Ημερίδα με θέμα: “Η περιβαλλοντική και πολιτισμική κληρονομιά της Γαύδου”

Κανένα σχόλιο

Το Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων (ΜΑΙΧ), ο Δήμος Γαύδου, η Διεθνής Ένωση για τη Διατήρηση της Φύσης (IUCN), σε συνεργασία με τη Μονάδα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Σαμαριάς και Προστατευόμενων Περιοχών Δυτικής Κρήτης και τη  Διεύθυνση Δασών Χανίων  της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, συνδιοργανώνουν ημερίδα με θέμα ‘Η περιβαλλοντική και πολιτισμική κληρονομιά της Γαύδου’.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Σχολείο της Γαύδου, την Κυριακή 10 Απριλίου 2022, ώρα 9:30 π.μ. έως 1:30 μμ. και είναι ανοικτή προς το κοινό.

Η εκδήλωση-ενημέρωση διοργανώνεται στο πλαίσιο του πιλοτικού έργου ‘Νησί της Γαύδου- Κρήτη –  Αποκατάσταση εξαιρετικά απειλούμενων φυτών’ το οποίο υλοποιεί η Μονάδα Διατήρησης Μεσογειακών Φυτών του ΜΑΙΧ, σε συνεργασία με την Ομάδα ειδικών για τα νησιά της Μεσογείου από τη Διεθνή Ένωση για τη Διατήρηση της Φύσης (IUCN) και τον Δήμο Γαύδου. Το πιλοτικό έργο υλοποιείται στο πλαίσιο ενός μεγαλύτερου έργου με τίτλο  “Μεσογειακή νησιωτική συλλογικότητα: Συνεργασία για την προστασία της φύσης στα νησιά της Μεσογείου” στο οποίο συμμετέχουν  25 φορείς, Ινστιτούτα, Μη κυβερνητικές Οργανώσεις, Δήμοι και άλλοι από όλη την Μεσόγειο.

"Sponsored links"

Αναλυτικά, το πρόγραμμα της εκδήλωσης:

9:30 – 9:40 Χαιρετισμοί

9:40-10:00 Παρουσίαση του Προγράμματος “Μεσογειακή νησιωτική συλλογικότητα: Συνεργασία για την προστασία της φύσης στα νησιά της Μεσογείου” και του Πιλοτικού έργου της Γαύδου (Bertrand de Montmollin, IUCN & Χριστίνη Φουρναράκη, ΜΑΙΧ).

10:00-10:30  Έρευνα του Πανεπιστημίου Κρήτης  – Μνημεία του Πολιτισμού της Γαύδου (Κόπακα Κατερίνα – Ομότιμη Καθηγήτρια Προϊστορικής Aρχαιολογίας Tμήμα Iστορίας και Aρχαιολογίας, Πανεπιστήμιο Kρήτης)

10:30 – 11:00  Μια σύντομη γεωλογική και φυσιογραφική επισκόπηση της Γαύδου (Αλεξόπουλος Απόστολος – Ομότιμος Καθηγητής Γεωλογίας, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών)

11:00 – 11:30 Οικότοποι και Πανίδα της Γαύδου (Κοντάκος Δημήτρης – Δασολόγος MSc, Μονάδα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Σαμαριάς και Προστατευόμενων Περιοχών Δυτικής Κρήτης)

11:30 – 11:45 Διάλειμμα – κέρασμα από το Δήμο Γαύδου

11:45 -12:15 Χλωρίδα της Γαύδου (Φουρναράκη Χριστίνη Δρ. Βιολόγος – Μονάδα Διατήρησης Μεσογειακών Φυτών του ΜΑΙΧ)

12:15 – 13:30 Διαβούλευση – Προτάσεις για τη Διατήρηση της Βιοποικιλότητας της Γαύδου Συντονισμός: Χριστίνη Φουρναράκη & Παναγιώτα Γώτσιου, Μονάδα Διατήρησης Μεσογειακών Φυτών του ΜΑΙΧ

"Sponsored links"

Πληροφορίες:

Μονάδα Διατήρησης Μεσογειακών Φυτών : flora@maich.gr , τηλ. 2821 0 35053

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live