18.5 C
Chania
Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου, 2026

Ημερίδα «Τα παιδιά δεν φωνάζουν πάντα» από την Περιφέρεια Κρήτης στο Ρέθυμνο

Ημερομηνία:

Η Περιφέρεια Κρήτης, η Α.ΞΕ.Π.Τ. – Ασφαλή Ξένοιαστα Παιδιά Τώρα και το bestmagazine.gr πραγματοποιούν την ημερίδα «Τα παιδιά δεν φωνάζουν πάντα», τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2026, στο Theartemis Palace στο Ρέθυμνο (Μάρκου Πορτάλιου 26), με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της εκστρατείας «Equality4Crete – Do the Right Thing» της Περιφέρειας Κρήτης και των δράσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Σεξουαλικής Υγείας 2026 (WAS 2026), με στόχο την ενημέρωση, την ευαισθητοποίηση και την ενίσχυση του δημόσιου διαλόγου γύρω από ζητήματα που αφορούν τα παιδιά και τους εφήβους.

 

Η ημερίδα επιχειρεί να στρέψει το βλέμμα ακριβώς σε όσα συχνά μένουν ανείπωτα, αναδεικνύοντας τη σημασία της πρόληψης, της έγκαιρης αναγνώρισης, της ουσιαστικής επικοινωνίας και της δημιουργίας ασφαλών σχέσεων και περιβαλλόντων. Μέσα στα περιβάλλοντα αυτά, κάθε παιδί και κάθε έφηβος θα μπορεί να εκφράζεται, να ακούγεται και να ζητά βοήθεια όταν τη χρειάζεται.

Χαιρετισμό θα απευθύνει η Γεωργία Μηλάκη, Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Ισότητας της Περιφέρειας Κρήτης. Την παρουσίαση και τον συντονισμό της βραδιάς θα έχει ο Στέλιος Κουνδουράκης.

Στην ημερίδα θα συμμετάσχουν τέσσερις ομιλητές και ομιλήτριες με διαφορετικές ειδικότητες και προσεγγίσεις. Ο π. Χαράλαμπος Παπαδόπουλος (π. Λίβυος), Πρωτοπρεσβύτερος, συγγραφέας και ομιλητής, φέρνει την ιδιαίτερη ενασχόλησή του με ζητήματα αυτογνωσίας, εσωτερικής ζωής, ψυχικής υγείας και σύγχρονων ανθρώπινων σχέσεων.

Η Δρ. Μαργαρίτα Γερούκη, εκπαιδευτικός και διευθύντρια σχολείου, είναι Πρόεδρος της Α.ΞΕ.Π.Τ. και διαθέτει εξειδίκευση στη Σεξουαλική Εκπαίδευση, την πρόληψη της σεξουαλικής κακοποίησης και της ενδοσχολικής βίας. Από το 2021 είναι μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής για τη Σεξουαλική Εκπαίδευση της Παγκόσμιας Ένωσης για τη Σεξουαλική Υγεία (WAS).

Η Βάλια Βόλακα, καθηγήτρια Αγγλικής Φιλολογίας και πιστοποιημένη Life Coach, επικεντρώνεται στην εφηβεία, την αυτοπεποίθηση, τις σχέσεις, την επικοινωνία και την προσωπική ανάπτυξη των νέων. Η Ευμορφία Πανέρα, αισθητικός, εκπαιδεύτρια ενηλίκων και ιδρύτρια του «Eumorfia Panera Derma & Boutique», φέρνει την πολυετή εμπειρία της στην αυτοφροντίδα, την αποδοχή της εικόνας του εαυτού και την ανάδειξη της μοναδικότητας κάθε ανθρώπου.

Μέσα από τις διαφορετικές προσεγγίσεις και εμπειρίες των ομιλητών και ομιλητριών, η ημερίδα φιλοδοξεί να αποτελέσει έναν χώρο ενημέρωσης, προβληματισμού και ουσιαστικού διαλόγου για γονείς, εκπαιδευτικούς, επαγγελματίες που εργάζονται με παιδιά και νέα άτομα, αλλά και για κάθε πολίτη που ενδιαφέρεται για την προστασία και την ευημερία τους.

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ