευτές».

Έπειτα τόνισε πως «ένας άνθρωπος υπήρχε τον οποίο ο Αλέξης Τσίπρας έστειλε στο πειθαρχικό. Ο Παύλος Πολάκης. Ήμουν εκπρόσωπος Τύπου, ποτέ δεν υπήρξε μισή φράση από το στόμα μου για κανένα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ. Θεωρώ πως ο Παύλος Πολάκης έκανε μια φανταστική δουλειά ως αναπληρωτής υπουργός Υγείας, θεωρώ όμως πως αυτό δεν του δίνει το δικαίωμα να συμπεριφερθεί με αντισυναδελφικό τρόπο».

Για τον Αλέξη Τσίπρα είπε πως «θα προσέβαλα βαθύτατα τον Αλέξη Τσίπρα, έναν άνθρωπο που δεν έκανε πίσω στον Σόιμπλε, αν θεωρούσα πως παραιτήθηκε γιατί τον πίεσαν στελέχη του στην Κουμουνδούρου. Και το πρώτο μου πρόβλημα είναι πως αυτοί που τα λένε, υποτιμούν τον ίδιο. Ο Αλέξης Τσίπρας είναι απόλυτα συνεπής στην ορθή του επιλογή να μην παρέμβει στην εσωκομματική διαδικασία. Επέλεξε να μην δώσει δαχτυλίδι και θεωρώ πως δεν χρειάζεται να κάνει καμία παρέμβαση. Όμως μίλησε με τον τρόπο που μιλάνε πρώην πρωθυπουργοί. Μέσω στενού του συνεργάτη, τον Θανάση Καρτερό. Άρα νομίζω είναι πολύ καθαρό».

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ